..: MadeByMiki :..

::::…..No sé que no sé res….::::

“Esto lo arreglamos sin ellos”

with 21 comments


Això ho arreglem sense ells.

Això ho arreglem sense ells.

Fa uns dies, podem veure per totes bandes una misteriosa i persistent campanya publicitària, es tracta naturalment de “http://estosololoarreglamosentretodos.org/ “.
Sempre he defensat, que cal saber qui hi ha al darrere de les coses, qui se’n beneficia, així podem intentar saber quina intenció porta. En aquest cas ens trobem en el típic cas de campanya sense signatura, però que clarament és molt cara, aquí s’hi han invertit molts de diners, i ningú llença els diners perquè si.

Fent un primer i senzill anàlisi de la campanya, ens en adonarem de seguida del que hi ha d’amagat, ho sigui que som-hi:

 • No hi ha cap logo ni marca visible per enlloc, tot amb la clara intenció de fer veure una presumpta neutralitat del missatge.
 • Al fer servit un “.org” enlloc d’un “.com”, li dona un aire no comercial. El “.com” s’associa a les empreses, el “.org” a les ONGs i associacions vàries no comercials.
 • Es tracta d’una campanya amb la clara intenció de ser viral. De seguida t’ofereixen un manifest simplista, curt, fàcil de llegir i farcit de bones intencions. Perfecte per que molta gent el signi, se’l faci seu i escampi aquesta ideologia barata que ve a dir com molta gent: “No, si no hi ha crisi, el problema és que se’n parla massa i la gent té por. Si tothom gastés molt més això s’arreglaria”.
 • De manera sibil·lina, dir que “esto solo lo arreglamos entre todos” és una bonica manera de no buscar responsables a la situació actual. Ho sigui que ens carreguen un mort que no és nostre, i encara els hi haurem de donar les gràcies. A mi em recorda a aquelles boniques amnisties que hi ha quan es passa d’una dictadura a una falsa democràcia i t’has de menjar una falsa “llei de perdó” dels responsables de mil i una barbaritats.
 • ”Todos”, quan algú diu “todos”, a mi que no em busquin, fa una pudor de falsa dicotomia difícil de suportar. Recordeu el “o conmigo o contra mí”, doncs sí, el “todos” està buscant clarament una falsa dicotomia, per tant ens vol enfrontar uns contra altres.
 • La publicitat sempre et vol vendre alguna cosa, no ho oblideu, per a ells tot és producte i tot es ven i tot es compra.
Contrapublicitat.

Contrapublicitat.

Ningú sap quan ha costat aquesta campanya, però es calcula que el preu deu estar al voltant dels 4 milions d’euros, i durarà uns dos mesos, no està gens malament.

I qui son els que han creat i pagat aquesta campanya publicitària?
Els creadors son: Jaime de Andrés, responsable de publicitat corporativa de “Telefónica”, Javier Gómez Navarro (ex ministre de comerç i actual president del “Consejo Superior de Cámaras”), l’economista Guillermo de la Dehesa i els prestigiosos i influents gabinets d’advocats de: Antonio Garrigues Walker i Miquel Roca.
Aquesta campanya està pagada per la Cámara de Comercio, la patronal de les grans empreses constructores (Seopan), Telefónica, el BBVA, Iberia, Repsol, Endesa, Mapfre, Caja Madrid, i moltes mes grans empreses i bancs.

Més contrapublicitat.

Més contrapublicitat.

La resposta a aquesta campanya no s’ha fet esperar, i de totes bandes plouen crítiques i pàgines de rèplica.

Una de les suggerències que més m’ha agradat és la que han fet a http://www.ecologistasenaccion.org/spip.php?article16797 amb possibles noms  per a noves iniciatives:

“seoptimistaycompra.org”,

“hipotecatecomosea.org”,

o “gastadeunaputavez.org”.

Per si voleu saber més sobre la fantàstica campanya publicitària que ens estan fent empassar, podeu fer una ullada a:

http://www.ecologistasenaccion.org/spip.php?article16797
http://www.estosololoarreglamossinellos.org/
http://estosololoarreglamosentretodos.org/

Esto deberian arreglarlo los que lo jodieron.
Esto deberian arreglarlo los que lo jodieron.

Per més conya, s’ha posat de manifest que la campanya ha resultat un enorme fracàs.  Les adhesions a la campanya son molt escasses, avui tothom sap qui hi ha al darrere, tan sols cal anar a : “http://fundacionconfianza.es/” i se’t esvaeix qualsevol dubte.

Internet i la llibertat d’expressió han tornat a deixar en evidencia la manipulació que patim a diari. Espero que aquesta llibertat no sigui mai segrestada pels poderosos.

21 Respostes

Subscribe to comments with RSS.

 1. mmmm… ja sabia jo que darrere de tantes bones intencions hi havia una ma negre plena de diners!
  Sens dubte el que volen imposar és, com tu has dit, la idea que la crisi s’arregla gastanti ja! Quina barra!

  Arqueòleg Glamurós

  5 Març 2010 at 4:40 pm

  • Home, es que aquesta colla van plens de bones intencions… però bones per a ells, naturalment. Respecte a nosaltres, a obeir, votar, callar i comprar.

   madebymiki

   6 Març 2010 at 12:38 am

 2. Noves formes de donar optimisme al consumidor, una forma molt suggerent quasi imperceptible. Ho havia vist pel carrer però no m’hi havia parat a pensar, sempre “al loro” Miki! jeje
  Va bé seguir aquest blog perquè entre les classes, l’esport i el cinema no tinc gaire temps per informar-me d’actualitat.
  Quan fem quelcom de molt interessant al local et comento! A seguir així!

  Hèctor

  5 Març 2010 at 9:09 pm

 3. Gràcies maco!!, ja veus que no tinc paraula, és una vergonya que no hagi tornat a trepitjar el local. Un dia d’aquests vindré amb el meu amic Ramoncín i ja veureu, ja…

  madebymiki

  6 Març 2010 at 12:46 am

 4. “Esto lo arreglamos entre todos”. Es curiós però al llegir la frase les primeres vegades m’espantava perquè la llegia com un imperatiu, com si algú molt important estigués molest perquè no l’ haguéssim ajudat i d’un crit imposés la seva voluntat: ¡Esto lo arreglamos entre todos!
  També em fascina el llenguatge publicitari, que maquilla el simple fet de que ara som tots els que som cridats a pagar els plats trencats. Què és el que hem d’arreglar entre tots? Que no els hi funciona el BMW que es van comprar amb els interessos de la meva hipoteca? Que no els van provar bé els viatges a Miami que van pagar amb els diferencials de la meva nòmina a l’IPC de cada any? Que se’ls hi ha enfonsat el sostre de la seva casa i ha caigut sobre la piscina que es van fer amb el 3% que em van retallar del que em retornaven de la renda per ser català?

  minosabe

  6 Març 2010 at 5:56 pm

 5. Jo creia que aquesta crisi serviria perquè les coses canviessin…. Però veig que no, que tot segueix i seguirà igual. La gent no se n’adona?

  seruji

  7 Març 2010 at 2:06 am

  • Hi ha molta gent lluitant per mantenir els seus privilegis. Je se sap, de les crisis en sortim molts perjudicats, però alguns encara en treuen profit…

   madebymiki

   7 Març 2010 at 7:59 am

 6. Jo segueixo veient la cara del Botín cada cop que llegeixo aquesta frase.

  minosabe

  7 Març 2010 at 11:08 am

 7. miki,

  gràcies per la info. Em veig obligat a adaptar el post per tal de difondre el missatge.

  Salut!

  jordi

  7 Març 2010 at 2:31 pm

  • Escampem el missatge!!, cal atacar aquesta falsedat i hipocresia des de totes bandes.
   A veure si podem tots mirar-nos les coses des de un punt de vista més crític i conscient.

   madebymiki

   7 Març 2010 at 2:53 pm

 8. Heu vist l’espot de la televisió? Al veure

  conjuntbuit

  7 Març 2010 at 11:13 pm

 9. Heu vist l’espot de la televisió? Al veure que sortien famosos ja vaig començar a sentir pudor de merda… La manipulació és tan senzilla de fer servir quan tens diners.
  En fi, gràcies per estalviar-me la pena d’entrar a la web ( d’on segur que treuen diners cada cop que hom hi entra) i adonar-me de qui hi havia al darrere.

  conjuntbuit

  7 Març 2010 at 11:15 pm

 10. Accepto el repte! jeje Ja tinc el tema, ho dic pq no m’el trepitgis: “LA CRISI VA SER UN COP D’ESTAT DE LA BANCA”
  El que no tinc ni idea quan el podré fer pq vaig estressadissim!
  Quan el tingi t’el passo pel mail que poses als coments val?

  Arqueòleg Glamurós

  8 Març 2010 at 3:40 pm

  • Cap problema, t’esperaré tot el que calgui. Prometo no xafar-te el tema.

   Pots enviar-me el post quan et vagi be.

   madebymiki

   8 Març 2010 at 3:43 pm


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: