..: MadeByMiki :..

::::…..No sé que no sé res….::::

El “meu” alcalde, i el de molta més gent.

with 15 comments


75.000 euros tampoc és tant...

En Jaume Monné i Dueñas del PSC, ha estat Alcalde d’Olesa de Montserrat fins ara, que li ha “tocat” deixat de ser-ho. El motiu és ben clar, el pacte amb Magda Graells de CiU, mitjançant el qual s’han dividit el govern del poble.

Jo, no fa massa que visc a Olesa de Montserrat, i treballo a Barcelona, per tant tinc una visió del poble participativa, però una mica d’espectador.

I com a espectador llegeixo l’entrevista que li han fet al periòdic local mensual “08640” http://www.periodic08640.com/, resulta una entrevista sorprenent, passo a destacar-me algunes de les seves afirmacions:

“He perdut sobretot temps lliure. Quan un es dedica a això, sense exagerar, pràcticament les 24 hores del dia estas immers en la teva feina”

“Un mandat a vegades és insuficient per tirar endavant un projecte… em propiciaré com a nou cap de llista pel Partit Socialista a les properes eleccions municipals.”

“[sobre el salari que cobra l’Alcalde] 75.000 euros anuals és molt o és poc? Segurament és bastant, però jo mai he fet una discussió i he evitat de parlar-ne… A la vida privada, jo estava cobrant bastant més que aquests diners, com a director d’una oficina bancària; quan vaig entrar a l’ajuntament em vaig reduir en un 20, 25% ”

“perquè tinc una vida, unes obligacions econòmiques que he de seguir mantenint… Per tant, el que vam fer és veure què recomanava l’Associació Catalana de Municipis i la Federació de Municipis de Catalunya… Nosaltres vam fixar 75.000 euros anuals perquè això va ser el que jo vaig proposar a l’Equip de Govern… per no perjudicar-me excessivament”

“[Al deixar de ser Alcalde]…Jo en cobraré 40.000 de l’ajuntament, però hauré de fer una activitat a temps parcial en un altre lloc, que em farà complementar com a mínim aquests 35.000 euros que deixaré de cobrar de l’Ajuntament.”

Passió pel poble.

Passió pel poble.

Les meves particular i totalment parcials impressions sobre l’entrevista son:

 • Després de llegir el que ens diu, aquest senyor podria ser de qualsevol partit polític, les seves afirmacions son pràcticament  “universals” en el món de la política.
 • Evidentment ell no és un bon representant pel poble, ja que el seu tren de vida i els seus interessos son molt lluny dels nostres. Si volen governar d’una manera més propera, caldria que limitessin els seus ingressos al nivell del poble pel que treballen.
 • En realitat ara no cobrarà 40.000 euros anuals de l’Ajuntament, en cobrarà 48.000, un 20% més del que diu. Un salari de 4.000 euros mensuals i sense ser alcalde, no està malament oi?
 • Es deu cobrar molt a la banca, pel que diu se’n anava cap els 90.000 euros anuals. Però en realitat el salari d’un director de sucursal bancaria oscil·la entre els  27.000 i uns 50.000 euros, aquí hi ha un “petit” marge de diferència amb el que ens explica.
 • Ho sigui que haurà de “fer una activitat a temps parcial en un altre lloc”, potser això li restarà dedicació al seu poble, espero que no ens en ressentim. Ara que li faltaran hores…
 • La nova Alcaldessa, Magda Graells ha renunciat  a cobrar el mateix sou que Jaume Monné. Continuarà cobrant els 48.000 euros anuals que percebia com a primera tinent d’alcalde,  renunciant a 27.000 anuals de més a causa de la delicada situació econòmica que afecta tant la societat en general com el consistori olesà en particular.

Queda clar que hi ha crisi, sobretot crisi de valors.

Anuncis

Written by MadeByMiki

11 Març 2010 a 1:00 am

15 Respostes

Subscribe to comments with RSS.

 1. ¡Ai, els socialistes! ¡Què progres que són! El món de la política necessita ja una base de dades de currículums “reals” dels qui hi són. Als consells comarcals hi ha gent en aquest nivell de sous que mai han treballat enlloc més (ah, i tenen 32 anys). Tots tenim al cap noms de gent que no marxaran del càrrec ni amb oli bullint, perquè mai han sigut res fora d’ella: Marina Llansana, el Benach, el Maragall, el Puig…, bé perquè em perdo són gairebé tots.

  minosabe

  11 Març 2010 at 8:36 am

  • Tots ells de diferents partits, però amb el mateixos objectius: passió pel servei al seu poble!!.

   madebymiki

   11 Març 2010 at 11:46 am

 2. Ho sento peró m’ha convençut més el teu alcalde que la teva crítica previsible al sistema democràtic.

  Quantes vegades haurem de sentir que els polítics cobren molt i obviar els sosus dels grans directius de les empreses que son ELS QUE REALMENT ENS GOVERNEN??

  L’alcalde del teu poble és un anècdota, el sistema va malament per les grans multinacionals, peró nosaltres seguim culpant a la democràcia i no al mercat.

  Més política menys capital!

  Arqueòleg Glamurós

  11 Març 2010 at 6:12 pm

  • No crec que es tracti d’una anècdota, mes aviat és el símptoma d’un problema que fa que els polítics visquin a un altra planeta.

   madebymiki

   11 Març 2010 at 10:31 pm

 3. Jo això no ho entendré mai.
  Hi ha una llei que fixa el sou dels alcaldes? Crec que no… doncs se n’hauria de fer una en què sajustés la nòmina als ingressos municipals segons la mitjana del poder adquisitiu local.

  Sóc de lletres, però és per proposar alguna cosa.

  Met

  11 Març 2010 at 6:29 pm

  • Home, estic 100% d’acord. Seria molt interessant i revolucionari que nosaltres triéssim que han de cobrar els nostres representants. Tant difícil seria això?

   madebymiki

   11 Març 2010 at 10:42 pm

   • Difícil no, tu i jo ja ens hem posat d’acord.
    Potser així, hi hauria menys arribista interessat en governar.

    Met

    18 Març 2010 at 9:38 am

 4. Una vegada, un amic em va dir que al Partit Socialista és on hi ha més ‘vividors’, més dropos que viuen del ‘cuento’ i del discurs. A mi em va semblar exagerat i injust per tots aquells socialistes decents i professionals i, sobretot, perquè dir que els tots els polítics socialistes són així és desmesurat.

  Però, ara, veient el cas del teu alcalde, no sé què pensar… Sobretot si penso en l’alacalde de Reus (Baix Camp), que cobra un autèntic disbarat: l’any 2007, cobrava 79.903 euros annuals (més de 6.000 euros al mes). També és del PSC.

  Casualitat o no, ens prenen el pèl.

  jordi

  11 Març 2010 at 8:09 pm

  • Doncs encara li resulta baratet al poble, ja que Olesa tan sols té 24.000 habitants…

   madebymiki

   11 Març 2010 at 10:33 pm

 5. (Ho sento peró m’ha convençut més el teu alcalde que la teva CRÍTICA PREVISIBLE al sistema democràtic.)

  Ho sento Arqueòleg Glamurós pero no crec que es tracti d’escriure criticas originals, sorprenents i innobadores.

  Si tas de creure mes un politic (que tambe es previsible) nomes per que no as trobat prou innobadora una critica “contra” ell, ja podem plegar…

  Encara que una critica sigui evident, si esta ben feta pot servir per donar paraules exactes a gent que com jo no les savem dir
  pero compartim la mateixa idea.

  Arnau

  12 Març 2010 at 1:04 pm

  • Perfecte, no tracto de convèncer a ningú, tan sols exposo les coses tal i com les sento.

   La qüestió, per a mi, no és ser innovador amb les crítiques. No hi veig democràcia per enlloc a que un Alcalde pugui assignar-se el salari que li sembli, tant senzill com això.

   Per descomptat t’agraeixo molt la crítica i la valoro molt les teves opinions. Em sembla molt be que et posis de part de l’Alcalde, ara que seria molt interessant saber que en pensen els ciutadans als que representa, per a mi això és democràcia.

   Gràcies pel teu comentari.

   madebymiki

   12 Març 2010 at 1:13 pm

 6. Tot té matisos, però diré dues o tres coses:

  + Quan es presentin a les eleccions, caldria que diguessin, el sou de l’alcalde, i la quantitat de regidors amb dedicació.
  + A Olesa hi ha l’Alcalde 75.000€, la tinenta 48.000 €, el tinento 40.000€+ Consell Comarcal( euros??), més els altres 6 regidors de l’equip de govern amb 10.000€ anuals. A nivell de costos s’ha de sumar el 30% de seguretat social. Cal sumar dietes, quilometratge a part.
  + El sou de la dedicació, és un tema complex, abans es pensava que el mateix que en el lloc on es treballava, però sembla clar que això no pot valdre, quan son excessius.
  + Per a molts la política ara és una professió, abans era una vocació, però encara hi ha per molts que és una vocació.
  +Sembla raonable que un o dos polítics d’un poble de 24.000 hb, tinguin dedicació amb uns sous relacionats amb la grandaria, pressupost, mai pot ser superior al que mai han obtingut a la seva vida professional, etc, però el que cal és professionalitzar la part gerencial dels ajuntaments, Els polítics no han d’anar a fer de funcionaris, si no a portar idees, i anar a les administracions superiors a pidolar, relacions amb els agents socials més importants. Cap estarà més de 8 anys cobrant la dedicació completa de l’administració. No val passar per diferents llocs, alcalde, diputat, càrrec de confiança??? .
  + La majoria de regidors haurien de seguir les pautes de les persones de les entitats cíviques, fer la activitat política com a part del voluntariat, amb l’avantatge de poder cobrar una quantitat petita de dietes.

  Joan Segado " Nico"

  15 Març 2010 at 12:49 am

  • Em sembla sensacional el teu comentari, tens més raó que un sant. Després d’això, no puc afegir-hi res més.
   Gràcies per les teves propostes.

   madebymiki

   15 Març 2010 at 10:29 pm


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: