..: MadeByMiki :..

::::…..No sé que no sé res….::::

Com la canalla

with one comment


S’acosten unes noves eleccions. Les europees. No sabem ben bé per què, però aquestes eleccions desperten molt menys interès a nivell social del que desperten les eleccions estatals. Però aquest text no pretén analitzar el perquè d’aquest fenomen, sinó reflexionar una mica sobre els mètodes propagandístics del Partit Socialtsta Obrer Espanyol.

Com molts recordareu, la propaganda que el PSOE va fer en les darreres eleccions (2008) es basava en el temor, el pànic, la por al retorn dels populars al govern. El lema -o eslògan- més utilitzat en aquella ocasió era el de “Si tu no vas, ellos vuelven”. En certa manera, l’únic que pretenia aquesta propaganda era ‘animar’ una part importantíssima de la societat que estava completament desmotivada, políticament parlant. Era el PSOE, en realitat, el que tenia por. Tenia por de que la majoria ciutadana no anés a les diverses escoles electorals de les seves respectives poblacions, perquè la gent, cansada de la dinàmica política dels darrers anys, estava avorrida, emprenyada. A més a més, la ‘por’ al retorn dels PP a la Presidència del govern espanyol augmentava si es tenia en compte que els votans de la dreta espanyola han mantingut, històricament, una posició molt més contundent i constant en les jornades electorals: el votant del PP sempre vota, i sempre vota PP. En aquella ocasió, la propaganda socialista ve tenir èxit: Zapatero cotinuaria sent el president d’Espanya.

Ara, per tal de convèncer els ciutadans de que votin PSOE en les properes eleccions europees, els socialistes fan exactament el mateix. Als metros, als autobusos, als carrers, i a altres llocs, podem veure cartells on hi apareixen diverses cares conegudes: la d’en Berlusconi, la d’en Bush o la de l’Aznar en són tres exemples. Aquests cartells, a més a més d’incloure una o  vàries d’aquestes cares conegudes, afegeix una pregunta que, més o menys, ve a dir que aquells que, segons el PSOE, ens han portat a una situació de crisi econòmica mundial  (Berlusconi, Bush i companyia) no ens poden treure d’aquesta mateixa crisi. És a dir, que el missatge és ‘vota el PSOE, perquè els altres són els qui ens van portar a aquesta merda de crisi econòmica i nosaltres, que no en tenim cap culpa, som els bons’. El partit socialista, a l’hora d’intentar seduir políticament els ciutadans, no té cap més argument que el de la por al retorn de la dreta espanyola i europea al poder.  psoe

Per segona vegada, la campanya electoral del PSOE es basa en convèncer als ciutadans sota un únic argument: si no ens voteu a nosaltres, ja us ho fareu: mireu quina és l’alternativa. Un argument, per cert, trist, molt tist. Tenen raó, segurament, quan assenyalen a Bush i cia com alguns dels màxims responsables de la situació actual. Però, d’aquí a basar tota la propaganda electoral únicament en l’atac a altres forces polítiques, hi ha un pas. El PSOE no proposa solucions. El PSOE no innova. No és dinàmic. El PSOE no intenta arreglar o trobar la sortida. El PSOE només diu “oju, que si no ens voteu a nosatres, manaran aquests monstres!”. Quina manera tan estúpida i tan lamentable de fer política. A moltes persones, algun amic, mare, pare o professor, ens ha dit en alguna ocasió, quan érem petits, allò de “tu no critiquis els altres, tu estigues per lo teu i fés la teva”. Doncs, pel que sembla, el PSOE això no ho sap fer; els socialistes basen la seva política i els seus arguments per convèncer la societat en criticar les demés opcions i postures polítiques que, en el cas espanyol, és bàsicament una: el Partit Popular.

Desafortunadament, malgrat que assenyalar els demés d’aquesta manera és patètic, el missatge representa perfectament el que molts catalans i alguns espanyols pensem: “Hòstia, si el PP torna a manar, cagada l’hem”. El problema és que cap de les dues opcions convenç. Les poques ganes de la majoria de la població de participar en la vida política espanyola creixen cada dia més i estan perfectament justificades. I és que, de fet, el PSOE fa amb la propaganda el que el PP porta fent durant més de quatre anys: tirar merda damunt dels altres. Igual que nens petits, que es passen l’hora d’esbarjo assenyalant-se mutuament davant la professora després de fer una malifeta.

Amics, aquí tothom insulta, tothom acusa, tothom assenyala; ningú proposa, ningú pensa, ningú aporta.
Amics, ho tenim fotut.

Jordi Pallarès.

Written by MadeByMiki

28 Mai 2009 a 7:29 pm

Arxivat a Política, Premsa

Una resposta

Subscribe to comments with RSS.

  1. si el rio suena, es que agua lleva…
    (en cristiano), jesus no parlava en castella

    Arnau i Silvia

    7 Juny 2009 at 6:46 am


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: