..: MadeByMiki :..

::::…..No sé que no sé res….::::

Florentino Pérez II

with 6 comments


Ha tornat Florentino. Han tornat la il·lusió i els diners al Bernabéu. Però, sobretot, han tornat els disbarats.
És ben sabut per tothom que el futbol mou moltíssims diners. I també és ben sabut que, cada vegada més, és paguen quantitats de diners escandalosses per comprar futbolistes. Aquesta vegada, però, el senyor Florentino Pérez potser s’ha passat.

Ahir vam descobrir que l’actual president del Reial Madrid pagarà (potser ja ho ha fet) 65 milions d’euros pel brasiler Kaká. Sincerament, quan ho vaig sentir, em va semblar exageradíssim. Avui, però, la cosa ha anat una mica més enllà: el tot poderós Florentino pagarà uns 93 milions d’euros per Cristiano Ronaldo (suposant que les negociacions amb el portugués tinguin èxit). He de reconèixer que ja havia sentit alguna cosa durant els últims dies, però quan he escoltat per la ràdio la confirmació d’aquesta quantitat, he al·lucinat. 93 milions d’euros! Encara no m’ho crec. untitled

Tenint en compte el context actual de crisi econòmica, és vergonyós, sota el meu punt de vista, que algú s’atreveixi a gastar una quantitat de diners tan elevada per comprar un jugador de futbol. És massa. És una burla per tota la gent que pateix per arribar a final de mes malgrat treballar deu hores diàries. El que encara és més vergonyós, però, és que els bancs cedeixin diners per operacions com aquestes i no en cedeixin a la majoria de la ciutadania que vol, per exemple, comprar-se un pis, o un cotxe. Es veu que Florentino gaudeix d’un dret que la majoria de ciutadans d’Espanya no tenim actualment: que els bancs ens escoltin. I el pitjor és que ell vol diners per comprar futbolistes; no pas per pagar el lloguer o els llibres de l’escola del seu fill. He sentit que, potser, els 300 milions d’euros dels quals disposa en Florentino no provenen de grans préstecs bancaris. Si és així, no puc assenyalar als bancs. Però, en tot cas, no sé que és pitjor, ja que si no els ha tret dels bancs, no vull imaginar-me d’on pot provenir una quantitat tan vasta com aquesta.

Ara bé, no caiguem en l’error de pensar que només és cosa de la gran èlit madrilenya, és a dir, de Florentino Pérez. Ell és la màxima expressió d’aquest fenomen basat en pagar una quantitat de diners que cap futbolista pot valer. Però no és l’únic. En aquest sentit, no m’ha agradat sentir en Joan Laporta, president del Barça, criticant la política de fitxatges de Florentino. Té raó, el senyor Laporta, quan diu que són quantitats impròpies del mercat actual i que són excessives. Però, ep, no ens n’oblidem: l’estiu passat se’n van pagar 35, de milions, per un lateral (Daniel Alves), per bé que aquest ha donat un rendiment extraordinari, i ara n’ofereixen 40 per Ribéry. Són molts més els que pagarà Florentino per C.Ronaldo (uns 95), però 35 no són pocs milions per gastar-los en un futbolista. D’altra banda, m’alegra sentir en Laporta dient que ells (el Barça) no entraran en aquest circuit de fitxatges astronòmics i hiperbòlics econòmicament parlant. Ara només cal que això sigui veritat.

El millor de tot, ara que hi penso, és que el que ha fet en Florentino, que ja s’ha gastat 160 milions d’euros durant el que portem d’estiu (i només ha fitxat dos jugadors), no és en cap cas garantia d’èxits esportius. I he de reconèixer que, com a culer que sóc, la possibilitat de veure com un nou projecte galàctic del ‘gran’ Florentino Pérez s’enfonsa m’agrada molt. En tot cas, no ho oblidem: 95 milions d’euros per un jugador de futbol és una falta de respecte a la societat espanyola que pateix un dels pitjors períodes econòmics de la seva democràcia. Segurament, el pitjor és pensar que això, senyores i senyors, cada cop anirà a més. No hi ha qui ho aturi.

Jordi Pallarès

Anuncis

Written by MadeByMiki

11 Juny 2009 a 7:12 pm

Arxivat a Economia, Premsa

6 Respostes

Subscribe to comments with RSS.

 1. No vull saber res del futbol i no puc estar-me en la ignorància; porten dos dies ‘machacándonos’ amb la notícia del collons. A més d’un disbarat, és un escàndol que es gastin aquestes morterades i es paguin aquestes fitxe en una crisi com la que patim. Ja està bé.

  Salutacions.

  Theo

  12 Juny 2009 at 8:24 am

 2. La veritat és que els fanàtics (tant del barça com del madrid) son uns pesats, fot fastig tanta “informació” sobre indecències com aquesta. Tant fa si és un club o és un altre, Prou, que això fa pena.

  madebymiki

  12 Juny 2009 at 8:40 am

 3. El futbol s’ha convertti en el tentacle més violent del gran capital i el pitjor és que té carta blanca per fer el que vulgui: tota la societat està tan absolutament alienada que si Florentino o laporta demanessin el sacrifici dels primogènits de cada casa, les masses orangutans ho farien encantades!

  Arqueòleg Glamurós

  13 Juny 2009 at 9:30 am

 4. Arqueòleg: ben mirat, tens raó el futbol és tant clarament capitalista i alienador que ningú hauria de pagar per ell (ara que directament a tots ens buiden la butxaca sense permís amb les teles públiques i els seus contractes discutibles).

  madebymiki

  13 Juny 2009 at 2:19 pm

 5. El problema de base l’ha assenyalat molt bé el company Arqueòleg: el problema del futbol és que té “carta blanca” per fer el que vulgui.

  Sense anar més lluny, només cal veure què passa amb els sous dels jugadors: aquí, els jugadors de futbol poden cobrar absolutes barbaritats, no hi ha límit, i això fa i farà que cada cop es paguin quantitats més vergonyoses per xutar la pilota. A l’altra banda de l’aigua, els americans van fixar un límit salarial per als jugadors de la NBA. Una mesura que comporta que, arribats a un punt, un jugador ja no pot marxar a un altre equip perquè li paguin millor, sinó perquè valorarà altres aspectes (el projecte esportiu dels equips, la ciutat, els companys de vestidor, les aspiracions personals, les possibilitats que tindrà en cada equip, etc) en lloc de valorar el que aquí, en el futbol europeu, és el més important: la pela.

  Ells posen un límit al sou, i això fa que el sou, en un determinat moment, deixi de ser el criteri de decisió pel que fa a la vida esportiva dels jugadors. Els americans també fan coses bones, encara que a vegades sembli mentida.

  Salut.

  jordi

  13 Juny 2009 at 3:21 pm

 6. jo n’hi men havia enterat de tot aixó
  pero us he de dir ke aixi ba el món
  bon nadal

  ui

  20 Juny 2009 at 6:45 am


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: