..: MadeByMiki :..

::::…..No sé que no sé res….::::

La credibilitat del baròmetre del CIS

with 4 comments


bio_castells

A través d’una connexió en directe del 324, estava escoltant ara mateix la roda de premsa que ofereixen en Montilla, en Carod i en Saura, juntament amb el Conseller d’Economia, per presentar l’aprovació definitiva del nou model de finançament per Catalunya. Sé que potser és una tonteria, però em pregunto com és possible que el Conseller d’Economia de la Generalitat de Catalunya digui, en una roda de premsa tan important com aquesta, la paraula “cansanci”. Aquesta paraula no existeix en català, senyor Castells, és el que se’n diu un castellanisme. Potser aquesta anècdota no és res més que una metàfora del que molt em temo que és el PSC: un partit que es presenta com a català i que intenta demostrar una actitud compromesa amb Catalunya, però que inevitablement té una base i un interès espanyol, i que treballa únicament per obtenir resultats en favor del pare de la criatura (el PSOE).

Canviant de tema però sense deixar de banda l’actualitat política, avui hem pogut saber que, segons una enquesta realitzada per el Centre d’Investigacions Sociològiques (CIS), el Partit Popular ha passat al davant del Partit Socialista Obrer Espanyol. Per poc, però si ara mateix hi haguessin eleccions (i segons les dades aportades pel CIS) el PP seria el guanyador.
No vull ser malpensat, però el cas és que el PSOE ha dit durant les darreres hores que el Partit Popular està darrera d’aquest estudi i, per tant, l’estudi diu el que el PP vol. Si és així, penso, és realment trist. Si no ho és, és a dir, si els resultats que ofereix l’estudi són reals, també és realment trist que el PP torni a tenir més acollida entre la població espanyola que qualsevol altra partit. En qualsevol cas, el que vull dir és que ara ja no sabem a qui creure. El CIS diu una cosa, el PP treu pit, i el PSOE diu que el PP està darrera de l’estudi realitzat pel CIS. La pregunta és: a qui hem de creure?  Realment les properes eleccions les guanyarà el PP? De veritat que el PP té la poca vergonya de manipular i comunicar públicament (i a través del CIS) uns resultats que l’afavoreixen sense que aquests es corresponguin amb la realitat? És possible que el PSOE s’hagi inventat això de que el PP ha estat l’encarregat d’establir els resultats de l’estudi?

En fi, suposo que el desengany polític dels darrers temps fa que, avui en dia, no sàpiga a qui carai creure’m. Després alguns diuen que la política catalana no està tan malament…

Jordi Pallarès

Written by MadeByMiki

27 Juliol 2009 a 7:13 pm

4 Respostes

Subscribe to comments with RSS.

 1. Si ara es fan eleccions el PP arrasa1 L’esquerra està molt desmotivada!

  Arqueòleg Glamurós

  27 Juliol 2009 at 9:14 pm

 2. La política en general fa força mania, però es que la política a Catalunya ja és una cosa que no te nom…

  Que guanyaria el PP? Doncs és molt probable. Suposo que pq la gent associa el moment econòmic actual al govern actual.

  Jo en la meva vida política només he votat ERC i PSOE. I ara mateix tinc clar que cap d’aquests dos tindrà un vot meu durant MOLT de temps.

  La cosa fa força angunia… algú te el manual de la revolució francesa?

  jordi

  29 Juliol 2009 at 9:40 am

 3. Agafo una idea d’en Miquel per dir que, en aquest moment, crec que el millor seria una abstencio brutal. Es impossible que es produeixi una abstencio absoulta, pero em sembla que amb una abstencio electoral del 70 per cent, per exemple, aconseguiriem mes coses de les que aconseguim votant.

  PD: perdoneu la manca d’accents (el teclat des del qual escric no en te).

  l'altre jordi

  29 Juliol 2009 at 7:07 pm

 4. personalment cap dels partits actuals, en l’estat que es troben, no obtindran mai un bot meu.
  sempre he votat en blanc, i fins que algu no deixi de fer el pallaso seguire votan en blanc.

  arnau

  6 Agost 2009 at 12:38 pm


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: