..: MadeByMiki :..

::::…..No sé que no sé res….::::

“De la servidumbre moderna”

with 15 comments


Us presento una pel·lícula documental, feta sense objectius comercials i que lliurement podeu descarregar, copiar i projectar sempre que sigui de manera gratuïta.

Respecte el seu contingut, es tracta d’una ferotge crítica social. Aquí no hi ha lloc per a les concessions, és molt efectista visualment i els seus plantejaments son absolutament radicals.

L’autor d’aquest documental és en Jean-Francios Brient, i es tracta d’una coproducció franco-colombiana. Durant 52 minuts es van exposant en 20 capítols tots els conceptes i tòpics de l’altermundisme.

“L’objectiu central d’aquesta pel lícula és posar al dia la condició de l’esclau modern en el marc del sistema totalitari mercantil i donar a conèixer les formes de mistificació que oculten aquesta condició servil. Va ser concebuda sota l’única intenció d’atacar de front l’organització dominant del món.”

Pàgina web del documental, on entre d’altres coses us podeu baixar el documental i llibret en francès, anglès, italià i castellà:

http://www.delaservitudemoderne.org/

També podeu veure i descarregar el documental a:

http://www.vimeo.com/6710426

Cal fer-ne cas del que ens diuen aquests documentals?, doncs des de el meu punt de vista tant com del telenotícies o de els diaris  “El País” o “El Mundo” (i això no és molt…). Ho sigui que es tracta d’una visió subjectiva del Món, i com a tal l’hem de veure i digerir.

Anuncis

Written by MadeByMiki

20 Novembre 2009 a 6:51 am

15 Respostes

Subscribe to comments with RSS.

 1. Me’l miraré, però pel que comentes, estaria íntimament relacionat amb “L’Escola de la Ignorància” de la que ens en vas parlar fa uns dies, oi?

  Met

  20 Novembre 2009 at 7:57 am

  • En certa manera està relacionat, però “La servidumbre moderna” em recorda mes a “Surplus” un altra documental molt dur amb la societat actual.

   madebymiki

   20 Novembre 2009 at 9:02 am

 2. Ostia com t’enteres d’aquestes coses!?
  Quan pugui me la miraré que ha d’estar interessant…
  Ultimament només he vist una pelicula que van posar al festival de cinema alternatiu de Barcelona molt bona sobre la dualitat llei moral-llei oficial que pateix un policia en alguns casos.
  Per cert aquest diumenge posem al local “El gran dictador” de Charles Chaplin que conté per a mi un dels millors discursos mai fets.
  Fins aviat!

  Hèctor

  20 Novembre 2009 at 8:51 am

  • Si en lloc d’estudiar tant i fer coses de profit, perdessis mes temps a internet …
   Ep!!, interessant la peli, ja et diré alguna cosa.

   Salut Hèctor!!!

   madebymiki

   20 Novembre 2009 at 9:08 am

 3. Has de saber q estic viciadicim al videojoc del felix billet!
  Fa temps q no veig cp documental, provaré a veure!

  Arqueòleg Glamurós

  20 Novembre 2009 at 3:23 pm

  • Estic d’acord, però l’únic problema que hi trobo al joc és que no és massa fidel a la realitat, els mossos es mouen massa ràpid!!

   madebymiki

   20 Novembre 2009 at 10:06 pm

   • Els mossos es mouen ràpid quan el jutge ho mana. Caldria canviar els mossos per una trepa/tropa de jutges amb crosses… aleshores sí que fóra real com la vida mateixa. 😦

    Met

    21 Novembre 2009 at 8:03 am

   • Fantàstic, el nou joc podria incloure jutges amb crosses i polítics amb les butxaques plenes que miren a un altra banda…

    madebymiki

    21 Novembre 2009 at 8:18 am

 4. Un altre Zeitgeist pero a la francesa?? Com sempre qualsevol visio diferent a la que et venen a diari és positiva, però com molt bé has dit, s’ha de digerir i no creure’t tot el que et diuen.

  Quan tingui temps lliure la miraré.

  conjuntbuit

  20 Novembre 2009 at 4:43 pm

  • Possiblement aquest documental és millor que els “zeitgeists”, no s’hi proposen solucions màgiques, tan sols revolta “a la francesa” i això m’agrada.

   madebymiki

   20 Novembre 2009 at 10:11 pm

 5. depriment i impressionant. On trobes aquestes coses?? Tot són grans veritats que fan que mentre la veiès pensés en la merda de món que vivim. Les imatges estan molt ben trobades i són un calr exemple de tot allò que es diu. Espectacular el final. Enhorabona per la troballa.

  Crític de cine

  20 Novembre 2009 at 6:26 pm

  • Soc un fanàtic dels documentals, i en miro molts. Si li sumem que m’agraden molt les coses “copyleft” i amb una visió alternativa a l’oficial, doncs “De la servidumbre moderna” em sembla un bon exemple de documental que val la pena promocionar.
   Moltes gràcies a tots per donar-li una oportunitat.

   madebymiki

   20 Novembre 2009 at 10:16 pm

 6. De moment he vist la meitat i m’estan entrant unes ganes de reveure les pelicules de Jacques Tati que no m’aguanto. No sé si has vist “PlayTime” o “Mi tío”, són pelis un pèl antigues però reflecteixen de forma còmica i exacta en què s’està convertint la societat moderna. Te les recomano! Són genials.
  Ara acabaré de veure el documental que està essent constructiu (sobretot per les frases mítiques que hi posa).

  Hèctor

  20 Novembre 2009 at 8:45 pm

  • No les he vist (quina vergonya), me les apunto i prometo culturitzar-me amb elles.
   Crec que el cinema “d’abans” tenia una mirada mes crítica i menys comercial que l’actual.
   Tan sols cal mirar la pel·lícula que projecteu aquest diumenge al local de Ripollet…
   http://ellocalripollet.blogspot.com/

   madebymiki

   20 Novembre 2009 at 10:26 pm

 7. […] I és per això que existeixen polítics professionals –i com a conseqüència un govern-, perquè estem tan immersors en la nostra única ocupació, que acabem descuidant i delegant aquelles decisions que ens corresponen a nosaltres. I ho acceptem. Perquè creiem que així ha de ser. Perquè sinó dediquem x hores –on la x equival a gran part del dia- a la nostra ocupació principal, els estudis o el treball, no podem assegurar-nos un futur, ni tan sols un present. I la seva principal arma, és fer-nos creure que no ho podem canviar. (Referència al documental “De la servidumbre moderna”) […]


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: