..: MadeByMiki :..

::::…..No sé que no sé res….::::

La primera gran intervenció encoberta d’Obama?

with 9 comments


En Manuel Zelaya (president electe d’Hondures) va enviar una carta el  a Barack Obama, això passava quan en Obama va ser escollit president dels Estats Units.

Casualment aquesta carta portava un missatge que avui és molt actual. Va acusar al Govern dels Estats Units d’intervencionista i va demanar-li que cumplís amb el principi de no ingerència en assumptes de altres estats. També els animava a aplicar amb decisió y perseverança el principi de respecte a l’autodeterminació dels pobles i evités les “operacions encobertes” a altres països.

Ara Obama diu que “condemna” el cop d’estat a Hondures, com sempre caldrà preguntar-se a qui beneficia la situació actual i veure si lo d’Obama son paraules o hi ha algún fet.

Ahir vaig rebre de l’organització Attac un comunicat del Consell Cívic d’Organitzacions Populars i Indígenes d’Hondures, que passo a publicar traduït i integre:


ES PREPARA UN COP D’ESTAT A HONDURES.

Davant la comunitat nacional i internacional, el Consejo Cívico de Organizaciones Populares e Indígenas de Honduras, COPINH, denuncia la intenció colpista perpetrada la nit del 24 de juny del 2009 al govern constitucional de Manuel Zelaya Rosales i contra el poble hondureny i les seves més importants aspiracions . Aquest acte és una reacció desesperada de la dreta i els seus aliats per frenar la voluntat popular de cercar vies democràtiques per a la transformació nacional.

EFE La dreta reaccionària ha buscat frenèticament aturar l’Enquesta Nacional que es realitzarà aquest 28 de juny i on se li demanarà a la societat hondurenya si aquesta d’acord que s’instal li una Quarta Urna en les eleccions generals de novembre per convocar una Assemblea Nacional Constituent que elaboraria la nova constitució.

Aquesta ofensiva colpista ha estat planificada i executada de manera articulada entre el Congrés Nacional feixista, els mitjans de comunicació i els seus amos; El Ministeri Públic, els empresaris més poderosos del país i les Forces Armades, que han vingut actuant en franc desacatament a les decisions del poder executiu; per això denunciem que l’exèrcit ha assumit un paper similar al dels anys vuitanta, quan servia d’instrument de desestabilització i repressió. A aquesta campanya, que desemboca en un desproporcionat acte d’agressió contra un poble hondureny, s’han unit alguns sectors de les jerarquies de les esglésies evangèliques i catòlica, els qui han mitjançat, encoratjat i justificat els fets de connotació
colpista.

Així mateix denunciem la ingerència i participació del govern dels EUA i el seu ambaixador a Hondures qui alertat per avançat dels fets aquí denunciats va abandonar el país, i va cridar els directius del BM, el FMI i altres institucions properes al govern nord-americà, a abandonar el país, amb el que demostren la seva contuberni amb les forces colpistes. Cridem a les bases del COPINH i al poble hondureny en general, organitzat i no organitzat, a mobilitzar-des de la seva comunitat, poble o ciutat, especialment de Tegucigalpa, per expressar el seu rebuig i indignació. Les anomenem a no deixar-intimidar per la campanya mediàtica terrorista desencadenada en contra de la voluntat i expressió del poble i el seu dret a pensar i desitjar un país nou, amb justícia i equitat. Cridem a la comunitat internacional a manifestar decididament en contra d’aquesta agressió al poble hondureny i expressar la seva solidaritat i suport per a que no es violentament els drets humans del poble hondureny. Cridem a intensificar la lluita organitzada per instal lar l’Assemblea Nacional Constituent Popular i Democràtica, ara, en aquest moment històric de la nostra pàtria.

Finalment, el COPINH, reconeix com a únic President Constitucional de la República, a Manuel Zelaya Rosales, per la qual cosa rebutgem a qualsevol “substitut” imposat pels poders fàctics i imperialistes. Amb la força ancestral de Iselaca, Lempira i Etempica s’aixequen les nostres veus de vida, justícia, dignitat, llibertat i pau.

Donat a la ciutat de l’Esperança, Intibucá, 24 de juny de 2009
Consell Cívic de Organizaciones Populares e Indígenas de Honduras – COPINH

Anuncis

Written by MadeByMiki

30 Juny 2009 a 8:46 pm

Arxivat a Internet, Política, Premsa

9 Respostes

Subscribe to comments with RSS.

 1. Mentida i conspiranoia!!!
  A veure quines proves pots aportar al respecte que relacionin EUA amb el cop?

  Que més ha de fer Obama i Hilary epr demostrar que apoien incondicionalment Zaleaya i no als colpistes???

  Que més ha de passar per que l’esquerra idealista abandoni aquest tinc de racisme pur i dur antiamericà segons el qual EUA està darrere de tot lo dolent que passi al món i no cal aportar cap mena de prova per justificar-ho.

  La Guerra freda ja ha acabat i avui EUA és el far del Marxisme! No t’estranyi que Zelaya torni a Tegucigalpa amb L’Air Force One!
  (tot i així l’idealisme fanàtic racista antiamericà seguiria sense baixar del burro, que hi farem,,,)

  Arqueòleg Glamurós

  1 Juliol 2009 at 4:51 pm

 2. Aquestes son les meves proves:

  – Hillary Clinton asegura que para EE.UU. la prioridad es restaurar el orden constitucional en Honduras

  http://www.rtve.es/mediateca/videos/20090629/hillary-clinton-asegura-que-para-eeuu-prioridad-restaurar-orden-constitucional-honduras/534586.shtml

  – Obama dice que el golpe “ilegal” contra Zelaya le recuerda a los “tiempos oscuros” en América Latina

  http://www.europapress.es/internacional/noticia-honduras-obama-dice-golpe-ilegal-contra-zelaya-le-recuerda-tiempos-oscuros-america-latina-20090629230358.html

  – Obama intenta reinstalar a Zelaya
  http://www.elpais.com/articulo/internacional/Obama/intenta/reinstalar/Zelaya/elpepuint/20090630elpepiint_5/Tes

  Estic esperant amb delit o bé que aportis proves amb una contundència similar (no em val una suposada carteta que va escriure Zelaya el dia de la seva comunió), o bé un “mea culpa” públic, reconeixent que el Kamarada Obama és la viva reencarnació de Lenin!

  Arqueòleg Glamurós

  1 Juliol 2009 at 5:03 pm

  • No conec a aquest senyor anomenat “Kamarada Obama”, que es veu que és la reencarnació de Lenen. Per molt que ho he buscat per totes bandes com a “Kamarada Obama” tan sols el coneixen a “can Glamboy”.
   Respecte el meu post, senzillament es tracta d’una hipòtesi basada amb la llarguíssima llista d’intervencions dels EEUU als països de llatinoamèrica. La carta que en Zelaya la va enviar a Obama (aquest mai va respondre, per cert), tan sols demostra que en Zelaya sap molt bé qui mana al món i qui pot fer el que vulgui i on vulgui impunement, per tant és una carta totalment lògica, tot i que no demostra res com tampoc demostra res el que puguin dir a “El País”, a TVE o a “>El diario de…”.
   Aquest pot porta com a títol:”La primera gran intervenció encoberta d’Obama?”, com pots veure hi ha un interrogant, lo que demostra que no s’assegura res, tan sols plantejo un dubte raonable.
   L’únic que em sap greu és que tan sols he aconseguit provocar-te a tu, i tenint en compte que segons un antic post teu (amb el que jo no estava massa d’acord) la missió dels posts és provocar, potser he fracassat de nou amb el post.
   Apa Kamarada Glamboy, fins ara no he pogut contestar (ho sento) però t’ho devia, ja que davant de tant missatge (no hi estic acostumat) mereixes una resposta.
   Per cert, patenta lo de “Kamarada Obama”, resulta original i enganxa, jo m’ho apunto.

   madebymiki

   2 Juliol 2009 at 5:47 am

 3. Errgg! T’he deixat un coment amb enllaços a noticies i WordPress l’ha considerat Spam! Publica’l plis, encara que no hi estiguis d’acord!

  Arqueòleg Glamurós

  1 Juliol 2009 at 5:04 pm

 4. Un enllaç més: es tracta d’un assessor d’Obama que es confessa fan de Karl Marx:

  http://www.laopinioncoruna.es/secciones/noticia.jsp?pRef=2009070100_16_300265__Contraportada-Robert-Pollin-Leyendo-Marx-aprende-economistas

  Podria estar hores aportant proves que posin de manifest el socialisme revolucionari mal dissimulat d’Obama!!

  Arqueòleg Glamurós

  1 Juliol 2009 at 8:27 pm

 5. Arqueoleg, crec que se t’esta anant una mica el senderi. Afirmar que Obama és marxista em sembla una idea només teva… amb aixo de que ell hagi estat l’instigador del cop estic d’acord que no, però no per aixo pots anomenar-lo Kamarada Obama i dir que es marxista pq un assessor seu ho es. Segur que més d’un conservador es fan de Marx, això vol dir que segueixi la seva doctrina??

  Si Obama és marxista, com consideres al ZP de fa 4 anys?

  conjuntbuit

  2 Juliol 2009 at 11:54 am

 6. Molt bé, gràcies per la contestació!

  Tan sols afegeixo que la llarguíssima llista d’intervencions dels EEUU als països de llatinoamèrica va succeïr quan el Kamarada Obama i la seva Revolució Soviètica encoberta encara no havien succeït.

  Has de saber que soc amic del President dels EUA al Facebook i cada dia m’explica els seus plans secrets per nacionalitzar la economia americana, copiar el model sanitari de Cuba i portar la Pau al món.

  Arqueòleg Glamurós

  2 Juliol 2009 at 5:29 pm

  • Tots sabem que l’Obama t’agrada mooolt, que has fet campanya per ell i que te un sex-appeal impressionant, fins aquí d’acord. Ara que si copia el model sanitari de Cuba i porta a els Estats Units cap el marxisme, m’apunto com amic seu al facebook (de moment porta gairebé 6.500.000 amics) i em faig de la religió “Kamarada Obama”

   madebymiki

   2 Juliol 2009 at 11:00 pm

 7. […] setmanes em preguntava en un post una mica provocatiu si el cop d’estat a Zelaya era: “La primera gran intervenció encuberta d’Obama“, el post va resultar molt polémic i acusat de […]


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: