..: MadeByMiki :..

::::…..No sé que no sé res….::::

Spain Tips Into Depression, The Telegraph.

with 4 comments


Imatge de: sandruki.tublog.es

Imatge de: sandruki.tublog.es

Sovint és interessant fer una ullada al que es diu de la “nostra” crisi desd’altres països, he trobat aquestes consideracions al diari anglès Daily Telegraph, a veure que us semblen:

  • Espanya està entrant en una depressió econòmica total, amb atur que s’acosta a nivells no vistos des de la Segona República de 1930 i amb poques possibilitats de recuperació fins ben entrada la pròxima dècada, d’acord amb uns informes dels últims dies.
  • El grup de recerca de Madrid RR de Acuña y Asociados va dir que la caiguda de la construcció a Espanya farà que l’economia es contregui en els pròxims tres anys, amb unes pèrdues superiors al 11% del PIB.
  • L’atur a Espanya arribarà el seu màxim al voltant de 25% de la població, comparable als pitjors capítols de la Gran Depressió.
  • L’atur pot arribar a 5,4 milions de persones. Hi ha el risc creixent d’una “dècada perduda” similar al que va passar al Japó després de la bombolla del Nikkei.
  • Roberto Ruiz, estratega del banc d’Espanya, ha dit que els salaris han de caure un 10% en termes reals per recuperar la competitivitat perduda, replicant el tipus de compressió dels salaris vist a Alemanya amb la re-unificació.
  • És improbable que es produeixi una recuperació significativa abans de 2012. Fins i tot aleshores el creixement serà “lent, feble i fràgil”.
  • Espanya ha patit un increment de crèdits emmascarats i una disminució constant de la productivitat, amb un augment dels costos laborals, aquests  a  Espanya han augmentat en prop de 30% mes que a Alemanya.
  • De moment, una estranya calma preval a Espanya. No hi ha disturbis al carrer, tot i que  l’atur juvenil ha assolit 38%.

  Font:

  http://www.telegraph.co.uk/finance/economics/6228390/Spain-tips-into-depression.html

  Espanya està entrant en una depressió econòmica total, amb atur que s’acosta a nivells no vistos des de la Segona República de 1930 i poques possibilitats de recuperació fins ben entrada la pròxima dècada, d’acord amb un embragatge dels informes dels últims dies.

  Anuncis

  Written by MadeByMiki

  1 Octubre 2009 a 8:12 am

  Arxivat a Economia, Internet, Premsa

  4 Respostes

  Subscribe to comments with RSS.

  1. “Roberto Ruiz, estratega del banc d’Espanya, ha dit que els salaris han de caure un 10% en termes reals per recuperar la competitivitat perduda, replicant el tipus de compressió dels salaris vist a Alemanya amb la re-unificació”

   Que doni exemple i es baixi el seu!

   Per cert, brutal la foto!

   Arqueòleg Glamurós

   1 Octubre 2009 at 8:55 pm

   • El Roberto quan parla de baixar salaris no pensa en el seu. El Roberto s’aplica la norma BBVA en tema de salaris i jubilacions.

    Avui al diari he llegit que a BCN, posen bancs amb els que els indigents no puguin estirar-se a dormir ja que donen mala imatge. Vergonya?, no, no en tenen.

    madebymiki

    1 Octubre 2009 at 9:28 pm

  2. Espanya aviat s’haurà de mirar al mirall i dir-se: Quo Vadis Hispania?

   Madrid és el paradigma del que s’ha convertit Espanya. Un gegant que ho a concentrata tot en un punt per fer un gegant… que té uns peus de fang. Basat en crèdit ràpid i fàcil per créixer desordenadament, sense un projecte clar de futur i on aparentar i viure al màxim és l’únic que s’ha fet.

   Patirem, i la gent no és conscient que mai més tornarem a viure com ho hem fet aquesta darrere dècada. I la TV escombraria fa molt per adormir-nos.

   I sobre el jovent i la seva taxa d’atur del 38%… com vols que hi hagi manifestacions si molts dels que fan botellón estan dormint la mona durant el dia. 😦

   Met

   4 Octubre 2009 at 8:55 am

  3. Serà gros això de la crisi. El que me crida més l’atenció és que els sorprengui a un país qe només viu del turisme i la construcció. Una crisi pens no té perquè ser dolenta si s’utilitza per a millorar de cara al futur com ara crear una economia sòlida, centres d’investigació, mercat, etc. Però m’adona que no serà així. Si no fos perquè estem prop d’Europa, amb aquesta mentalitat, la crisi ja vendria de molts anys enrera. Almenys és el que crec.

   caterina

   5 Octubre 2009 at 10:13 am


  Deixa un comentari

  Fill in your details below or click an icon to log in:

  WordPress.com Logo

  Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

  Google+ photo

  Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

  Twitter picture

  Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

  Facebook photo

  Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

  w

  S'està connectant a %s

  %d bloggers like this: