..: MadeByMiki :..

::::…..No sé que no sé res….::::

l’eix del mal: Afganistan.

with 8 comments


Ajut humanitari.

Cal vigilar "la matèria prima".

Els EEUU i els seus aliats satèl·lits, tenen forces militars a l’Afganistan des de l’any 2002. La missió en teoria és “protegir” la fràgil democràcia afganesa. La “protecció” passa per establir infinitat de bases militars (de moment els EEUU en tenen 12) i milers de soldats. Aquests “soldats protectors” també ataquen les forces d’Al Qaeda i busquen a Osama Bin Laden que amenacen els EEUU i els seus satèl·lits.

Casualment, l’Afganistan és el primer productor mundial d’opi, amb una producció que augmenta exponencialment any rera any.
Casualment l’Afganistan és un país altament estratègic, situat entre Rússia, Xina, Índia i els grans productors de petroli de l’Orient Mitjà.
Casualment es tracta d’un país que porta mes d’un segle en guerra, ja que tothom vol controlar el país per on passarà el futur oleoducte que portarà el petroli del Mar Caspi al Oceà Indic.

Tot això son casualitats. El nou ídol de l’humanitat, el premi Nobel de la Pau i President dels Estats Units d’Amèrica Barak Obama, vol seguir amb l’objectiu del control de l’Afganistan i enviarà 30.000 soldats mes. Naturalment a els fidels aliats també els hi tocarà enviar “lluitadors per la pau” a terres afganeses.

L’amenaça d’Al Qaeda segueix sent el principal argument d’Obama per justificar d’intensificació de la guerra a l’Afganistan.

Tot i així, de tant en tant hi ha gent a la que se li escapa la veritat, per sort aquestes afirmacions ens son escatimades i costa molt que els medis les reflecteixin. Això és el que ha passat amb en James Jones (conseller de seguretat nacional d’Obama), aquest senyor ha declarat (respecte la presencia d’Al Qaeda a l’Afganistan):

“I don’t foresee the return of the Taliban. Afghanistan is not in imminent danger of falling,” Gen. Jones said. “The al Qaeda presence is very diminished. The maximum estimate is less than 100 operating in the country, no bases, no ability to launch attacks on either us or our allies.”

Resumit i mal traduït:”La presencia d’Al Qaeda és molt reduïda. L’avaluació màxima és inferior a 100 a tot el país, sense cap base ni cap capacitat d’atacar-nos ni a nosaltres ni als nostres aliats”

Així doncs, contra qui “lluitem”?, quin objectiu persegueixen les potències occidentals a l’Afganistan?. Doncs, fent un gran esforç mental intuïtiu, des de el meu punt de vista a l’Afganistan hi som per tres motius:

-Per negoci, allà es produeix basicament opi, i la droga és un dels tres grans negocis que mouen mes calers.

-Sempre ens cal tenir algun enemic que ens atemoreixi, i si no en tenim ens l’inventem.  El típic joc de dividir els països entre bons i dolents, “o conmigo o contra mí”, sembla que ara li toca al Iemen…

-Per motius estratègics, controlar la porta entre Asia i el subcontinent Indi i tenir un país “controlat” a les esquenes tant de Rússia com de Xina.

I contra qui lluitem?, doncs com sempre ha passat a l’Afganistan des de fa  generacions ells lluiten contra l’invasor de torn. Els actuals afganesos no coneixen la pau, es van passar tot el segle XIX lluitant contra els anglesos,  quan no son els occidentals son els russos o els americans i companyia. Tothom els ha volgut envair i ells sempre han defensat el seu país, son partisans als que “bombardegem i assassinem pel seu be”. Al Qaeda és una minoria que alimentem amb el tracte que “donem” al poble afganès.

Written by MadeByMiki

5 gener 2010 a 8:51 am

8 Respostes

Subscribe to comments with RSS.

 1. -Al Qaeda es un enemic real, no una amenaça fantasma tipu Grip A. El problema es que no serveix de res atacar a un pais concret, abants que els tropes trepitgin el pais ja se n’hauràn anat al del costat.
  Irak, Afganistan, Pakistan, Iemen…. Es absolutament impossible detindre una xarxa terrorista que en qualsevol lloc pot accionar una bomba.

  -Negoci? Vols dir? Una cosa era el petroli d’Irak i Halliburton pel mig, peró Afganistan es un forat negre q xucla els pressupostos americans sense control ni benefici aparent, tot i q si, els lobbys armamentístics pressionen a les dues càmares legislatives per tal q impedeixin cap mena de dubte a Obama.

  – En definitiva un laberint d’impossible sortida. Peró tan sols un president republicà pot solucionar (com Vietnam) A Obama la Fox s’el menjaria viu si es retira i després hi ha un atemptat. A un republica la oposició no li diria ni mu.

  Arqueòleg Glamurós

  5 gener 2010 at 4:24 pm

 2. Per cert, ja he publicat les meves prediccions tarotistes!

  Arqueòleg Glamurós

  5 gener 2010 at 4:25 pm

 3. disfruta:
  [audio src="http://ia341318.us.archive.org/1/items/regocijos_01-11-09/la_cara_b_-_la_guerra_de_afganistan.mp3" /]

  i si et vols acabar de ficar de molt mala ostia, ves fent un repàs:
  http://larosadelosvientosporsecciones.wordpress.com/category/la-cara-b/

  Són fragments del programa “la rosa de los vientos”. El coneixes?

  jordi

  7 gener 2010 at 10:51 pm


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: