..: MadeByMiki :..

::::…..No sé que no sé res….::::

On som ara?

with 5 comments


Cada vegada que sentiu o llegiu declaracions sobre economia (o d’altres qüestions) de en Zapatero, cal que tingueu en compte la situació actual. Si ho resumim en xifres Espanya està en aquesta situació (dades de Juliol del 2009):

RECESSIÓ: -4%
INFLACCIÓ: -1,4%
TAXA D’ATUR: 18,1%
ATURATS: 4.186.000
TREBALLS DESTRUITS L’ÚLTIM ANY: 1.480.100
ATURATS SENSE PRESTACIÓ: 1.532.151
FAMILIES AMB TOTS A L’ATUR: 1.118.300
TAXA DE MOROSITAT: 4,5%

Naturalment aquestes xifres, van canviant dia a dia, normalment a pitjor. No us deixeu enganyar, és fàcil confondre a tothom amb alguns números i mentir sobre la recuperació tot dient que tornarem a “lo d’abans”. Tot això és impossible, no podem tornar al endeutament excessiu, a la sobreexplotació de recursos (i menys a Espanya on anem molt justets de matèries primes), el futur no és mirar cap enrere.

On som avui?, doncs exactament on ens han portat les polítiques neo-lliberals tant del PP com del PSOE com de CiU i PSC a Catalunya.

Ara ens diuen que cal canviar l’economia espanyola, que aquesta etapa de creixement del turisme i de la construcció s’ha acabat. Algú ha caigut amb que portem uns 50 anys vivint del turisme, la construcció i altres feines de baix valor afegit?.

Qui es creu que resulta senzill canviar el “sistema productiu” d’un país de 46 milions d’habitants?, ni és fàcil ni ens sortirà de franc, calen anys i molts d’esforços per fer una cosa així i ens comportarà (ja ho està fent) una enorme factura social.

Anuncis

Written by MadeByMiki

22 Setembre 2009 a 7:55 am

Arxivat a Economia, Política, Premsa

5 Respostes

Subscribe to comments with RSS.

 1. No es tracta solament de casa nostra: fa un any o una mica més, tots els economistes deien que aquesta era una crisi diferent i que requeriria una solució diferent, nova, imaginativa…
  Tu l’has vist?

  Ferran

  22 Setembre 2009 at 6:25 pm

  • Resulta que se’m dona millor criticar que trobar solucions, però no crec gaire en solucions imaginatives que solucionin tots els problemes, A veure… que tenim a aquest país en abundància, sol, aturats, funcionaris, bars… a veure que podem fer amb aquests ingredients.

   madebymiki

   22 Setembre 2009 at 8:11 pm

 2. jo també sóc més de criticar que de buscar solucions però… i si ho arreglem “a la antigua usanza”? 😉

  jordi

  23 Setembre 2009 at 4:04 pm

 3. Estic ben convençut que a la que la recessió es superi per un 0,1% tronaran les mateixes pràctiques neoliberals carniceres de sempre!

  Arqueòleg Glamurós

  25 Setembre 2009 at 2:43 pm

  • Dubto molt que les pràctiques “Millet” hagin desaperegut del món financer i polític. Hi han estat, hi son i possiblement si no fem res per solucionar-ho hi seguiran estant, mentrestant nosaltres ho pagarem.

   madebymiki

   26 Setembre 2009 at 3:22 pm


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: