..: MadeByMiki :..

::::…..No sé que no sé res….::::

El que va passar a Arenys.

with 6 comments


Un bon dia per a la democràcia. No només per la democràcia catalana, sinó també per la democràcia espanyola. La jornada d’ahir a Arenys de Munt és una victòria per a la democràcia d’aquest país.
Deixant de banda, per un moment, els resultats obtinguts en la votació, és bo fixar-nos en què, per primer cop en molt de temps, tot Espanya ha pogut veure que no passa res, que Catalunya pot celebrar un referèndum sobre la seva independència, i que no passa res, que és un senzill exercici democràtic, i que no passa absolutament res. I això és molt tenint en compte com van les coses en aquest país respecte a la qüestió de la nació catalana, penso.
Dels resultats obtinguts se’n desprenen diverses conclusions. La primera: la gent vol sentir més a parlar d’independència. Així ho demostra, si més no, l’alt nivell de participació en aquestes eleccions (el nombre de persones que van anar a votar triplica la previsió inicial). La segona: potser els indepenentistes no són una minoria a Catalunya (un 96% dels votants va dir que ‘sí’ a una Catalunya independent), com se sol pensar. fg_arenys_gent_votantEn aquest sentit, trobo buides de sentit les paraules del vicesecretari de Comunicació del Partit Popular, Esteban González Pons, qui considera que Zapatero ha deixat ‘indefensos’ als catalans no nacionalistes (que, per cert, segons González Pons, són la majoria dels catalans) al no oposar-se a la celebració d’aquest referèndum. Tampoc crec que sigui bo donar un valor ‘zero’ als resultats obtinguts, tal com ha declarat avui mateix la vicepresidenta espanyola De la Vega. Donar un valor ‘zero’ vol dir privar, vol dir ignorar, vol dir tapar-se les orelles davant d’una inquietut social i política que es posa de manifest amb aquest 96%. Donar un valor ‘zero’ vol dir tornar enrere.
Aconsello, doncs, obviar qualsevol comentari que menystingui el que va passar ahir a Arenys. No obstant, em sembla que és de sentit comú pensar que, si un referèndum d’aquestes característiques es celebrés a tot Catalunya, el resultat obtingut seria molt diferent (no sortiria el 96% del ‘sí’ ni de conya), però compte: ahir Arenys va demostrar que molta gent, més de la que molts pensàvem, no se sent a gust amb el model polític actual. La solució, per mi, seria que se’n celebressin més, ja que seria la manera de veure si realment la majoria catalana desitja ser un país o si, contràriament, prefereix formar part de l’Estat espanyol.
Insisteixo, però, per damunt de tot, que el que ahir es va veure a Arenys és, com molt bé diu el periodista Miquel Calçada en una entrevista, “una festa de la democràcia”.

Suposo que, a aquestes alçades del text, queda prou clar que opinio decididament que la manifestació d’una institució com la Falange no mereix gaire reflexió. Una cosa són opinions i postures polítiques, que n’hi ha moltes i de ben diverses. Una cosa és pensar que seria millor ser un estat o no pensar-ho. Una cosa és sentir-se d’aquí o sentir-se d’allà. Una altra cosa molt diferent és la Falange. Això sí que no.

Jordi Pallarès

Anuncis

Written by MadeByMiki

14 Setembre 2009 a 4:24 pm

Arxivat a Política, Premsa

6 Respostes

Subscribe to comments with RSS.

 1. “Catalunya pot celebrar un referèndum sobre la seva independència”

  -Arenys de Mar és Catalunya???
  -El referèndum era legal i vinculant??

  “l’alt nivell de participació en aquestes eleccions”

  -per estar convcada per una ONg minúsula és un èxit, com a comici electoral es un nyap!

  “potser els indepenentistes no són una minoria a Catalunya”

  Clar, ara resultarà que el 96% del vot a Arenys de Mar és un resultat fiable i estadísticament representatiu de tota Catalunya, encara que el recompte, la votació i el cens de partipació, així com la campanya electoral hagin estat controlats exclusivament pels aprtidaris d’una opció.
  Al costat d’aixó Almarineyad és Voltaire!

  “obviar qualsevol comentari que menystingui el que va passar ahir a Arenys”

  Vaja!! M’ho podies haver dit abants i m’estalvio la parrafada!! Doncs res si, segueix somiant…

  Arqueòleg Glamurós

  14 Setembre 2009 at 5:24 pm

 2. Bon dia arqueòleg, o portser millor dit bon dia Texas Ranger. Els teus plantejaments son calcats als d’Esperanza Aguirre, sou dues persones diferents?, suposo que si, ja que tu ets mes socialista-internacionalista-progressista que ella.

  Visca Ahmadineyad!!!!

  Martí

  15 Setembre 2009 at 5:38 am

 3. No es per res marti pero estic d’acord amb l’arqueoleg.

  Ara bé, és una bona noticia per a la democracia que es pogues fer, tot i que cadascu es mira el resultat per on vol. El referendum va tenir una participacio menor al referendum per l’estatut, si es fes a barcelona (essent vinculant i tot) el resultat canviaria notablement i l’euforia canviaria de color, l’independetisme es una minoria com ho és el federalisme (o els republicans a espanya)…

  ho sento molt jordi, pero el que va passar a arenys de munt no es pot extrapolar a la resta de Catalunya, i mes si tenim en compte que la meitat o mes dels habitants són de l’area metropolitana de barcelona.

  conjuntbuit

  15 Setembre 2009 at 2:58 pm

 4. Però tot i ser la falange, és cert el que diu l’arqueoleg al seu article que és una altra característica de la democràcia que es manifestessin el mateix dia i que no haguèssin indcidents.

  Tot i que jo, sincreament, tampoc els suporto (ni entenc).

  anomenatinutil

  15 Setembre 2009 at 3:27 pm

 5. Clar MArtí, ara resulta que al mon tan sols hi han dos pols ideològics maniqueistes i oposats: el nacionalisme català o el nacionalisme espanyol.

  La opció que algú no s’agenolli davant una bandera no existeix.
  La possibilitat que algú analitzi amb objectivitat un fet, no es possible, s’ha de viure amb la passió forasenyada del patrioterisme, ideologia amb una profunditat ideològica similar a la d’un Barça-Madrid i creada tan sols per enfrontar pobles entre ells i carregar en un enemic extren els conflictes produïts epr l’explotació de la burgesia local.

  Visca el maniqueïsme! El nacionalisme no falla, semrpe es i serà fidel al idealisme heguelià que el va crear i l’amamantará pels segles dels segles. Amén!

  Arqueòleg Glamurós

  15 Setembre 2009 at 9:18 pm

 6. Jo crec que les coses es poden fer ben fetes sempre que ens deixin. De tota manera, si hagués estat una votació legal crec que els resultats haguessin estat del tot diferents. Vull dir, està clar que tots els que varen anar a votar eren els independentistes, la resta ni es va molestar el que és molt lògic. Cal tenir en compte que unes 2700 persones (en un municipi de 6000, crec) varen dir que sí. Què hagués passat si la resta haguessin votat? Jo crec que més aviat el contrari, la truita s’hauria girat completament perquè en cas de ser legal, segur que la resta haguessin votat, o almenys la majoria. Però mirarem de ser optimistes, no? Que d’això es tracta.

  caterina

  16 Setembre 2009 at 8:03 am


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: