..: MadeByMiki :..

::::…..No sé que no sé res….::::

Jolicloud, el futur ja és aquí.

with one comment


JoliCloud

Ara fa uns dies gràcies a un post de’n Oriol Farré vaig descubrir que hi havia una innovadora distribució anomenada Jolicloud. Aquesta distro (així les anomenem al “mundillo”) parteix d’una base UBUNTU 9.04 i te una aparença semblant en principi a UBUNTU NETBOOK REMIX, però en el fons és molt diferent.

Hi ha moltes coses que fan que de Jolicloud una experiència diferent. Per començar es tracta d’un sistèma operatiu que actualment es troba en fase “Private alpha developer version”, tot i que us puc assegurar que és totalment funcional. Porto dies fent-lo servir i de moment no tinc cap queixa.

De moment no es pot descarregar directament, cal demanar una invitació via mail a http://www.jolicloud.com i al cap d’uns dies t’envien un link cap a un arxiu ISO de 600 MB. Una vegada descarregat podem provar-lo, a veure que en treiem de bó.

La primera sensació és que no sembla Linux, ni Windows, ni Mac. Tot funciona de manera extremadament visual, i l’integració i sincronització del sistèma operatiu amb els serveis d’internet és increible. No hi ha dubte que aquest és el camí cap on apunta el futur dels sistèmes operatius, la fusió amb internet.

Al cap d’una horeta com a usuari de Jolicloud queda clar que els programadors i dissenyadors han fet una cosa semblant a un miracle. Actualitzar, instal·lar, desinstal·lar, navegar, tot absolutament tot és molt fàcil, intuitiu i funciona a la primera.

Se’m oblidava, tot funciona a la primera, el wifi, la connexió 3G, la webcam, el 100% de l’ordinador i sense fer res ni problemes.

He tingut una sensació semblant a la que vaig tenir al provar el Spotify. Amb lo senzill que sembla i la revolució que suposa.

Written by MadeByMiki

26 Agost 2009 a 3:21 pm

Arxivat a Informàtica, Internet

Una resposta

Subscribe to comments with RSS.

  1. M’alegro que t’hagis passat a jolicloud, la veritat és que a mi m’encanta 😀

    Això si, em quedo amb el Mac OS X, i més ara que ha sortit la nova versió 😛

    Oriol

    29 Agost 2009 at 3:17 pm


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: