..: MadeByMiki :..

::::…..No sé que no sé res….::::

En Jaime Caruana.

with 3 comments


Ara fa força temps us parlava de l’hemeroteca de “La Vanguardia“, i tot recordant les últimes paraules del nostre president del Gobierno de España em disposo a fer un senzill treball.
Doncs resulta que ja fa anys que molts llegim coses sobre “la tormenta perfecta”, amb aquest nom tant cinematografic es coneixiala teoria segons la qual totes les dades portaven cap al mateix lloc, ho sigui cap a la crisi i el decreixement.
Però es clar que no tothom i encara menys el president del gobern, tenen cap necessitat de fer cas d’en Santiago Niño Becerra per posar un exemple.

Ara que tot fent memòria em venien al cap les advertències que ens feia el governador del Banco de España en Jaime Caruana, n’estic segur que molts ho recordeu, aqui teniu el que ens deia el Juny del 2003:

“El gobernador del Banco de Espana, Jaime Caruana, advirtió ayer a los agentes económicos que los elevados  olúmenes de deuda de familias y empresas pueden dañar el ritmo de recuperación económica. Según dijo, consumo y construcción dejarán de ser motores económicos. Insiste en que se fomenten inversión y exportaciones”.

“Pidió ayer a bancos y cajas que actúen con suma prudencia en la concesión de créditos. Es decir que se extremen los cuidados en evitar el incremento de la morosidad. Es necesario reforzar el rigor en los procesos de análisis, concesión y seguimiento de las operaciones de crédito, y que se agilicen los procedimientos de recobro”

Tot aixó ho va dir al seu discurs anual davant del congrés del gobern del Banco de España.

De persones amb una gran influencia que fa molt de temps que ens avisaven de cap on anàvem n’hi ha moltíssimes, i gairebé ningú creia que el mon seguiria amb un creixement exponencial i continuat.

Un altra cosa es quan ens tapem els ulls per no veure la realitat, i porten molts anys de “España va bién”, “España va mas que bien”, “Catalunya un motor d’Europa”, “Somos la octava poténcia” i altres tonteries que molts s’han anat creient.

De vegades de tant mentir ens acabem enganyant a nosaltres mateixos.

Anuncis

Written by MadeByMiki

5 febrer 2009 a 5:31 pm

Arxivat a Economia, Política, Premsa

3 Respostes

Subscribe to comments with RSS.

 1. Doncs el Caruana aquest, tampoc és que fos un geni!
  Quan el va anomenar per gobernador del Banc d’Espanya l’ansar, tothom es preguntava: ¿Y ese, quién es?. Devia ser un company d’escola del ansar.

  Ferran

  6 febrer 2009 at 5:13 pm

 2. Si tothom sabia q venia una crisi pq ningú no va fer res a temps??

  Arqueòleg Glamurós

  9 febrer 2009 at 2:23 pm

  • 1. A cap polític li agrada donar noticies dolentes, i calia arribar a les eleccions.

   2. Encara no estem en crisi, a partir de 4 milions d’aturats ja hi serem (i arribarem a la frontera del 7 milions el 2012).

   3. No tothom ho sabia, en Caruana era dels pessimistes. El que passa es que ara tots diuen que això ja es sabia i…

   madebymiki

   9 febrer 2009 at 3:22 pm


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: