..: MadeByMiki :..

::::…..No sé que no sé res….::::

Lo important és treballar!!

with 4 comments


Explotació laboral.

Explotació laboral.

Ahir podíem llegir als diaris la poc esperançadora afirmació del FMI:

“Lo que se necesita es más flexibilidad de los salarios para reanudar el empleo y mejorar la competitividad”

i de la CEOE: “La CEOE ha achacado a los altos salarios y al elevado coste de los despidos que la destrucción de empleo en España sea mucho mayor que en el resto de los países de la Unión Europea”.

Podeu fer una ullada a aquest link:

http://www.eleconomista.es/economia/noticias/1862361/01/10/El-FMI-tiene-la-solucion-para-Espana-bajar-los-sueldos.html

Sincerament, no cal que es preocupin per això. Fa dècades que el nostre salari en termes reals no fa mes que baixar, especialment el dels catalans, ja que gràcies a la nostre persistent augment respecte a Espanya del diferencial de la inflació cada any som mes i mes pobres.

Actualment no conec a ningú (tret dels funcionaris és clar), que cobri mes del que cobrava fa un parell d’anys. Si no ets a l’atur, has vist desaparèixer els increments anuals de salari (o directament cobres menys), no es cobren les hores, els incentius han desaparegut… i encara et toca escoltar la maleïda frase: “dóna gràcies a tenir feina!”.

No se a quin planeta viuen aquests, però al meu sector les coses van de la següent manera:

No tens feina i en vas a buscar, per tant al cap de mil llocs en trobes un on en diuen:

[Empresari simpàtic] Necessitem a un treballador, aquí pots treballar a mitja jornada o a jornada complerta, com vulguis. Quina formació i experiència tens?

[Treballador necessitat] Auxiliar florista i Oficial florista amb l’escola Catalana, també tinc tot tipus de monogràfics amb “l’Escola Catalana d’Art Floral”,“Rosa Valls Formació”, “Smilax”… porto 10 anys al sector i he treballat a aquestes floristeries… tinc carnet de conduir, informàtica a nivell d’usuari, castellà, català i anglès escrits i parlats fluidament i alguna cosa de francès.

[E.S.] Em sembla que tens el perfil que busquem…

[T.N.] Ah!, molt interessant, i quins son els horaris i salari de la mitja jornada?

[E.S.] Doncs mira, mitja jornada és pels matins de les 9:00h fins a les 14:00h, de dilluns a dissabte, i els diumenges de 9:00h fins a les 15:00h. Cobraries 450€ al mes amb aquest contracte de mitja jornada.

[T.N.] I la jornada complerta?

[E.S.] Doncs en aquest cas el teu horari seria de les 9:00h fins a les 14:00h pel matí i de 16:00h fins a les 21:00h a la tarda tots els dies de la setmana. Cobraries 900€ mensuals.

[T.N.] Però no son moltes hores…?

[E.S.] Mira noia, si no agafes la feina tu, ja l’agafarà un altre. D’acord?

[T.N.] Molt be, gracies pel seu temps i ja li diré alguna cosa.

El treballador necessitat, necessita pagar el lloguer del seu pis i per tant la feina. Però cada vegada que agafa la calculadora i veu que li volen pagar les hores a 3’12€ es sent estafat i humiliat. A ell li van dir que es preparés molt i el curs mes econòmic que ha fet li ha costat 300€… potser ha invertit uns 10.000€ en la seva formació.

Ho trobeu exagerat?, doncs és una situació totalment real d’ara fa un parell de mesos a Barcelona, i el lloc de feina ja està cobert (clar, “lo important és treballar”).

Per això i molt mes cada vegada que sento afirmacions com la dels lladres del FMI o la CEOE , em venen mes ganes d’anar a buscar guillotines que d’anar a votar.

Això te un altre nom, explotació laboral, per si algú no sap el que és podeu mirar el següent link:

http://es.wikipedia.org/wiki/Explotaci%C3%B3n_laboral

Anuncis

Written by MadeByMiki

27 gener 2010 a 9:43 am

4 Respostes

Subscribe to comments with RSS.

 1. Lo que és força clar és que hi ha temes expressament esmorteïts als medis de comunicació i que no formen part de la “veritat” oficial. Em refereixo, per exemple, al continu creixement de la disparitat en el ventall salarial. Això dura aproximadament des d’inicis dels 90 per raons molt objectivables:
  1) el SMI espanyol s’ha mantingut escandalosament baix. Altres països regulen més contundentment que no hi hagi desproporcions com de 1 a 25 en els salaris d’una mateixa empresa.
  2) La passivitat i estultícia del “populacho”: sexe, drogues, R&R per al jovent i “famosetes i futbol” per als no tan joves. Ja els tenim endormiscats…
  3) La manca de formació “real” de la mà d’obra del país. Molta titulitis però poca usabilitat i utilitat dels coneixements. Cultura és un mot grec que definia a aquell que s’havia preparat per a solucionar els problemes quotidians. Era algú que literalment “donava fruits”. En concret, tenim una FP tercermundista i un batxillerat propi de mòmies ancorades al maig del 68 i, a sobre, amb uns nivells d’exigència baixíssims en ambdós casos.
  4) Una classe política que desestructura l’estat i penetra fins als organismes més tècnics, descavalcant-ne així als gestors que podien donar continuïtat a les accions de govern. Exemples: CESID manat per polítics i dedicat a problemes polítics, instituts de prospecció totalment entregats a la demoscòpia més vulgar, direccions generals a càrrec de polítics que no són del ram (Chacon-exèrcit?, Maragall-educació?, Montilla-indústria?, etc, etc
  5) Cultura de l’ “escaqueo”, vagància generalitzada, irresponsabilitat a tots els nivells públics i privats, judicialització massiva de tots els conflictes per mínims que siguin, generalització dels comportaments endogàmics, corporativisme, nepotisme, tràfic d’influències i tractes de favor, amiguisme, enxufisme, familiïtis, universitats expenedores de màsters sense el més mínim control, manca d’exigència i…
  6) … finalment, deixem-ho tot en que d’on no n’hi ha no en raja.

  minosabe

  28 gener 2010 at 12:34 am

  • Aquest comentari mereixeria ser un post, n’estic plenament d’acord i no es pot dir de manera mes clara.

   Vivim en el primer món per unes coses i en el tercer per unes altres, a veure si la gent de’n adona d’una vegada!!

   madebymiki

   28 gener 2010 at 1:35 pm

 2. Anem enrere com els crancs.
  Al segle XIX es van aconseguir un seguit de millores per als treballadors que el segle XXI estan sent desmantellats. La caiguda del Mur de Berlín va donar carta blanca a l capitalisme salvatge… ja no hi havia cap amenaça pel sistema.

  Coincideixo amb l’anàlisi de minosabe… desmoralitzador. 😦

  Met

  28 gener 2010 at 4:25 pm

  • Si noi, sembla que el mur de Berlín va caure i esclafar tots els drets pels que tanta gent havia lluitat.

   Coincideixo amb el teu anàlisi i el de minosabe, i comparteixo la desmoralització.

   madebymiki

   28 gener 2010 at 4:43 pm


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: