..: MadeByMiki :..

::::…..No sé que no sé res….::::

Paisatge penós a l’Autònoma

with 8 comments


Vergonya. De totes les paraules que jo conec i que acostumo a utilitzar, aquesta és la que millor defineix el que he sentit avui en comprovar l’estat del paisatge de la Universitat Autònoma de Barcelona.

Papers per terra, ampolles de vidre trencades, gots de plàstic i kleenex dispersats per l’herba, fragments d’una cadira del bar de la Plaça Cívica, burilles i escopinades. Tot això, i altres coses que no he degut veure, és el que avui formava part d’un panorama desolador, patètic i vergonyós. És el resultat de la Festa Major de l’Autònoma, un esdeveniment que va reunir molta gent (la majoria estudiants, no tots): 20.000 segons les agrupacions d’estudiants que van organitzar la festa; 8.000 segons el rectorat de la universitat.

La veritat és que he quedat bocabadat en veure com estava el campus aquest matí. Realment feia pena. I ràbia. Ràbia perquè, sense haver-ho comprovat (tot sigui dit), no em costa d’imaginar que molts dels que ahir llançaven la Xibeca buida a la gespa són estudiants que s’apuntaran a qualsevol moviment social de protesta per manifestar-se en contra de la poca política ecologista del govern. Probablement alguns dels que llançaven llaunes i gots de plàstic allà on volien són estudiants que es defineix com a progressistes, d’esquerres i compromesos amb el medi ambient.
Però el problema va més enllà: no es tracta ja de ser o no ecologista, d’estar o no estar compromès amb l’entorn natural; es tracta d’educació, de responsabilitat, de sentit comú.

La festa d’ahir estava desautoritzada pel rectorat de la universitat. Sincerament, tampoc crec que sigui adient suspendre la festa major d’una unviersitat com l’Autònoma. No hi veig el problema, i, parlant clar: tots els estudiants agraïm un dia entre setmana en què no hi hagi docència. Ara bé, si ha de tornar a passar el que va succeïr ahir, que la suspenguin, que l’anul·lin, que la prohibeixin, si cal. I, en tot cas, si tornés a passar el que va passar ahir, m’encantaria veure que l’endemà no són senyores que compleixen religiosament amb la seva feina les que han de recollir tota la merda i la porqueria acumulada pels joves. M’encantaria veure que són els estudiants (aquells que han actuat com a criatures, només ells) els que recullen tota la brúticia que hi havia avui al campus. No tinc cap foto per representar el que avui es podia veure a l’Autònoma, però potser és millor així.

Precisament avui, l’endemà de la festa, una professora (que es queixava per la passivitat dels alumnes a l’hora d’implicar-se en el contingut de l’assignatura i a l’hora d’estudiar i preparar com déu mana un examen) ens ha dit als alumnes que som uns “privilegiats” (hi estic d’acord), que ho hem d’aprofitar, i que els universitaris som l’ “elit” de la juventut. Em sap greu, però, avui, no puc estar-hi d’acord. De cap manera.

jordi pallarès

Written by MadeByMiki

6 Novembre 2009 a 10:29 pm

8 Respostes

Subscribe to comments with RSS.

 1. Uff, la festa de la UAB, no recordo borratxerea mes bestia a les 11:00 del matí!
  L’únic que m’estranya es que no hi haguessin cadavers pel mig!!

  Arqueòleg Glamurós

  7 Novembre 2009 at 9:44 am

 2. No he sabut mai perquè el comportament dels individus no té res a veure amb el de les mases d’individus…

  Ferran

  7 Novembre 2009 at 6:13 pm

  • L’anonimat dóna barra lliure als baixos instints. És la disfressa dels covards. En aquest cas estimulada per l’alcohol… trist.

   Met

   8 Novembre 2009 at 2:18 pm

 3. No cal fotografies Miki, és el mateix paisatge que hi ha al Fòrum després de la feria d’Abril o la Mercè, o a qualsevol plaça de Gràcia o sants per la Festa Major.

  Coincideixo amb tu que el civisme, l’educació, és la clau de tot. Una festa no és sinònim de campi qui pugui, un té dret a celebarar el que li sembli, però sense vulnerar el dret dels altres a trobar-se la universitat o el carrer net.

  Llibertat no és llibertinatge, perquè aleshores la convivència esdevé impossible. 😦

  Met

  8 Novembre 2009 at 2:21 pm

 4. Jo que també sóc “autonòmic” he de dir que es veritat això que dius la majoria d’aquests es fan passar per hippies, ecologistes, pacifistes; i després són els primers a embrutar, barallar-se, etc. Són privilegiats els universitaris (i més si són públics i becats encara més) però dubto que la majoria ho aprofiti, la cultura del nostre país dóna més importància a un “JJ Vazquez”, “Guti” ó “Alonso” que a un físic de 40 anys que sóna a premi nobel i fa poc ha hagut d’anar-se’n d’aquí perquè el sou que li paguen l’han reduït un 30% pel proper any! Això és la lacra d’algunes societats “democràtiques”.

  Hèctor

  8 Novembre 2009 at 2:39 pm

 5. Jo recordo l’any passat i al tornar només pensava… sort que a la UB no es fa festa major… Els universitaris de festa major podem ser una lacra social molt gran, drogues dures a les quatre de la tarda, gent tirada a l’herba sense poder alçar-se. No és només a l’endemà quan te n’adones que l’elit del saber de l’estat fa pena i només vol llançar-se a l’hedonisme més radical, més pròxm als plaers cinètics (que diria Epicur)

  No farem generalitzacions, però això es pot aplicar a la majoria dels estudiants universitaris.

  conjuntbuit

  9 Novembre 2009 at 12:23 pm

 6. la realitat de les universitats és força patètica. Se suposa que a la universitat hi vas per aprendre i formar-te; però està clar que en el que es pensa, majoritàriament, és en perdre classes a base de festes, mus al bar o assamblees antibolonya. Si, a més, deixen les facultats i els campus fets una merda, queda ben clar com de poc s’estimem les universitats. Elit de la joventut?? Jo em preocuparia si això fos veritat.

  Crític de cine

  9 Novembre 2009 at 7:27 pm

 7. I jo que tenc les butxaques plenes de tickes de bus perquè sóc incapaç de tirar res a terra… A mi una festa no me justifica que la gent sigui tan porca. No pens rectificar la paraula. Basta anar pel carrer i la gent és bastant porca. Potser no tant com abans però encara tela. I els servicis de neteja, clar, molts cops ni donen a l’abast.

  caterina

  9 Novembre 2009 at 8:00 pm


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: