..: MadeByMiki :..

::::…..No sé que no sé res….::::

L’Exposició Xarxes i el tren de la bruixa.

with 5 comments


Revista Vallepolis 1976.

Revista Vallepolis 1976.

Hi ha una propaganda institucional que tan sols sento per la ràdio, per desgràcia ni per internet ni als diaris trobo les mateixes afirmacions que per la ràdio (sembla que no ho volen deixar per escrit).
De que es tracta?, doncs estic parlant de l’exposició Xarxes, una de tantes dedicada al auto-bombo de les nostres institucions.
En aquest cas el que m’ha ofès, com a consumidor diari de transport públic (Ferrocarrils Catalans i Metro en el meu cas), és la frase que fan servir a l’anunci que sento cada dos per tres a la ràdio: “Cada dia és mes còmode i barat viatjar en transport públic”.
Cada vegada que sento l’anunci penso “i una merda, però com es pot mentir tant!!”. Els usuaris del transport públic portem anys amb pujades molt superiors a l’IPC. Respecte a la comoditat, el metro no és còmode i cada dia va mes saturat i pel que fa als ferrocarrils, tenen uns seients estrets (mes incòmodes que els de RENFE), una velocitat per trajecte penosa i una freqüència de pas infame a segons quines estacions.
És una conya que desprès d’una manca d’atenció endèmica per part dels nostres governants, encara ens venguin lo molt que han fet pel transport públic a Catalunya. Realment això si que son paraules i no fets.
Us exposaré un exemple documentat de com “ha millorat” el transport públic els últims anys. Tinc una revista local de Sant Cugat del Vallès, anomenada “Vallépolis”, de l’any 1976 on hi podem trobar aquesta informació:
“En menos de una hora ,y por 56 pesetas, puede un ciudadano de Sant Cugat, trasladarse al aeropuerto de Barcelona.”

Dades de fa 34 anys:

Un bitllet de metro valia 6 pessetes (posat al dia amb l’inflacció 0,40€ d’avui).
La freqüència dels trens de Sants a l’aeroport de Barcelona era de 15 minuts.
El preu de Sants a l’aeroport: 30 pessetes. (posat al dia amb l’inflacció 1,98€ d’avui)
Durada del viatge 11 minuts.

Dades del 2010:

Un bitllet de metro avui ens costa 1,40€
La freqüència dels trens de Sants a l’aeroport de Barcelona és de 30 minuts.
El preu del bitllet de Sants a l’aeroport: 2,35€.
La durada del viatge és de 18 minuts.

L’evolució global del transport públic a Catalunya ha estat raquítica, sobretot si ho comparem amb la inversió en infraestructures viaries dedicades al transport privat. Durant dècades la preferència se li ha donat sempre al transport privat, i intentar vendre’ns les meravelles del transport públic, lo barat que és i l’esforç descomunal que se li dedica és simplement mentir. Però d’això es tracta, oi?.

Anuncis

Written by MadeByMiki

17 febrer 2010 a 8:41 am

5 Respostes

Subscribe to comments with RSS.

 1. D’això es tracta. D’enganyar-nos i fer-nos sentir bé. Encara que sigui amb arguments falsos que pensaven que ningú comprovaria. Bravo per fer-ho.

  anomenatinutil

  17 febrer 2010 at 4:20 pm

  • Gràcies amic, jo el que trobo mes escandalós és la “progressió” del preu del metro, la pèrdua de freqüència i la promoció basada en la mentida gratuïta.
   Que hi farem, ara que crec que a ningú se li escapa que el transport públic no para de pujar molt per sobre de l’IPC, el que no entenc és la nostra manca de resposta.

   madebymiki

   17 febrer 2010 at 10:40 pm

 2. A veure si amb la transferència a la Generalitat de Rodalies de sobte viatgem al País de Les Meravelles o tot segueix com sempre! Esperaré pacient a pendre nota!

  Arqueòleg Glamurós

  17 febrer 2010 at 6:38 pm

  • El problema ve de lluny (però de mooolt lluny), i és fàcil d’explicar:
   Es tracta de dir que promous i prioritzes el transport públic, i per l’altra banda fas exactament el contrari. Em sembla que a aquesta manera de mentir li diuen “fer política”.

   madebymiki

   17 febrer 2010 at 10:48 pm

  • No crec que serveixi de massa… avui he llegit al diari que afegiran dos trens nous a la setmana amb el nou logotip (que crec que és l’única cosa útil que creuen que han fet), però a l’hora de les averies qui s’encarrega segueix sent adif…

   anomenatinutil

   18 febrer 2010 at 12:57 pm


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: