..: MadeByMiki :..

::::…..No sé que no sé res….::::

La millor i mes gran estafa piramidal.

with 5 comments


La gran estafa piramidal de la S.S.

Traducció: "Molt be Madoff!, -d'on vas treure l'idea de pagar als primers inversors amb els diners dels últims? -Del sistema de la Seguretat Social"

Forum Filatélico, Afinsa, Madoff ??? No, cap d’aquestes conegudes estafes piramidals, te una magnitud i importància de la mare de totes les piràmides: La Seguretat Social.

Resulta que si algun espavilat utilitza aquest sistema piramidal està cometent un delicte, però si ho fa l’estat tot és correcte. I per mes conya es poden permetre el luxe de canviar les normes a conveniència seva tantes vegades com els hi sembli convenient. Que be que s’ho munten, oi?.

Aquest sistema piramidal en el que participem tant si es vol com si no es vol te unes característiques que el fan descaradament perjudicials per a nosaltres:

-Les nostres cotitzacions obligatòries es “distribueixen” automàticament, i això no ens dóna cap dret a reclamar res a posteriori.

-Si no hi ha un creixement continu i perpetu de la població que paga la S.S., no hi ha futur per a les pensions futures. I el creixement exponencial infinit és impossible.

-No hi ha cap tipus de transparència amb els comptes de la Seguretat Social, ni discussió possible sobre la quantitat a pagar pels assalariats o empresaris.

-Segons diu l’economista Michael Mandel, qualsevol frau piramidal cal que tingui tres característiques essencials:

 • Pagament del que es deu amb el nou diner rebut.
 • Aparença d’honorabilitat o creença de vinculació entre contribucions passades i prestacions actuals.
 • Insostenibilitat del mecanisme bé perquè cessen els fluxos d’entrada o perquè es desborden els de sortida.

La Seguretat Social compleix perfectament amb totes les premisses, per tant queda clar que és una estafa. I no em vingueu amb que és un tema de solidaritat inter-generacional ni altres conyes, que la solidaritat cal que sigui voluntària i a poder ser legal i justa.

Aquí us poso un link cap els millors i mes espectaculars sistemes piramidals de la història:

http://www.neatorama.com/2008/12/22/9-most-brazen-ponzi-schemes-in-history/

Written by MadeByMiki

1 febrer 2010 a 11:50 pm

5 Respostes

Subscribe to comments with RSS.

 1. Tens raó, però la pregunta és, què fem? Quin sistema alternatiu proposaries?

  RS

  2 febrer 2010 at 12:29 am

  • Per començar i per variar, lo mes revolucionari seria dir la veritat als ciutadans (o segons com es miri consumidors).

   Per experiència pròpia, se perfectament que per solucionar els problemes el primer que cal fer és reconèixer que aquests existeixen.

   Seria molt desitjable una veritable política de justícia salarial i social. No és tolerable que l’alcalde del meu poble (exemple proper i verídic) cobri 70.000€ mentre demana sacrificis als seus ciutadans.

   Si això fos una democràcia veritable, i poguéssim decidir de veritat sobre aquests abusos (que per quotidians passen per desapercebuts), segur que les coses millorarien. Però tots sabem que hi ha mil coses sobre les que no se’ns permet ni opinar ni decidir…

   Potser cal començar per conscienciar-nos.

   madebymiki

   2 febrer 2010 at 9:00 am

 2. Jo no veig res de dolent en que els jubilats cobrin dels diners que a mi en descomptin, sempre i quan l’estat es preocupi de que mai faltin diners i no es tregui de la màniga estupideses com endarrerir la jubilació o augmentar l’IRPF i no l’impost a les SICAV.

  Prefereixo no pensar en alternatives neoliberals!! Privatització? Tothom autònom? No, gràcies!

  Arqueòleg Glamurós

  2 febrer 2010 at 9:30 pm

  • És matemàticament impossible que hi hagi diners per a tots, si això funcionés, les estafes piramidals no serien estafes, serien un bon negoci per a tots.

   I per cert, jo no soc en George Bush, per tant no practico el “o conmigo o contra mí”, per tant si critico el sistema és perquè el trobo injust, en cap moment dic que la solució sigui eliminar la protecció social.

   madebymiki

   2 febrer 2010 at 10:06 pm

 3. Si t’ho mires així, tens raó. és una estafa piramidal.
  De fet molta gent diu que no cal que vinguin immigrants a treballar, perquè ells han cotitzat tota la vida i ja s’han pagat les pensions… Si els vols fer entendre que no va així t’engeguen.

  Cotitzar tota la vida és el requisit per a poder cobrar quan et jubilis….

  És el sistema de l’Estat que amb la llei a la mà decideix que és legal i què no, independentment que una cosa legal sigui justa o no.

  Met

  5 febrer 2010 at 5:39 pm


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: