..: MadeByMiki :..

::::…..No sé que no sé res….::::

L’art de la mentida.

with 8 comments


Sovint la construcció d’una mentida pot esdevenir un art, o una bonica obra d’enginyeria. No es fa de manera espontània, tot segueix un ritual ben estudiat per a marejar a l’audiència.

Aquí val tot, comencem normalment amb un “globus sonda”, es filtra a la premsa una informació sobre alguna cosa que “podria passar”, així veurem com reacciona la gent, poser per cas:

15-06-2009 “Cadena Ser”: “se está estudiando subir los impuestos a los contratos blindados y otras remuneraciones extraordinarias que reciben los altos ejecutivos, los llamados bonus. De esta forma aumentaría la recaudación. Para reducir el gasto, se contempla la posibilidad de eliminar o limitar a las rentas medias y bajas la desgravación de 400 euros anuales a través del IRPF“.

Mes endavant algun polític rellevant, però a poder ser no massa implicat amb el tema reacciona davant el “globus sonda”. Sempre amb gran teatralitat ens ven una bonica resposta, posem per cas:

21/08/2009 “El Periódico”.   José Blanco: “Habrá que decirlo con claridad a la sociedad y, si es necesario, elevar determinados tipos impositivos de las personas que tienen más renta para garantizar políticas sociales e inversión pública que dinamice nuestra economía habrá que hacerlo”. “Estoy seguro de que la sociedad lo va a entender perfectamente”.

Tercer acte,a la fantasia li posem un xic de dura realitat.

23/09/2009 “El Mundo”: “El presidente del Gobierno, José Luis Rodríguez Zapatero, ha confirmado que serán las rentas altas las que asumirán el “maximo esfuerzo” ante la subida de impuestos que prepara el Ejecutivo.”. A aquesta notícia de manera marginal, una mica mes endavant ja hi trobem una part de veritat que sería difícil de digerir si vingués sola: “Respecto a las polémicas Sociedades de Inversión de Capital Variable (Sicav), los vehículos financieros de las grandes fortunas que se benefician de exenciones fiscales, el Gobierno no ha mantenido una posición firme y, en boca de la ministra de Economía, Elena Salgado, ha señalado que no es intención del Ejecutivo introducir en su reforma impositiva a estos instrumentos.”

I l’apoteosi final, la al·lucinant  metamorfosi de la papallona inicial en cuc que ens hem de menjar amb patates.

27/9/2009 “El Mundo”: “Salgado admite que de los 10.950 millones adicionales que se recaudarán sólo 430 procederán de quienes obtengan réditos de capital superiores a 90.000€.”

Ho sigui que les rendes mitjes i baixes pagaràn el 96% dels impostos!. Que hi guanyen amb això?, doncs és ben senzill: la veritat és molt lletja, per tant mentint i marejant gent es perd i no se’n adona de que és el que realment està passant.

Moltes felicitats, sou uns cracks. Heu fet de la mentida i l’engany tot un art.

Anuncis

Written by MadeByMiki

27 Setembre 2009 a 10:14 pm

Arxivat a Economia, Política, Premsa

8 Respostes

Subscribe to comments with RSS.

 1. 🙂

  estimat Miki, com bé deia un amic meu fa uns dies, aquí ja no hi ha dretes o esquerres, sinó “arriba o abajo”.

  I si estàs a sota, pilles. I punto. Lo demés és parafernalia.

  Per cert, com has ficat la llegenda del copyright a la foto? és Plugin, codi o que?

  Merci!

  jordi

  28 Setembre 2009 at 2:17 pm

  • Molt encertat el comentari, totalment d’acord. I queda clar que el PartidoSocialistaObreroEspañol no treballa pensant amb els de baix.
   Respecte a com he fet el peu de foto, amb wordpress és molt senzill (al afegir la foto t’ho pregunta), al afegir la foto però em sembla que tu treballes amb un CMS com joomla o alguna cosa semblant, i en aquest cas no se si et puc ajudar.

   madebymiki

   28 Setembre 2009 at 5:17 pm

 2. És una autèntica merda: la meita de la recaudació addicional que obtindrà l’Estat, procedirà de l’augment del IVA, i l’altra meitat de l’eliminació de la bonificació dels 400 euros.
  O sigui que: tants caps, tants barrets. Cadascú de nosaltres pagarà el mateix, independentment del que guanyi cadascú.
  Els darrers anys, les rendes del capital han estat tributant al 18%, mentre un assalariat que cobrés més de 35.000 euros l’any, ja tributava al 20%, Vergonyós!

  Ferran

  28 Setembre 2009 at 4:12 pm

  • Gràcies pel comentari, crec que les dues xifres que hi exposes parlen per si soles. Aquí la solidaritat i l’esforç és tant poc proporcional que realment també ho signo:
   És una autèntica merda!

   madebymiki

   28 Setembre 2009 at 5:28 pm

 3. Mira que jo csoc partidari d’augemntar la pressió fiscal, peró amb aquest vodevil que han muntat es molt dificil entendre res i menys sortir a defensar aquesta política pressupostaria dels atacs neoliberals!

  Arqueòleg Glamurós

  28 Setembre 2009 at 5:12 pm

 4. La pujada de l’IVA la trobo un atracament, i més després de llegir aquest post!!! Això és social en tan que tots pagarem el mateix?? No voldria imaginar-me el que faria el PP!!

  Potser va sent el moment d’emigrar a terres més socialdemòcrates… Portugal? Suecia?… i deixar als politics espanyols amb la massa de legos necessària per manipular i fer el que fan.

  conjuntbuit

  29 Setembre 2009 at 11:07 am

  • La gràcia del tema és que no hi ha diferències substancials de política mani qui mani. Aquí tots estan al servei dels mateixos, pels que som a sota ens queden les falses promeses i poca cosa mes. No hi ha ningú que proposi res diferent, sento dir-ho i això val per Espanya i per Catalunya. com diu el primer comentari, aquí no hi ha dretes i esquerres, el que hi ha és “arriba y abajo”, ho tenim clar…

   madebymiki

   29 Setembre 2009 at 4:51 pm

  • Rwanda?

   Arqueòleg Glamurós

   29 Setembre 2009 at 8:51 pm


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: