..: MadeByMiki :..

::::…..No sé que no sé res….::::

La postglobalització ja ha arribat.

with one comment


La “postglobalització” també anomenada “worldsourcing” ja es aquí, comencen a aplicar-la moltes empreses i per tant aviat en notarem les conseqüències.

Que es la “postglobalització”?, senzillament es tracta de la nova era del capitalisme, on les multinacionals no tenen cap seu central i es converteixen en empreses globals. Es un pas mes enllà amb la lògica del capitalisme.

En un mon “postglobalitzat” tot es millor per a les grans empreses, i pitjor per els treballadors que es converteixen en “working poors”, o sigui que tot i tenir feina son pobres, el que els converteix practicament en esclaus.

Sembla exagerat però les dades no enganyen, avui la majoria de pobres a Europa viuen en cases on com a mínim hi ha un salari complert. Actualment es possible tindre un treball totalment legal i que la retribució sigui tant baixa que et mantingui sota el llindar de pobresa. A Europa el 33% dels pobres treballa amb un contracte legal i a jornada completa, i això empitjora molt al sud d’Europa on el famós “estat del benestar” ni l’hem tastat.

Per tant quan ens diuen que venim d’una època de creixement excepcional, i que ara ve una desacceleració, crisi, moderació salarial, apretada de cinturons, etc… Que em diguin quan va ser l’època de puja excepcional de salaris, abundancia i afluixada de cinturons, que jo diria que no l’he vist per enlloc.

Anuncis

Written by MadeByMiki

29 Agost 2008 a 1:26 pm

Arxivat a Economia, Política

Tagged with ,

Una resposta

Subscribe to comments with RSS.

  1. El capitalisme evoluciona cap a una economia de consum individualista, arribant a uns extrems que en dues generacions haurem exprimit la terra com una taronja marcida… sort uqe les crisis cícliques del capitalisme ens permeten aturar aquestes espirals de despilfarrament!

    Arqueòleg Glamurós

    29 Agost 2008 at 4:06 pm


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: