..: MadeByMiki :..

::::…..No sé que no sé res….::::

Salvador Sedó

with 5 comments


Aquest senyor és en Salvador Sedó, entre moltes d’altres coses: membre del Comitè de Govern d’UDC des de l’any 2000 i candidat al Parlament Europeu de les passades eleccions (no se si n’ha sortit escollit, la veritat).

Com és que te el dubtós honor d’aparèixer a aquest blog?, doncs senzillament perquè no ha volgut publicar un comentari meu al seu blog. Tan sols per això, i com que tinc molt mal caràcter m’he emprenyat força. Jo tan sols volia rebre de ell una resposta, i m’he quedat amb les ganes de saber que opinava com a polític i persona sobre els aliments transgènics.

El post en qüestió és el següent:

http://salvadorsedo.wordpress.com/2009/06/05/catalunya-i-els-transgenics/

Aquí teniu exactament el comentari que no ha estat publicat (el vaig copiar ja que soc molt malpensat amb els polítics):

Hola Salvador, per casualitat he passat pel teu blog i hi ha una afirmació que trobo equivocada i parcial. Jo no soc un activista anti-transgènic ni res per l’estil, però afirmar això em sembla erroni:

“Primer de tot, ens haurien de demostrar que els transgènics són perjudicials per a la salut, com ho poden ser els fitosanitaris que s’usen a l’actualitat.”

Malament anem si nosaltres hem de demostrar a posteriori lo perjudicials que son els transgènics o qualsevol altre “producte” anem apanyats. El que cal demostrar és que els transgènics son beneficiosos i a mes:

-Que no tenen riscos per al manteniment de la biodiversitat.
-Que no es fan pràctiques discutibles en la realització de patents.
-Que la investigació en tecnologia per a la esterilització de les llavors de forma que la reserva de les mateixes no sigui possible i calgui cada any comprar noves llavors.
-Que no hi hagi l’obligació per part dels compradors de les llavors a la signatura de contractes que inclouen la prohibició de reservar part de les llavors.
-Que la obligació d’utilitzar herbicides de la mateixa casa comercial.

Em pots creure o no, però això t’ho dic des de un punt de vista independent, de persona preocupada pel món en el que vivim. No en tinc cap interès personal, però és un tema que em preocupa molt.

Perdona pel rotllo, i tot i que jo no voto (formo part d’aquesta gran majoria) felicitats pels vostres resultats.

Mes informació a:
http://www.fespinal.com/espinal/realitat/pap/pap40.htm

Written by MadeByMiki

18 Juny 2009 a 8:57 pm

5 Respostes

Subscribe to comments with RSS.

 1. És la millor tàctica! Sobre tot per a un polític… perquè has de donar explicacions a qui ja et diu que no et votarà?

  Ferran

  19 Juny 2009 at 8:46 am

 2. A qui se li ocurreix intentar comentar en un blog d’un ultracatòlic i a sobre pretendre que tindrà la caritat cristiana de publicar quelcom que sigui mínimament crític amb la seva opinió!

  Arqueòleg Glamurós

  20 Juny 2009 at 6:44 am

 3. La teva pregunta no devia estar al manual de campanya. Però et volia fer dues preguntes.

  1. No votes. Ho respecto, però amb la quantitat de llistes que es presenten (de partits parlamentaris i extraparlamentaris), no hi ha ningú que com a mínim se t’acosti una mica? O encara que sigui per votar a la contra, o per votar el mal menor, o per donar suport a una idea concreta important per a tu.

  2. Sobre els transgènics. Enlloc de prohibir-los, no seria millor que amb la suficient informació, fos la gent qui decidís comprar-los o no?

  RS

  24 Setembre 2009 at 6:00 pm

  • 1. No voto, els motius son variats: en realitat tan sols hi ha un parell de partits que poden manar (tant a Catalunya com a Espanya), i les seves polítiques son mooooolt semblants. Patim una democràcia totalment falsa, com s’ha vist mil vegades a les votacions per la constitució europea, estatut, etc. I molts temes en que la majoria de la població faria una cosa el govern es dedica a fer el contrari: Iraq, rescat de bancs, impostos, etc. No crec amb aquest sistema devaluat, on el poble no te ni veu ni vot i qui realment mana son les multinacionals i bancs.
   2. No hi ha cap interès en que el consumidor sàpiga que és el que realment compra. Llegeix sobre monsanto i veuràs quina empresa tant transparent és.

   madebymiki

   24 Setembre 2009 at 7:42 pm

 4. Disculpa el rotllo que et caurà ara, però això et passa per parlar de política, ja no em puc frenar 🙂

  Estic d’acord que només dos partits poden governar, per cert, el doble de partits que fa uns quants anys. Y són molt semblants, cert, però suficientment diferents com perquè hi hagi un mínim control democràctic (mínim, sí), cosa que no passa en cap altre sistema. Qui diu que la democràcia és perfecta? És simplement el menys dolent.

  La segona pregunta és per què poses la Constitució Europea o l’Estatut com a exemples de coses que es fan contra la gent. Si la gent no es mou o no opina simplement no diu res, i si no diu res està assumint l’status quo, sigui una Constitució Europea que no ens agrada, sigui un Estatut retallat, això no es fa contra la població, aquesta simplement passa i és responsable del seu passotisme. Bé, tot i que sembla que a Catalunya es comença moure alguna cosa.

  Sobre la guerra d’Irak, et diré que jo hi estava en contra, però em refio ben poc de certes “masses” . És molt fàcil clamar contra els americans o contra els israelians, bé, més que fàcil fa semblar “progre” i “guay” i tothom s’hi apunta, però i Txetxènia? i Darfur? i el neocolonialisme xinès a l’Àfrica, i els presos polítics de Cuba? Quina és la línea que cal traspassar per anar-se a manifestar? I això no depèn dels governs, depèn de la voluntat de cada u.

  I finalment, sí, les multinacionals i els bancs pesen molt, però t’imagines un sistema mancat de regulació per petita que fos? T’imagines un sistema sense garanties legals, ni drets sindicals? T’imagines un sistema on els Madoff i els Condes campessin lliurement? El sistema actual no és perfecte, però aquests dos són a la presó, segurament n’hi hauria d’haver molts d’altres però tenim el que tenim i si girem el cap només 30 anys enrere o ens movem uns quilòmetres al sud o a l’est, el que tenim és important.

  Hi ha eleccions en les que jo no votaria, em fan fàstic cada vegada més tots els partits, però l’única alternativa que hi veig és la participació activa. No ho sé, potser estic equivocat.

  I canviant de tema. Potser no hi ha cap interès perquè el consumidor sÀpiga el que compra, però a la UE hi ha milers de regulacions que obliguen a informar correctament la població. Si no ens refiem de com ens informen dels transgènics, perquè ens hem de refiar d’un simple pot de llet en una estanteria d’un supermercat? Cal obligar les empreses que informin correctament i després que el consumidor trii lliurement.

  Salutacions i bona nit!!!

  RS

  24 Setembre 2009 at 10:24 pm


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: