..: MadeByMiki :..

::::…..No sé que no sé res….::::

La multiculturalitat és tramposa?.

with 12 comments


Racisme.

Racisme.

Sembla que últimament he agafat el gust per escriure sobre temes incòmodes i espinosos, amb els que sense cap mena de dubte es possible que algú em mal-interpreti.

Com a prevenció, us demano, amables lectors, que si us plau llegiu sense prejudicis aquest post, sense prejudicis i amb la ment oberta. Ja que podria ser que al tractar-se d’una qüestió que per a molts no s’ha de tocar mai, almenys així ens ho han inculcat a diari els que ens administren aquest pensament únic on estem tant còmodament instal·lats.

El nostre sistema capitalista-consumista, utilitza mètodes molt avançats i intel·ligents per perdurar i ser acceptat com a “el millor sistema del que mai hem gaudit”, “la manera mes justa i avançada de convivència”.

Sovint la trampa amb la que ens enganya, és la d’apropiar-se de grans conceptes que creiem que van mes enllà de la política, que son apolítics però que el sistema manipula i se’ls fa seus.

Amb la lluita per obtenir l’hegemonia, i mes endavant per fer-la global i indiscutible, el sistema capitalista s’ha apropiat de nocions universals per re-definir-les i vendre-les com a intrínsecament pròpies.

Donat que avui està tant al dia el parlar de racisme i de multi-culturalisme, miraré de donar-ne una visió diferent a “l’oficial”.

Els mes perillosos i autèntics racistes, no son els que van amb el cap rapat, i transmetent xenofòbia barata. Els pitjors racistes sovint defenen el multi-culturalisme, el respecte a “altres” cultures i tot el fals l’ideari amb el que han disfressat un tracte clarament de colonitzador sobre aborigen.

 • Aquests racistes, sempre viuen a llocs on pràcticament no hi ha emigrants (o els que hi han no son pobres, és clar), porten els fills a escoles exclusives i practiquen a diari la segregació racial i econòmica. Tot emparat amb el seu dret a la lliure elecció, amb aquest “dret” compleixen a la perfecció amb la primera llei racista: Segregar als “diferents” i ajudar a crear guetos, això si, sempre lluny de casa.

No és aquest el comportament de molts dels “montillas i bartolomes muñoces” que hi ha als partits  d’esquerres multiculturals?. De manera subliminal deixen ben clara la seva posició, n’estic ben segur que a ningú se li escapa el missatge.

 • D’altra banda la creació d’una imatge estereotipada del emigrant (un altra de les condicions per detectar actituds racistes), és promoguda constantment pels diversos governs, tinguin el color que tinguin. Com s’explica la promoció i subvenció sistemàtica de festes multiculturals?, tant fa si parlem de “ferias de abril” com de “haimes” vàries.

Tot ve a ser lo mateix, perpetuar una visió estereotipada de l’emigrant, amb un aire antropològic euro-cèntric.

 • Es promou l’enfrontament amb declaracions falsament “progres” i multiculturals. La discriminació és induïda subtilment, i el que és pitjor, els missatges que rebem i hem rebut dels que es defineixen com a anti-racistes, porten al seu interior el racisme mes intolerant. Tot en nom del progressisme i la tolerància, però com es poden transmetre missatges com aquests:

“Els emigrants venen per que els necessitem per a treballar”. Ho sigui que quan no els necessitem els llencem cap al mar?

“Els emigrants fan feines que nosaltres no volem fer”. I quan nosaltres les volem, ja els podem fer fora, oi?

Tot això s’ha dit mil vegades en nom del progressisme i del bon rotllo, però ningú se’n adona del que hi ha realment darrera d’aquestes paraules?

 • Els emigrants han estat utilitzats com a ma d’obra barata, explotats i han fet la feina bruta als nostres empresaris, aconseguint que els “aborígens” baixéssim les nostres expectatives laborals. Molts empresaris s’han fet d’or pagant misèries als treballadors  tant locals com nouvinguts(*). Ara els poderosos com sempre, tornen a estar d’enhorabona. El que tocaria és anar tots a una i reclamar mes justícia social, però ara s’aprofitaran de la tensió i tornaran a utilitzar el treball com a arma per a desunir-nos, el racisme subliminal que han sembrat ja dona els seus fruits: els partits polítics ho fan servir per mobilitzar l’electorat, i lo millor de tot,  s’han estalviat una lluita de classes (ja lluitem entre nosaltres).

Aquí teniu un interessant còmic sobre la crisi i els immigrants, en PDF i fet per SOS racisme.

(*)Segons SOS Racisme, literalment: “Dels emigrants s’aprofita tot, quan hi ha feina en treus diners, i quan els fots fora en treus vots”

Anuncis

Written by MadeByMiki

20 gener 2010 a 11:42 pm

Arxivat a Economia, Política

Tagged with , ,

12 Respostes

Subscribe to comments with RSS.

 1. Buf, un tema complicat, però sempre és d’agrair el debat, sobretot en un tema on el debat està prohibit. És així per desgràcia, si critiques algun tema relacionat amb la immigració ets un racista i per tant tot el que diguis deixa de tenir valor. En això critico i molt l’esquerra, perquè emmordaça el debat i això no ajuda ningú, ni els treballadors que acaben veient la solució als seus problemes en l’extrema dreta (mira el cas francès) ni els propis immigrants que segueixen, entre grans declaracions de solidaritat intercultural, en situació deplorable.

  Estic bàsicament d’acord en el que dius (no en tot, només faltaria 🙂 ) i hi ha una cosa que sempre m’ha fet molt de fàstic que és l’ús que fan alguns partits polítics dels immigrants, siguin de fora o siguin d’aquí. Per molts partits la gent són vots i poc més i els immigrants són una inversió a llarg termini, “el dia que puguin votar cal que siguin dels nostres”, i així es fan fèries d’abril i haimes solidàries quan el que en realitat és millor per la integració de l’immigrant és un context social de feina, progrés i seguretat.

  RS

  21 gener 2010 at 12:08 am

  • Me’n alegro que no estiguis al 100% d’acord amb el post, com ja t’he dit alguna vegada els teus comentaris sempre son enriquidors per lo be que t’expliques, el que aportes i les ganes de generar debat.
   I mira que em feia “por” parlar d’aquest tema, però n’estic tip de veure i sentir a diari els mateixos discursos hipòcrites. Potser cal anar mes enllà de les convencions preestablertes per evolucionar cap a una societat amb mes capacitat d’autocrítica i menys (com molt be dius) emmordassada per convencions estúpides.

   madebymiki

   21 gener 2010 at 12:19 am

 2. Bueno, és el típic tema dels ‘progres de boquilla’, allò d’aquella mítica pel·li “Adivina quien viene a cenar esta noche”. Però el problema és extendre els drets sense solta ni volta, sense cap mena d’assignació pressupostària (perquè no hi és ni hi serà), fer passar a tothom per la porta de la Seguritat Social sense assignar-hi nous metges i infermers mentre els esquerranosos que ho defensen van a clíniques de l’hòstia de calers.
  Vergonyoses i per a deficients les declaracions d’en Zapa ahir arràn del cas Vic.

  minosabe

  21 gener 2010 at 1:17 pm

  • ‘progres de boquilla’! Ajajaj
   Ara resulta que defensar la universalitat dels drtes humans es ser demagog, criticar el feixisme és emmordaçar el debat (debat= eufemisme de com buscar solucions per retallar l’estat del benestar als qui menys tenen). Aquest debat tan sols fomenta la irrupció del nazisme.

   “els esquerranosos que ho defensen van a clíniques de l’hòstia de calers.”

   Si mira, jo cada dia m’en vaig a la clícia Dexeus a que em treguin els ulldepoll! Com tots els membres d’ICv o EuiA, els únics partits antifeixistes i que etenen els seves bases als nuclis obrers (per molt que us esforçeu a presentar-os com elitistes).

   Els racistes son els mateixos que després contractes inmigrans en negre. Els burgesos d etota la vida! CIU i PP!!

   Arqueòleg Glamurós

   21 gener 2010 at 10:10 pm

  • “fer passar a tothom per la porta de la Seguritat Social sense assignar-hi nous metges i infermers ”

   falten llits = eliminem inmigrants???

   i quan faltin asils eliminem avis?

   Arqueòleg Glamurós

   21 gener 2010 at 10:12 pm

   • Arqueòleg,

    Quan escrius t’hauries d’aturar un segon i rellegir-te. T’adonaries que el que defenses queda absolutament eclipsat i mancat de força pel que critiques. Si jo fos un immigrant et demanaria que no em defensessis i si fos un votant d’ICV et pregaria que no anomenessis el partit.

    Obvio entrar en el debat, és inútil.

    Salut.

    RS

    21 gener 2010 at 11:27 pm

 3. Bona nit glamboy, dius que: “aquest debat tan sols fomenta la irrupció del nazisme”. Naturalment no hi estic gens d’acord, prohibir el debat resulta molt còmode i tapa incongruències evidents. És molt fàcil caure en la demagògia, i anomenar feixistes a tots els que pensen d’un altra manera.
  Des de el meu punt de vista la formula és :

  DEBAT= Parlar sense demagògia i lliurement de qualsevol tema, per espinós que sigui.

  En cas contrari es pot seguir improvisant i dient una cosa i fent el contrari de sotamà (especialitat de la casa).

  Per a mi la manca d’un debat clar és el que donarà ales als populistes.

  madebymiki

  22 gener 2010 at 12:27 am

 4. Jo treballo amb dues senyores d’ICV (regidora una d’elles) que sempre van a clíniques privades i mai trepitgen la SS. Això sí, molts Drets Humans però no envien un sol euro a Haití. I tot això és veritat, t’ho juro o t’ho prometo, el que vulguis, tan veritat com que les seves filles adolescents vesteixen més de marques que l’uniforme del Fernando Alonso.
  En fi, progres de boquilla, els que només es fixen en els drets dels altres quan no contravenen els seus propis.
  Ah! Per cert. Sóc apolític i molt crític amb la democràcia que ens ‘ofereixen’ els partits polítics.

  minosabe

  22 gener 2010 at 12:38 am

  • Es que ser progressista és molt còmode si saps com fer-ho. Tens la possibilitat de netejar la teva consciència gratis mentre t’ho mires des de l’apartamentet de la platja…

   Ara que no els mal-interpretis, van a clíniques privades perquè son solidaris i no volen col·lapsar la sanitat del pobres i immigrants (la pública).

   madebymiki

   22 gener 2010 at 8:44 am

 5. Estic segura que molts dels que es diuen “progres” i no es consideren xenòfobs, després són els primers que si la filla els ve amb un nòvio àrab cauen de cul a terra i són els primers que no ho acceptarien. No dic que l’altra ideologia sigui bona, ni molt manco. El que me molesta és la quantitat d’hipocresia que hi ha, no tan sols en la classe política, sinó en la gent i certs artistes, en general.

  Bon post. Dóna què pensar.

  caterina

  22 gener 2010 at 2:41 pm

  • Gràcies Caterina, possiblement si l’àrab que esmentes fos un multimilionari tindria menys problemes per ser acceptat.

   Que hi farem passa en tots els camps, sovint el que acaba manant per desgràcia és l’economia.

   madebymiki

   22 gener 2010 at 3:20 pm

 6. Només hi veig una solució. Educació. Amb una societat formadad i intel·ligent (és a dir capaç de pensar per ella mateixa) la manipulació queda tocada i no és efectiva.

  Però ja en vem parlar del paper de l’educació avui dia en un post que fa uns mesos ens vas penajr. Les elits d’avui volen gent mínimanet formada per a treballar… ells ja penaran per nosaltres.

  Met

  24 gener 2010 at 5:38 am


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: