..: MadeByMiki :..

::::…..No sé que no sé res….::::

Què passa amb esports com la natació sincronitzada o el ciclisme?

with 3 comments


gemma-mengual

El futbol aixeca passions, d’acord. El bàsquet és molt emocionant perquè tot pot canviar amb dos segons, d’acord. La Fòrmula 1 té un pilot espanyol que ha fet història i els cotxes van a una velocitat estratosfèrica, d’acord també. Però, què passa amb esports com la natació sincronitzada o el ciclisme? Tots dos tenen representants catalans i espanyols d’altíssim nivell. Per posar els millors exemples, fixem-nos en la fantàstica Gemma Mengual o en el ciclista Contador, que acaba de guanyar ni més ni menys que El Tour de França.

Entenc que el futbol sigui l’esport per excel·lència, sobretot a Espanya, on, ens agradi o no, el futbol arrossega sentiments i emocions que van més enllà de la dimensió esportiva. Aquí, el futbol també és política. Sobretot a Can Barça. Alberto_ContadorPerò no entenc el poc reconeixement que es dóna a dos esports com la natació sincronitzada i el ciclisme. Dos esports que, segons el meu punt de vista, exigeixen un treball de preparació extraordinari. La natació sincronitzada, per exemple, és un esport completíssim (combina dansa, natació i gimnàsia i, a més a més, exigeix una compenetració exacte entre les nadadores de cada equip) i complicadíssim de practicar. En aquest sentit, penso que, esportivament parlant, té més mèrit ser nadadora de natació sincronitzada que no pas ser futbolista. De la mateixa manera, penso que l’esforç que el ciclisme (i sobretot algunes proves com El Tour de França) exigeix als seus practicants és enorme: la condició física i la preparació mental d’un ciclista professional han de ser brutals per tal de ser competitiu. Com a mínim això és el que penso quan intento (encara que sigui del tot impossible aconseguir-ho) posar-me en la pell d’una nadadora o d’un corredor del Tour.

Tenint clar que, esportivament, té molt de mèrit dedicar-se a dos esports com els que tractem en aquest article, em pregunto què passa? Per què no tenen el reconeixement que tenen altres esports? I, sobretot, com és que no estan tan ben valorats, si resulta evident que exigeixen un altíssim nivell de preparació, a vegades superior a alguns dels esports més populars?

Finalment, aprofito la ocasió per fer un retret al recent vencedor del Tour, que ha dit que “mai” ha tingut “admiració per Armstrong”. També ha dit que mai li tindrà. Bé, potser té els seus motius per no tenir-li admiració. O potser no, no ho sabem. Però em sembla lamentable que públicament faci aquestes declaracions. És lamentable la declaració de Contador, sobretot tenint en compte que ell és el guanyador de la prova i sense oblidar que Armstrong encara competeix professionalment. Acabant de guanyar ni més ni menys que un Tour de França, no té cap sentit fer una declaració tan absurda com la que ha fet, una declaració en què, indirectament, menysvalora un dels millors ciclistes de la història. Contador: ets campió del Tour. Calla i celebra-ho.

Jordi Pallarès.

Anuncis

Written by MadeByMiki

28 Juliol 2009 a 9:36 pm

Arxivat a Premsa

3 Respostes

Subscribe to comments with RSS.

 1. Potser la qüestió no és tan per què es valoren tan poc aquests dos esports sinó per què el futbol esta tan sobrevalorat.
  Si en posem en termes d’espectacle i no d’esforç de l’esportista, el ciclisme davant el futbol perdria però la natació sincronitzada (amb els mitjans que es tenen actualment) estaria al capdavant.

  Encara que potser el problema esta en donar importància a la pràctica de l’esport, trobo més absurd que la gent vagi a veure a desconeguts cansar-se (autosuperant-se i totes les bajanades que se li vulguin dir) que no pas gastar-me els diners en altres coses, i no només cultura.

  conjuntbuit

  29 Juliol 2009 at 4:19 pm

 2. el futbol es un mercat en expansio, aixo no satura…
  el futbol no és cultura, no ens confonguem…

  arnau

  6 Agost 2009 at 12:43 pm

 3. I el mateix passa amb els joves que volen dedicar-se a l’atletisme. Trobar patrocinadors és gairebé impossible quan comences, i els sous de la federació són ben minsos… i després no surten ni a la premsa.

  anomenatinutil

  18 Agost 2009 at 2:54 pm


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: