..: MadeByMiki :..

::::…..No sé que no sé res….::::

Un netbook Toshiba NB200 pels nostre alumnes. Bo, bonic i car.

with 7 comments


Un netbook Toshiba, és l’ordinador que tindran els alumnes catalans de 5è d’ESO. El Toshiba NB200 és un netbook de gama alta, força car, amb un teclat molt còmode i amb la configuració standard dels netbooks actuals: 1GB de RAM, processador Intel ATOM, pantalla de 10″…

Al mercat aquest ordinador es troba per uns 340€, i es veu que al comprar-ne 30.000 et fan un petit descompte i te’l deixen per 300€. Per tant com és ja públic els pares pagaran 150€ i es responsabilitzaran del ordinador, aquí crec que hi ha la part mes delicada,  un ordinador no és un llibre i cal uns coneixements mínims (o un informàtic) per solucionar els problemes que aniran sortint.

Al posar en marxa l’ordinador caldrà triar: Windows XP Pro (un sistema molt antiquat però força fiable per ser microsoft) i LinKat (el linux de la comunitat educativa de la Generalitat). Per aquí ja patinem, el 99% dels alumnes farà servir el XP, es baixarà jocs, virus, spyware, trojans i tot un munt de porqueries que sumat al “natural” i progressiu deteriorament del sistema de microsoft deixaran el Toshiba NB200 inutilitzat.

Lo millor hauria sigut utilitzar un netbook econòmic, per menys de 200€ es podria adquirir un ordinador menys potent, exclusivament amb linkat, equipat amb WINE per executar software de windows sense pagar cap llicencia i amb programari 100% gratuït.

Tot i així, em sembla una decisió valenta informatitzar l’educació primària, espero que no sigui improvisada i  estigui tot previst. De moment, he llegit que instal·laran un programa espia per saber quin us donen els alumnes a l’ordinador fora de les aules. Com si aixó fos realment possible!, i ho faran tant per windows com per linux?, em costa de creure i dubto de la seva eficàcia.

A veure com es desenvolupen els esdeveniments, potser al 2010 no tindrem (o tindran) peles ni per un trist netbook.

Per qui en tingui interes, no us perdeu com funciona aquest tema a Extremadura. No cal que us digui que força millor que a Catalunya, per variar.

http://pillateunlinux.wordpress.com/2009/09/06/los-portatiles-en-las-escuelas-asi-se-hacen-las-cosas/

Anuncis

Written by MadeByMiki

7 Setembre 2009 a 8:30 pm

7 Respostes

Subscribe to comments with RSS.

 1. Voldria comentar que entre els mini portàtils de 200 euros i aquest toshiba hi ha diferències importants:

  – Els de 200 euros porten un model de processador inferior
  – No tenen autonomia en la seva bateria per aguantar tota una jornada lectiva.
  – El toshiba té un acabat robust (

  El millor punt a favor: l’aposta per un model amb el que no cal anar amb el carregador de la bateria a classe. Així, els nens no l’hauran de portar a la bosa!

  monica

  8 Setembre 2009 at 1:45 pm

  • Hi ha molts ordinadors amb el mateix microprocessador, un INTEL ATOM, la mateixa memòria i una autonomía molt superior. Per exemple el Asus EEEPC que fins ara al phone house valia 219€ IVA inclòs. O pel mateix preu un Acer Aspire One que potser peca de poca autonomia, però pel demés és un molt bon netbook.
   Tot i així cal reconèixer que l’autonomia del Toshiba 200 és impressionant.

   Buen rendimiento y excelente autonomía

   A menudo criticamos que los netbooks pecan de “clónicos”, pues comparten un buen número de características internas, como el procesador Intel Atom a 1,6 GHz y la memoria RAM de 1 GB. Pero es que en honor a la verdad, tampoco necesitamos mucho más. Sólo con esto, este Asus es capaz de arrancar completamente Windows en 30 segundos. Una marca que se reduce a la mitad a la hora de cerrar el sistema.

   El comportamiento de la máquina es muy fluido en todos los programas que trae instalados, como el anteriormente citado Firefox 3, Skype para videoconferencias (contamos con un botón de inicio directo para él en la parte superior del teclado) y los programas de oficina, donde conviven el software libre y el propietario (la unidad que nos ha llegado cuenta con OpenOffice y la versión “barata” del Office clásico: Microsoft Works).

   Todo esto en un equipo que consigue algo menos de cinco horas de autonomía (más o menos cuatro y media). Estando conectados a Internet por Wi-Fi, navegando por páginas web y con el Messenger abierto. Algo que se consigue combinando tecnologías para ahorrar consumo (como la retroiluminación LED o el uso de discos SSD) con una batería de buena capacidad: 6600 mAH.”

   Se’m oblidava, moltes gràcies pel teu comentari Mònica.

   madebymiki

   8 Setembre 2009 at 2:13 pm

 2. Tot i que em smebla una iniciativa genial, em fa mes por que una pedregada! Com no ho gestionin bé pot ser un descontrol total!

  Arqueòleg Glamurós

  8 Setembre 2009 at 6:05 pm

  • La iniciativa és molt mes genial a totes les altres comunitats autònomes, on no han de pagar ni un € pel netbook.

   Imaginar-te la majoria de pares davant d’algun problema informàtic, fa por, molta por.

   madebymiki

   8 Setembre 2009 at 7:56 pm

   • Pero no nomès problemes informàtics. Si l’ordinador s’espatlla per qualsevol cop, perquè cau o perquè li han robat al nen, com podrà seguir les classes sense el portàtil?

    anomenatinutil

    15 Setembre 2009 at 3:36 pm

 3. Acabem de comprar-ne un pel meu germà. Evidentment, ell ho veu com una joguina no com una eina de treball.
  Pel que jo he vist, trenta portàtils d’aquesta capacitat dins d’una aula d’eso són una arma de destrucció massiva, m’explicaré:

  El meu germà ha anat aprenent informàtica com si fós un joc durant aquests anys, ara es pot desinvoldre molt bé en aquest entorn però té moltíssims companys que lo més semblant a un processador de textos que tenen a casa és el menú de la play station.

  S’accentuen doncs les diferències entre els nivells formatius i la capacitat d’aprenentatge entre alumnes de la mateixa edat. Un problema greu a l’eso és que tendeix a fer classes heterogènies on el mateix pla d’estudi representa un esforç titànic per uns i d’una frustrant facilitat per altres, ens agradi o no les coses van així.

  Els inconvenients d’una bateria que es carrega i es descarrega cada dia són evidentíssims, pronostico una vida mitja de la bateria de 30 dies a molt estirar. Això si els pobres es recorden de carregar-la, molts no obren els llibres per fer el deures, imagina si posaran el portàtil a carregar. Estic veient la classe plena de cables i allargos per intentar seguir endavant, tres nens compartint un portàtil… etc.

  Les obres per ampliar la capacitat dels servidors i de les xarxes wifi als instituts, com a mínims els dos de Reus amb els que tinc contacte, estan sent costoses i alguns diuen que insuficients. Pel que la conectivitat a l’institut serà limitada i molts nens de segons quin institut no tenen internet a casa.

  Us imagineu una classe densa i aburrida, que n’hi han, amb la capacitat de veure videos al youtube pel firefox del likcat o poder fer una partideta amb el company a l’age of empiresII?

  Per acabar, el nivell d’ofimàtica de molts alumnes, pares i sobretot professors deixa moltíssim que desitjar per embarcar-nos en un projecte d’aquestes característiques.

  La perspectiva és, des del meu punt de vista, terrible.
  Jo estic acabant una llicenciatura i ni tan sols s’ha plantejat donar-li aquest servei a la universitat on sí que seria aprofitat.

  En fi, segueixo preocupat per la formació del meu germà, pel que ell diu, la majoria de professors estan desmotivats i el nivell general de la classe és molt baix. En aquest context, un canvi d’aquestes característiques només crearà problemes i cap solució.

  Prometo fer-vos un seguiment dels esdeveniments!!

  fcesc

  3 Juny 2010 at 1:46 pm

  • Moltíssimes gràcies pel teu extens comentari, amb el que estic plenament d’acord.

   Jo pel netbook t’aconsello com a S.O. Jolicloud, és sensacional per a principiants i el pots posar amb arranc dual amb Windows.

   Comenta sempre que vulguis, s’agraeix la col·laboració.

   madebymiki

   3 Juny 2010 at 2:49 pm


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: