..: MadeByMiki :..

::::…..No sé que no sé res….::::

17-S, una nova fita.

with one comment


Ja s’apropa el 17 de setembre. Ara fa un any va sortir a la llum la revista CRISI 17S, una publicació “subvencionada” amb els diners que va embargar un jove activista anti-sistema de Vilanova i la Geltrú, en Enric Duran i Giralt.

En Enric va demanar crèdits, un total de 492.000€ a 39 entitats financeres a l’hora, fent servir nòmines i papers falsos. Així ens va donar dues lliçons: Per una banda, que es podia fer una acció mediàtica no violenta i demostrar la primacia que pels bancs té (això potser ja ha canviat) la concessió de crèdit enfront d’altres aspectes com el control del risc d’impagament. I la segona era que mitjançant la desobediència civil es podia poden fer servir les debilitats del sistema per posar-lo en seriosos problemes.

Ara fa un any, alguna gent ja va obrir els ulls a una crisi que no era tal segons els nostres estimats governants. Accions com aquesta demostren que no tothom viu adormit, i que hi ha gent amb inquietuds i idees noves. Podem estar-hi d’acord o no, però com a mínim és d’agrair que algú es plantegi les coses fora dels marcs establerts. Cada vegada serà menys estrany sentir a parlar d’abolició del deute extern, de decreixement i de altres camins que tenen una veu limitada.

“Per aquest 17 de setembre, ja hi han de moment 53 “punts de trobada” repartits per tota Catalunya i moltes ciutats espanyoles, els objectius que es proposen son els següents:

OBJECTIU
Volem convertir el 17 de setembre del 2009, primer aniversari de la publicació CRISI, en un punt d’inflexió per a treure el capitalisme de les nostres vides. Aquesta és la data oficial que hem marcat per l’inici de la vaga de bancs, i també volem dinamitzar que arreu del territori, poble a poble, barri a barri, la gent que vol fer passos en la direcció del canvi personal i social, es trobi amb veïns i veïnes que també ho volen.
Aquests passos per sortir del capitalisme volem que estiguin centrats en els elements centrals de l’economia domèstica: treball, consum, habitatge, alimentació, relació amb els bancs, transport, energia i educació.
ACCIONS COORDINADES

1.Vaga d’usuaris i usuàries de bancs.

2. Butlletí
Farem un butlletí especial pel 17-S, que inclourà una explicació resumida i pràctica de les diferents alternatives que proposem des de cadascun dels temes bàsics per a viure sense capitalisme.

3. Punts de trobada:
Es tracta de muntar una taula informativa en una plaça o un altre espai públic d’alta concurrència, on també puguem dur a terme assemblees temàtiques i, si s’escau, alguna altra activitat complementària que es vulgui organitzar.”

http://www.podem.cat/ca/grup/primer-esborrany-de-guia-pel-17s-2009

Anuncis

Written by MadeByMiki

2 Setembre 2009 a 8:31 pm

Una resposta

Subscribe to comments with RSS.

 1. són molt agosarades aquestes propostes. Sobretot la primera.
  Sincerament, ho trobo una utopia.

  Ho has exposat molt bé al post anterior, lo que deixaven clar a “la corporación”: No hi ha volta enrera. La gent no vol una revolució… si tu fas vaga, els teus pares no en faran. El gruix social, la persona treballadora de classe mitja, no ho farà.

  La posició còmoda és la de sempre: el cap sota l’ala i anem tirant. Procurem confiar en el sistema i en que d’aquí a poc temps puguem tornar a fa dos anys.

  De totes formes és bo saber que hi ha qui encara no ha tirat la tovallola… però crec que les coses només canviaran quan la natura digui “fins aquí”… potser ho veurem, potser no. Qui sap. Però quin fart de riure ens fotríem, llavors 🙂

  jordi

  3 Setembre 2009 at 6:14 pm


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: