..: MadeByMiki :..

::::…..No sé que no sé res….::::

Nevades o catàstrofes colossals?

with 7 comments


Saura, el conseller de la polèmica.

Ja està, per fi ho tenim clar, la llista de culpables està feta i els responsables dels problemes que la neu ha provocat a Catalunya son molts. L’eficiència dels nostres governants és tal, que abans de normalitzar la situació arreu ja han esbrinat que és el que ha fallat.

Per una banda han fallat els meteoròlegs, per no preveure al mil·límetre on, quan i quin gruix exacte de neu cauria a cada lloc. Des del divendres a la tarda que es sentia a parlar amb alarma d’una gran nevada a quotes baixes, però no van endevinar l’hora exacta a la que començaria. I a més, a qui se li acudeix preveure coses el cap de setmana, quan els funcionaris i polítics son de “finde”, això és no tenir cap consideració. Els problemes a poder ser en horari d’oficina, de 8 a 3 hores, a veure si en prenem nota tots.

També hem fallat els ciutadans, i amb això ja som reincidents. Però a qui se li acudeix anar a treballar i fer servir el transport públic, o el cotxe, o el que sigui. El que teníem que haver fet és trucar a les nostres feines i dir: “Avui no vinc, que sembla que vol nevar”.
Si era tant senzill com això, la veritat, no se que en podem esperar de nosaltres, som culpables de la crisi, dels accidents laborals, dels de trànsit, del desgavell ecològic, de l’atur, de la gana al Món, del canvi climàtic, i ara del caos per la nevada.

Ah!, sí, FECSA, aquests i REE (Red Eléctrica Española), aquests també son culpables. FECSA va ser privatitzada per fer quadrar els números, i REE com que depèn de Madrid també deu ser culpable. Els hi obrirem 800 expedients informatius més i així no caldrà que comprin paper de WC els propers mesos. Això sí, segur que en prendran nota i això no tornarà a passar fins a la propera turmenta, o ventada, o quan es cagui un ocell a un cable.

I el govern francès?, aquest tampoc ho ha fet massa be, com es nota que son de dretes!. El tancar la Junquera no ha estat correcte, el caos l’han creat ells. Si tinguessin un govern de progrés això no passaria.

I per acabar lo millor de lo millor, La MAT, la línia de Molt Alta Tensió. Naturalment aquesta tant necessària gran estructura hauria evitat el desastre. Els desaprensius que no la volen, o que la volen soterrada (aquests son els pitjors) també son culpables del desgavell. Perquè això amb la MAT no passarà, els cables no petaran, les torres no cauran, els trens funcionaran sempre i puntuals, els cotxes i camions no provocaran un caos de collons, i nevarà quan toqui, on toqui i en la quantitat que toqui.

Encara sort del govern de progrés que tenim, gràcies a la seva eficàcia, previsió i dedicació total les coses no s’han descontrolat, i de seguida que ha sortit el Sol la neu ha començat a fondre’s. La veritat és que com a l’incendi dels Ports tot ha anat perfecte, immillorable.

El poble és savi, i aturats al tren, amb la via neta, i amb un dit de neu de gruix al voltant tothom deia el mateix: “És que no estem preparats per això”. Cert, ni per això, ni per allò ni per lo de més enllà.

Aprofito aquest post per reproduir les declaracions que els que avui ens governen van fer per la nevada del 2001, jo en aquell moment era a Igualada, sense llum i amb 70 centímetres de neu…

El 14 de desembre del 2001 una gran nevada va col·lapsar bona part de les carreteres del centre de Catalunya, i en especial l’autovia de Barcelona a Lleida, on centenars de cotxes i camions van quedar atrapats durant més de dos dies.

Això és el que opinava el llavors primer secretari del PSC, José Montilla, sobre l’actuació de la Generalitat:

El primer secretario del PSC aseguró ayer que el caos vivido el viernes en Cataluña “pone de manifiesto una grave falta de previsión por parte del Govern de la Generalitat” (La Vanguardia, 16/12/2001).
I això opinava el llavors portaveu d’IC-Verds, Joan Saura:

“Lo que ha ocurrido es absolutamente incomprensible. No ha venido de improviso; se sabía. Ha nevado, pero no tanto como para que Cataluña se quede parada”, afirmó Saura, que pedirá la comparecencia del conseller de Interior y la del de Indústria.” (La Vanguardia 17/12/2001)

I el llavors portaveu d’ERC no es quedava enrere:
Ridao indicó que la situación de caos en que ha quedado sumida Cataluña “pone de relieve la imprevisión del Gobierno de la Generalitat”.

Informació extreta i compartida amb el permís de:

http://quotidianitats.blogspot.com/2010/01/quins-temps-aquells-v-nevades.html

Anuncis

Written by MadeByMiki

13 Març 2010 a 10:15 am

7 Respostes

Subscribe to comments with RSS.

 1. No entenc perquè la gent es queixa. Els polítics han fet la seva feina a la perfecció: donar les culpes a uns i altres, utilitzar enganys, fal·làcies i la mala memòria del poble per salvar el coll. Aquesta és la seva feina, i no la de preocupar-se pel poble que l’ha votat.

  I qui cregui el contrari crec que és un ingenu.

  anomenatinutil

  13 Març 2010 at 1:11 pm

 2. Bé, ja saps la meva opinió: la nevada és un muntatge convergent per desprestigiar la resistència anticapitalista d’ICV.

  Tothom va veure els canons de neu llençats des de la redacció de La VAnguardia!

  Arqueòleg Glamurós

  14 Març 2010 at 9:31 pm

 3. Molt bona la foto del post 🙂

  seruji

  15 Març 2010 at 10:52 am

  • Ja n’estava tip de fotos de neu i vaig pensar: “sigues una mica demagog, com si fossis un polític”. M’agrada molt jugar.

   madebymiki

   15 Març 2010 at 11:10 am

 4. estic molt d’acord amb tú, i el problema és que si et queixes encara et poden dir histèric quan és indignant. El més perillós és no acabar histèric d’aquestes coses perquè és acceptar-les i no es pot acceptar tenir un país així!

  Lu

  16 Març 2010 at 12:58 pm


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: