..: MadeByMiki :..

::::…..No sé que no sé res….::::

Avui Linux ha fet 18 anys.

with one comment


Un 25 d’Agost de 1991 en Linus Torvalds donava a conèixer per internet el seu projecte amb aquest missatge:

Hola a tots aquells que feu servir Minix.

Estic creant un sistema operatiu (lliure) (per pur hobby, no serà tan gran ni professional com GNU) per clons AT 386 (486). Porto treballant en això des de l’abril i ja comença a estar llest. M’agradaria rebre comentaris sobre el que a la gent li agrada / desagrada de minix, ja que el meu SO se li sembla una mica (mateixa disposició física del sistema de fitxers (per motius pràctics) entre d’altres).

Fins al moment he portat bash (1.08) i gcc (1.40), i les dues utilitats semblen funcionar. Això vol dir que tindré alguna cosa funcional dins d’uns mesos i m’agradaria saber quines característiques voldria tenir la majoria de la gent. Qualsevol suggeriment és benvingut, però no puc prometre que les posi totes en pràctica 🙂

Linus Benedict Torvalds

PD. Sí – està lliure de codi de minix i té un sistema de fitxers multi-fil. NO és portable (utilitza la commutació de tasques del 386, etc.), I probablement mai no funcionarà en una altra cosa que no siguin els discs durs AT, perquè és tot el que tinc 😦

El 5 octubre 1991 Torvalds anunciava finalment la primera versió del codi font, que es podia descarregar, compilar i executar:

¿Trobes a faltar els dies de minix-1.1, quan els homes eren homes i escrivien els seus propis controladors de dispositius? Estàs sense cap bon projecte entre mans i tens ganes de ficar-li mà a un sistema operatiu que puguis modificar segons les teves necessitats? (…) Pot ser que aquest missatge us interessi.

Com esmenta fa més o menys un mes estic treballant en una versió lliure d’alguna cosa semblant a minix per a ordinadors AT-386. Ja estic a la fase en què es pot utilitzar (encara que pot no ser-ho, depenent del que vulguis fer) i vaig a començar a publicar el codi font per que es distribueixi més àmpliament. Actualment està en la versió 0.02 +1 petit pegat, però he pogut executar correctament bash / gcc / gnu-make / gnu-sed / compress entre altres coses.

El codi font d’aquest petit projecte casolà és a nic.funet.fi (128.214.6.100) al directori / pub / OS / Linux (…)


Aquí teniu el fil que va iniciar tot això:

http://groups.google.com/group/comp.os.minix/browse_thread/thread/76536d1fb451ac60/b813d52cbc5a044b?pli=1

Mes informació a:

http://noticias.lainformacion.com/ciencia-y-tecnologia/ciencias-informaticas/una-breve-historia-de-linux_Zj2ge6h8QOZgWu0h8eyqM6/

Anuncis

Written by MadeByMiki

25 Agost 2009 a 1:09 pm

Arxivat a Informàtica, Internet

Una resposta

Subscribe to comments with RSS.

  1. Ja havia llegit la frase de “¿Trobes a faltar els dies de minix-1.1, quan els homes eren homes i escrivien els seus propis controladors de dispositius? ” però seguei agradant-me. I això que no sóc un gran expert en el tema de la programació.

    anomenatinutil

    5 Setembre 2009 at 2:28 pm


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: