..: MadeByMiki :..

::::…..No sé que no sé res….::::

Quina sorpresa hem intervingut un banc!!!

with 5 comments


Doncs si, la “Caja de Ahorros Castilla-La Mancha” ha estat intervinguda, l’hem intervingut tots, ja que les peles  (res, 9000 milions d’euros) surten de les nostres butxaques. Cruel ironia, al mateix moment que milers de persones cridaven “Que la crisi la paguin els rics!!!”, “Llei d’estrangeria per a la reina Sofia” i altres frases ocurrents, la direcció de la” Caja de Ahorros Castilla-La Mancha” era cessada i la caixa CCM intervinguda.

Apa doncs, anem al calaix del “Fondo de Adquisición de Activos Financieros” i posem una morterada per que la caixa CCM no s’enfonsi. Potser seria convenient saber mes sobre els protagonistes de la història, som-hi:

La “Caja de Ahorros Castilla-La Mancha” no és un cas aïllat ni de lluny, com totes les caixes han oblidat el seu objectiu social per dedicar-se als negocis, a l’especulació immobiliària, com l’inversió al futur parc d’atraccions temàtic dedicat al Quijote de la Mancha que havia d’estar situat al costat de l’aeroport de Ciudad Real. Queda clar que totes les caixes han tret beneficis immensos amb l’especulació immobiliaria i amb inversions de risc, i ara que no hi han beneficis anem cap al  “Fondo de Adquisición de Activos Financieros”.

El famós “Fondo de Adquisición de Activos Financieros” és un préstec que li fa el govern als bancs per que disposin de liquiditat, fins ara aquests son els diners (de la nostra butxaca) que hem donat als nostres bancs i caixes:

 1. Bancaja: 1.498,8 milions d’euros (7,75% del total).
 2. La Caixa: 1.338 milions (6,92% del total).
 3. Caja Madrid: 1.320 milions (6,83%).
 4. CAM: 1.315 milions (6,8%).
 5. Banesto: 1.301 milions (6,73%).
 6. Banco Sabadell: 1.237 milions (6,4%).
 7. Caixa Catalunya: 1.024 milions
 8. Bankinter: 1.013 milions.
 9. Banco Popular: 939 milions.
 10. Unicaja: 681 milions.
 11. Banco Pastor: 293 milions.
 12. Caja Castilla-La Mancha (CCM): 244,5 milions.
 13. Banco de Andalucía (Banco Popular): 152 milions.
 14. Banco de Valencia: 97 milions.

38 caixes de les 45 que hi han, 8 bancs, 7 cooperatives de crèdit i 1 financera han acudit a les subhastes d’un total de 19.340 milions d’euros.

Com podeu veure a la posició nº12 hi ha  la “Caja de ahorros de Castilla la Mancha” a la que ara a calgut aportar 9000 milions mes per assegurar la seva liquiditat, és curiós que aquí no es busca cap tipus de responsabilitat, senzillament es destitueixen els directius de la caixa i no passa res. Queda clar que les pèrdues les paguem tots, però dels beneficis astronòmics que han tingut fins ara a nosaltres no ens ha tocat res de res.

Recordo que hi ha un noi a Can Brians (Enric Duran i Giralt) pel greu delicte de no tornar uns prestecs per valor de 492.000 euros, i a aquesta caixa se li han donat 20.000 vegades mes diners per tapar el seu forat i no hi ha responsables, com no n’hi haurán per les properes caigudes de caixes i bancs. Qui estafa a qui?

Anuncis

Written by MadeByMiki

30 Març 2009 a 10:11 pm

Arxivat a Economia, Política, Premsa

5 Respostes

Subscribe to comments with RSS.

 1. Jo suposo que hauré de tornar a estudiar economia perquè sóc incapaç d’entendre això que està dient tothom: que és un problema de liquidessa però no de solvència!
  Que jo sàpiga, els bancs, quan tenen manca de liquidessa, van al mercat interbancari i un altre banc els hi presta diners per solucionar-ho. Si els altres bancs no li prestaven diners, perquè era? Perquè no ho sabien demanar? Potser ho demanàven en manchego i els altres no els entenien!
  Jo ja al·lucino amb les barbaritats que s’arriben a dir!

  Ferran

  31 Març 2009 at 2:36 pm

 2. Quin horror! Però clar, es q si no intervinguessin encara seria pitjor… quina dicotomia!!

  Arqueòleg Glamurós

  31 Març 2009 at 3:55 pm

 3. Doncs no et sorprenguis, Arqueòleg: la cúpula del socialisme i el progresisme mundial es va reunir fa uns dies a Xile per intentar salvar el capitalisme. Això si que és paradoxal!

  Ferran

  1 Abril 2009 at 6:53 am

 4. Això dels bancs és vergonyós. Et fa sentir impotent que la gent de les classes mitjanes i baixes ens trobem cada dia una mica més ofegats (a mi em baixaran el sou míser) per a que els que s’han enriquit a costa dels nostres estalvis o hipoteques rebin “subvencions” de l’estat.
  L’altre dia vaig llegir al diari que a Russia els rics demanen ajudes als governs, la resposta de l’alcalde era ‘que es venguin els iots!’.

  Quantes sucursals de la caixa han tancat en el teu barri en els ultims dos mesos? En el meu 3, que jo sàpiga.

  conjuntbui

  1 Abril 2009 at 3:30 pm

 5. Ostres!, no me’n he adonat encara del tancament d’oficines, ja m’hi fixaré.
  Que paguin els rics i els especuladors.

  madebymiki

  1 Abril 2009 at 8:12 pm


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: