..: MadeByMiki :..

::::…..No sé que no sé res….::::

Pedro Solbes. 15-9-2008

leave a comment »


En Pedro Solbes ha dit per fi alguna veritat incomoda:

  • “Las dificultades se van a mantener e incluso podrían intensificarse aún más en los próximos trimestres”. (quants trimestres?, molts, com han canviat les coses en qüestió de dies… )
  • “Pidió a los sindicatos que entiendan que hay que mantener el nivel de empleo, incluso si para ello se requiere una mayor moderación salarial”. (“moderación salarial”, potser que parem de ser mileuristes, una pista sobre qui acabarà pagant la crisi)
  • “Asimismo reconoció que el ajuste de la construcción está siendo más brusco de lo esperado y tiene su peor consecuencia en la destrucción de empleo”. (quina sorpresa!! ara resulta que es construïa i s’especulava massa i que que un país tingui mes del 12% de treballs directament lligats a la construcció no era tant bo)
  • “primera preocupación del Ejecutivo al aprobar estas medidas ha sido la de limitar el coste que esta crisis tiene para las familias, con medidas como la rebaja fiscal de 400 euros”. (la primera preocupació ha estat la poltrona, la mesura del 400 euros universals ha estat totalment injusta)
Posem-nos a riure per no plorar, seguim amb polítics d’una alçada similar a la del ministre de sanitat Jesús Sancho Rof del govern d’Adolfo Suarez, que va dir la gran frase sobre el sindrome de l’oli de colza (va provocar mes de 700 morts i 25000 afectats al 1981) “lo provoca un bichito tan pequeño que si se cae de esta mesa se muere”

P.D.: Hi ha gent (dedicat a tu Sandra) que m’ha preguntat que son els crèdits  “subprime” i que es això de les “monoline”. Jo no soc economista i per tant ho explicaré de forma planera.

Subprime: Es tracta d’un crèdit (bàsicament hipoteques) a particulars o empreses d’un alt risc d’impagament.

Monoline: Es tracta d’una assegurança sobre els credits “subprime”, tot va be fins que la gent no pot pagar les subprime (mes d’un 13% dels credits concedits als EEUU), amb lo que peten els bancs i les asseguradores no poden tapar el forat i també fan aigues.

Anuncis

Written by MadeByMiki

16 Setembre 2008 a 7:44 am

Arxivat a Economia, Política, Premsa

Tagged with

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: