..: MadeByMiki :..

::::…..No sé que no sé res….::::

La “Tasa Tobin” de nou rebutjada al Parlament.

with 4 comments


Attac.

Attac.

Ben segur que els nostres mal pagats polítics tenien feina a un altre banda. No se sap on eren, però aquest dimarts 16 de febrer per la tarda, al Parlament, hi havia molt poca afluència.

En Joan Herrera, diputat d’ICV, va demanar la presa en consideració d’una proposició de llei, una proposició de llei que ja porta 10 anys de retard. Hi ha tot un moviment social darrere aquesta idea. ATTAC, possiblement el moviment internacional mes ignorat i silenciat, son la principal organització anti-sistema a nivell mundial. La seva actitud i orientació son hi han estat manifestar-se, informar, educar de manera lliure i gratuïta. Son cèlebres les seves conferències, cursos i trobades vàries.

I tornant al Parlament, potser heu sentit a parlar de la “Tasa Tobin”, d’això tractava el discurs, es parlava sobre “La creació d’un impost sobre les operacions de canvi de divises, bitllets de banc i monedes”.

Aquesta és l’idea amb la que es va fundar ja fa 10 anys l’organització ATTAC, el seu objectiu era posar un impost a la lliure circulació de capitals per lluitar contra l’explotació i l’especulació, i establir un control autèntic o suprimir els “paradisos fiscals”. On anirem a parar!, això en un món que anava a mes, era ser anti-sistema, anti-globalització i anti-capitalista.

L’especulació i la deslocalització havia estat la base del espectacular creixement sostingut de l’economia els últims 25 anys, i ara venien aquests indocumentats i deien que aquesta manera de funcionar ens abocava cap el desastre i que era insostenible, que calia fer alguna cosa, que l’especulació era un delicte social, que la gent s’havia endeutat massa, que els bancs guanyaven massa diners amb sistemes opacs i que això ens portava cap a una enorme crisi i que ho acabaríem pagant car.

La proposició va ser recolzada i presentada pels grups minoritaris: ERC, ICV, IU, Grup Basc i BNGa. I naturalment va ser rebutjada per CiU, PP i PSOE. En Jaime García-Legaz del PP, va ser el ponent mes clar repudiant la “Tasa Tobin”, va defendre la globalització i la llibertat de moviment de capitals. Per la banda del PSOE, el diputat José Javier Lasarte va actuar com s’esperava, va fer allò que fan tant be al seu partit, la bonica feina de “trilero”, dir una cosa i fer-ne un altre, una classe magistral.

De fet, el 2004 ja es va presentar la mateixa moció amb els mateixos resultats, era impossible que aquesta vegada el resultat fos diferent. Però d’això es tracta, uns presenten una moció que saben que no s’aprovarà però que els farà quedar com a molt “progres” i els altres ho revoquen per convicció o de manera sibil·lina. És el joc de la política, l’esperit i l’essència de la nostra democràcia, la missió és “marcar perfil”.


http://www.attac-catalunya.org/

http://www.attac.es/

Anuncis

Written by MadeByMiki

22 febrer 2010 a 12:48 pm

4 Respostes

Subscribe to comments with RSS.

 1. Després em pregunta la gent pq voto ICV…
  Per cert mira, si no ho has fet ja, el darrer film de Michael Moore!!!

  Arqueòleg Glamurós

  22 febrer 2010 at 11:45 pm

  • El meu post porta una crítica implícita al sistema i als seus partits còmplices, ICV no s’en escapa (des de el meu punt de vista).

   Més deures, he de veure l’última d’en Michael Moore, OK!

   madebymiki

   23 febrer 2010 at 8:49 am

 2. Hi Miki,

  aprofito aquí per agrair-te el “retroping” de l’antic post.

  respecte a “la rosa de los vientos”, és un molt bon programa que val la pena escoltar.
  Et trobaràs gent que et dirà el contrari, sobretot pq els més insteressats en divulgació científica no els agrada el rumb polític que va prendre el programa fa un any i escaig, però per a la gent com nosaltres és aire fresc, tu. Ja veus els audios que et vaig passant de tant en tant. Crec que és un dels pocs programes que inviten a la reflexió actualment…
  Es nota que estan coaccionats amb tot el que respecta a política estatal, però quan poden també les foten ben fotudes!

  Del programa destaco les seccions “la cara b” (http://larosadelosvientosporsecciones.wordpress.com/la-cara-b/) i les entrades, que sempre són colpidores. Per l’itunes trobaràs diversos podcast q actualitzen setmana a setmana.

  M’ha molat molt això de attac. Ets una mina d’informació, tu també! M’informaré.

  Salut senyor!

  jordi

  22 febrer 2010 at 11:53 pm

  • Ja estic al cas de “La Rosa de los Vientos”, tot i que els conec de fa poc.

   Respecte a ATTAC, em sembla una gent collonuda i nosaltres el que fem és compartir informació, allò de la intel·ligència col·lectiva. Ja has vist les bones crítiques al “teu” MP3, d’això es tracta.

   Suposo que estem delinquint…

   AH! i al lloro amb el proper post, crec que el tema és mooolt interessant.

   madebymiki

   23 febrer 2010 at 8:39 am


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: