..: MadeByMiki :..

::::…..No sé que no sé res….::::

Infra-estructures.

with 11 comments


Això son torres resistents.

Això son torres resistents.

De tant en tant sona la famosa frase, aquella de que: “tots som iguals i tots tenim els mateixos drets”. De fons puc imaginar una multitud rient davant aquesta mentida tant fàcilment rebatible.

Avui fa una setmana de les nevades que van fer quedar en evidència als nostres polítics, i potser van fer que algú obri els ulls i se’n adoni de l’extrema fragilitat que tenen les infraestructures a aquest país.

D’una manera serena i constructiva llenço (podeu aplicar el mot literalment si voleu…) una proposta al nostre estimat govern “de progres” (o era de progrés?).

Tinc la impressió que els problemes endèmics que patim a Catalunya es poden solucionar ràpidament. Com?, doncs senzillament el govern cal que tracti a les empreses subministradores de serveis bàsics, i a tot el que podem considerar infraestructures, de la mateixa manera que tracta als seus ciutadans, ni més ni menys.

Tant fa si parlem d’empresa pública o privada, tots hem de ser iguals, per tant si jo obligatòriament he de fer passar una estricta ITV al meu vehicle, pagant jo naturalment, demano el mateix i amb la mateixa periodicitat per a tots els serveis i infraestructures que hi ha a Catalunya. I si no passen la “ITSI” (Inspecció tècnica de serveis i infraestructures), es precinta el que sigui fins que tot estigui correcte.

No és just que jo tingui que portar el meu cotxe “al dia”, i que quan passo per davant del nou camp de futbol de l’espanyol, a la ronda litoral (des de fa anys) es transformi en un laberint de senyals i línies incomprensibles de tots els colors. No, això no passaria una “ITSI”, és perillós i per tant no pot seguir així.

El pont de l’autovia A2 que tan sols amb 10 anys d’antiguitat, va caure a l’alçada d’Esparreguera provocant la mort de dos treballadors i d’un parell de Guàrdia Civils tampoc hauria passat l’“ITSI”. Per cert han anat passat els anys i encara no hi ha cap responsable d’aquests fets, com sempre passa.

Les línies elèctriques de FECSA (que fa uns anys vàrem pagar entre tots) i que ara son massa velles (n’hi han que tenen més de 50 anys) tampoc superarien cap inspecció, per tant a canviar-les ja!.

Segueixo?, les catenàries de l’època de la guerra civil, els guarda-rails que maten motoristes, els camions de bombers antiquats, el servei d’urgències sanitàries, les carreteres secundàries i alguna de principal, les canonades d’aigua que perden més del que porten, els boscos bruts que poden provocar incendis…

Si l’estat o el govern fos tant estricte i exigent amb ells mateixos i amb les grans empreses com és amb nosaltres tot seria diferent. Però com sempre és més fàcil anar contra els dèbils, per a les grans empreses i per ells mateixos màniga ampla, per a nosaltres bastonades.

Per cert, sabeu que encara hi ha moltes indemnitzacions per les nevades del 2001 que FECSA encara no ha pagat?, proveu vosaltres de fer el mateix a veure que passa…

Això si, no us oblideu de anar a votar, que li hem de donar un aspecte just, igualitari i democràtic a tot plegat.

Written by MadeByMiki

15 Març 2010 a 10:19 pm

11 Respostes

Subscribe to comments with RSS.

 1. Que facin aquestes torres!! Ja veureu com no cauen mai!

  anomenatinutil

  15 Març 2010 at 11:53 pm

 2. Algú ha pensat quan ens costara de més el rebut de la llum?

  Perquè aquí sempre acaba pagant el que no te cap culpa. Nosaltres si que tenim que pagar, perquè sinó simplement venen i te la tallen.

  jaume mayor

  16 Març 2010 at 12:39 pm

 3. Paguem el 20% més que els alemanys per l’electricitat. I es quasi segur que ens podríem fer tota l’electricitat del país… Però no seria cap negoci per a ningú. Passa com amb el telèfon. Telefonica es un monopoli privat que cobra el 20% que la mitjana europea als seus abonats. I els polítics, vinga fer-los regals, perquè després la companyia ho paga. Recordeu aquell “enginyer” tan famós, en Zaplana? Doncs ara treballa de directiu a Telefonica.

  minosabe

  16 Març 2010 at 4:39 pm

 4. Degut a l’hecatombe que han o estan patint molts pobles de Girona per causa de la mala infraestructura i manteniment de les línies elèctriques, hi ha persones suggereixen de “no pagar” el rebut de la llum i altres “canviar de companyia”. Crec que la major força que podem fer per aconseguir unes garanties per part de Fecsa-Endesa seria, que tots reduíssim al màxim el consum de llum, ja que d’aquí OBTENEN seus grans beneficis que els permet invertir en altres països, però no en el nostre i així ens va. Estic totalment d’acord en soterrar les línies elèctriques, moltes de les torres que ara han caigut a Girona tenien 24 anys de vida ja que es van instal.lar a la gran nevada del febrer de 1986.

  metta

  16 Març 2010 at 5:54 pm

  • La teva proposta és molt interessant, però per desgràcia les empreses de consum captiu, com ENDESA estan blindades contra la gent que estalvia energia.
   Dit d’un altra manera el sistema de facturació penalitza als estalviadors, fes una ullada a una factura i te’n adonaràs de seguida.

   Ens tenen ben agafats, ells sempre guanyen.

   madebymiki

   16 Març 2010 at 11:27 pm

 5. “el govern cal que tracti a les empreses subministradores de serveis bàsics, i a tot el que podem considerar infraestructures, de la mateixa manera que tracta als seus ciutadans, ni més ni menys”

  jajajajajjajaa… ric per no plorar. Si mai arribes a veure quelcom així algun dia, abans hauràs vist un alçament popular…

  Molt bones reflexions, Miki.

  jordi

  16 Març 2010 at 11:39 pm

 6. Gràcies, sento com tremola el govern desprès de llegir aquest post…
  La veritat, l’únic que ens queda és la protesta i l’exigència cap els nostre polítics.

  madebymiki

  17 Març 2010 at 12:18 am

 7. A casa nostra es fan coses, cert, potser masses i tot.

  Només que el que es fes tingués en compte els períodes de retorn de pluges, ventades i d’altres inclemències meteotològiques i es fes un manteniment rigurós, ens estalviaríem molts maldecaps.

  Entenc que queda millor la foto inaugurant coses que no pas la feina silent i anònima del manteniment… i així anem.

  Met

  18 Març 2010 at 9:36 am

  • Bona reflexió, quan fas una cosa cal pensar en el manteniment que portarà, això li ha passat a molts que van amb cotxes molt per sobre del seu status. Potser això és el que patim avui.

   madebymiki

   18 Març 2010 at 10:03 am

   • Mentalitat de nou ric que tot just ara comença a passar-nos factura.

    Met

    18 Març 2010 at 10:51 pm


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: