..: MadeByMiki :..

::::…..No sé que no sé res….::::

Rosa Díez guanya

with 8 comments


La líder d’Unión Progreso y Democracia, Rosa Díez, va anar a la Universitat Autònoma de Barcelona el divendres passat. Allí, un grup d’estudiants (i d’altres que potser no ho eren) van impedir que es dugués a terme la xerrada que havia de pronunciar la política basca. No la va poder fer; si més no, en el lloc on era previst i en la hora assenyalada.
Els estudiants en qüestió van rebre Díez amb crits de fora feixistes de la universitat!”, “som una nació, autodeterminació!” i “i! inde! independència!”, entre altres. Fins aquí, tot em va semblar normal, comprensible.

De fet, si he de ser sincer, em sembla bé -fins a cert punt- que rebem a personatges com Rosa Díez amb una actitud més aviat hostil. M’agrada que quedi clar que, per a molts catalans, i després d’haver escoltat el seu discurs polític, no és una persona precisament benvinguda. Això em sembla bé. El que ja no em sembla tan bé és que s’impedís que Díez pogués fer la seva conferència.

L’error, segons el meu punt de vista, va arribar quan alguns dels estudiants (insisteixo: alguns) van començar a cridar llibertat d’expressió, autodeterminació!. Va ser un error perquè els mateixos que entonaven aquesta expressió són els que van impedir que Rosa Díez arribés a seure a la cadira des d’on havia de dur a terme la conferència. Si volem llibertat d’expressió, el que no podem fer és impedir que els demés l’exerceixin. Si volem que respectin la nostra veu, nosaltres hem de respectar la dels demés.

D’acord que les idees de Rosa Díez ens recorden, a molts de nosaltres (entre els quals m’incloc), al feixisme espanyol més repel·lent. D’acord que Rosa Díez es disfressa de progre i se li veu el llautó descaradament. Però se la de deixar parlar. S’ha de deixar parlar a tothom, i més si després demanem “llibertat d’expressió”. Se la de deixar parlar perquè la notícia ha de ser el seu discurs, i no pas que no l’hem deixat parlar.

El pitjor de tot és que, divendres passat, Rosa Díez va guanyar. Sí, va guanyar. Va guanyar perquè els fets alimenten el seu discurs: allò tan típic i repetit (per part de UPyD i de Ciutadans, sobretot) de que en Cataluña no se puede hablar libremente, los nacionalistas catalanes impiden que nos expresemos en español, etc. Alguns mitjans de Madrid es fregaven les mans veient el que va passar, no en dubteu. I Rosa Díez, i tot el seu partit, va guanyar vots el divendres passat. Va guanyar vots perquè l’anticatalanisme dóna molts vots arreu de l’Estat.

I, ara, ella podrà dir (i tinc la impressió que ho repetirà més d’una vegada) que els estudiants catalans no la vam deixar parlar (encara que després acabés fent la xerrada en una aula més petita). Si ho fa, estarà generalitzant i exagerant la realitat, sí, però podrà dir que los catalanes no respetan el derecho a la libre expresión. I això, independentistes o federalistes, espanyolistes o catalanistes, de dretes o d’esquerres, partidaris o no d’UPyD, ens afecta a tots els catalans. Perquè de tot plegat, el que en queda (i el que s’encarregaran de recordar alguns mitjans) és que els catalans no vam deixar-la parlar.
De fet, Rosa Díez ja ha enviat una carta a Montilla, Saura i Ana Ripoll (rectora de la UAB) exigint que emprenguin accions legals per condemnar els autors de l’aldarull de divendres passat a la Facultat de Ciències Polítiques de l’Autònoma. Però suposo, i espero, que la cosa no passarà d’aquí.

Jordi Pallarès.

Anuncis

Written by MadeByMiki

11 Març 2010 a 10:12 pm

8 Respostes

Subscribe to comments with RSS.

 1. en el fons, els extrems es tocan…

  Arnau

  12 Març 2010 at 12:43 pm

 2. Els extrems es toquen i gaudeixen molt amb el “roce”.

  La Rosa Díez és un tros de fatxa que fa por, i els “indepens” també, però ells no ho saben.

  Anònim

  12 Març 2010 at 12:57 pm

  • (gaudeixen molt amb el “roce”)

   un molt bon detall

   Arnau

   12 Març 2010 at 1:08 pm

  • Havia pensat diverses vegades en això de que els extrems es toquen. Però mai havia caigut en què “gaudeixen amb el roce”.
   Molt bona. De debò.

   jordi

   13 Març 2010 at 6:28 pm

 3. vaig a pixar fora de test, però… has vist això?

  El presidente de la Comisión de Economía de la CEOE, José Luis Feito, afirma que “cuanto más caigan los salarios por persona ocupada y hora trabajada, mayores serán las posibilidades de aumentar el empleo e impulsar la actividad productiva”.

  Jo no se si riure o començar a soltar improperis fins que em tanquin…

  jordi

  12 Març 2010 at 8:18 pm

 4. Totalment d’acord. Sabia perfectamanent que a la UAB seria molt mal rebuda i i que així el seu acte tindria ressò. Els estudiants que hi van anar van caure de 4 grapes a la seva trampa, és per això que jo no hi vaig voler anar.

  Penso que a la UAB o qualsevol altre universitat pública no hi hauria d’anar cap polític (tampoc els independentistes), per això ja hi han hotels o sales privades, i els partits o els seus grups de pressió els hi poden pagar perfectament.

  unaminoriaradical

  12 Març 2010 at 8:28 pm

  • Sí senyor. De fet, el somriure amb el qual Rosa Díez va marxar de l’Autònoma no és res més que el símbol de la satisfacció, de saber que havia guanyat. Perquè després els mitjans dirien allò que ella volia que es digués: que els independentistes catalans no l’han deixat parlar.

   Gràcies pel comentari.

   jordi

   13 Març 2010 at 6:24 pm


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: