..: MadeByMiki :..

::::…..No sé que no sé res….::::

Nous valors per a una nova civilització.

leave a comment »


Ara que hi ha la trobada del G-20 a Londres, potser caldria donar la visió dels altermundistes del Forum Social Mundial celebrat el passat Gener a Belem (Brasil).  Sovint s’acusa als crítics amb el sistema de no tenir cap alternativa, per tant anem ca a les conclusions del Forum Social Mundial:

  1. L’expansió globalitzada del mercat ha desplaçat la producció cap a paisos pobres (deslocalització), convertint aquests paisos en adictes als capitals especulatius, victimes de la competivitat, la precarietat  i els salaris baixos, estimulant l’éxode de les persones cap a les nacions mes riques. Convertir els paisos pobres en fabriques  ha afavorit l’expoli de matèries primes i la destrucció del medi ambient. No es possible creixer de manera exponencial i continuada.
  2. Cal incentivar l’agricultura i el treball relacionat amb el medi ambient.
  3. Un dels grans problemes del capitalisme neolliberal és el fomentar l’individualisme, cal tornar cap a un món mes  comunitari i cooperatiu per ser mes eficients i humans. El capitalisme ho mercantilitza tot, ens converteix en consumidors patologicament insatisfets, tot es susceptible de convertir-se en un bé de consum o especulació (la vivenda, l’aigua, etc). No es poden tolerar les actituts inmorals del capital, totes les empreses tenen una responsabilitat social .
  4. Cal tornar als valors etics, a la justicia social, a la solidaritat i a compartir, ja que aquest món te uns recursos finits i per tant és indispensable un decreixement del consum i un aprofitament extrem dels recursos que tenim.
  5. És necesari anar cap a una igualtat social, les injusticies que avui hi han al món son una prioritat a solucionar. Aquest món no serà digne de d’anomenar-se civilitzat mentre  hi hagi  un 80% de la població que viu sota la pobresa.

Mentre el G-20 ens menteix amb: Grow, jobs & stability.

Un altre món és possible amb: Solidaritat, decreixement i justícia.

I ara unes paraules de Susan George (Es presidenta del comité de planificació del Transnational Institute d’Amsterdam, filòsofa y analista política), sobre com solventar la crisi.

Anuncis

Written by MadeByMiki

2 Abril 2009 a 10:01 pm

Arxivat a Economia, Política

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: