..: MadeByMiki :..

::::…..No sé que no sé res….::::

Polaris World, el paradís del golf.

with 8 comments


Polaris World.

Polaris World.

“Polaris World”, no se si us en recordeu, és una espècie de rèplica murciana de “Marina D’or”. Ara fa uns anys, el ex-futbolista i entrenador murcià Antonio Camacho, era l’encarregat de promocionar aquesta altra “ciudad de vacaciones”.

Era el turisme de “sol i platja” portat a l’extrem més radical, un complexe gegant amb apartaments, casetes i camps de golf que serien regats amb l’aigua de l’Ebre. És la “cara vacacional” de la bombolla immobiliària.

Que se’n ha fet de “Polaris World”?, doncs ara mateix és a 7 dies del concurs  d’acreedors, allò que abans coneixíem com a “suspensió de pagaments” o “fallida”. Son a la recta final de un llarg camí que els ha portat on son ara:

 • Deute total: 1.263 milions d’euros.
 • Entitats “enganxades”: Bancaja, amb un 50% del deute, Caja Múrcia amb un 10% més i Banco Popular, Caja Ahorros del Mediterráneo, i varis bancs estrangers.
 • Estan refinançant tot el que poden, però de moment encara no se’n surten.
 • 35 milions de metres quadrats de terreny adquirits a la província de Múrcia.
 • El president de “Polaris World” i el seu ex-director financer estan imputats per corrupció urbanística, malversació de fons públics, prevaricació…

“Polaris World”, es troba en una situació més delicada que “Marina D’or”, i això és dir molt. Però qui se’n sorprèn ara d’això?, tot plegat era una aposta molt arriscada, res de nou, senzillament el que es porta fent a Espanya des de fa infinitat de temps. Com deia abans, es tracta d’una evolució, un pas més en el camí de la destrucció impune de la costa, l’especulació i el turisme com a gran indústria i generador “etern” de PIB.

Quan l’any 1992 pujava amb cotxe des de Andalusia, anant pel litoral camí de Múrcia ja em va alarmar el veure la auto-anunciada com a “autovia del golf”. Ho sigui que en zona mediterrània seca i dura podies veure camps i camps de gespa verda que no entenia com es regaven.

No se com però mes endavant al sentir parlar del PHN (Plán Hidrológico Nacional), em van venir a la memòria aquells camps de golf, “Polaris World”, ”Marina D’or”, els xalets i apartaments amuntegats per la costa, i tots els desastres que ens esperaven si aquella aigua s’ajuntava amb la “dictadura del totxo” que ha imperat a aquest país durant anys i panys. De fet els plans eren construir 450.000 apartaments i xalets a aquella zona.

Que se’n deu haver fet d’aquells cotxes de “seguretat” se “Polaris World”?. Anaven voltant dins d’aquell enorme recinte, controlat per garites amb vigilants i tot ben enreixat donant sensació de llei i ordre als “nous rics”. Ara el que impera és la decadència, les esquerdes i la sensació tant coneguda de: “no, si jo ja ho deia que això no acabaria bé…”.

Avui aquell enorme “resort” situat a més de 9 kilòmetres de la platja (això no ho deien a la publicitat…) te l’aspecte d’una ciutat fantasma, les reixes que separaven “l’exclusivitat del lloc” de la resta dels mortals ara li donen un aspecte de presó. Son lluny de totes bandes i sense serveis ni comerç.

Una familia feliç a can Polaris.

Una familia feliç a can Polaris.

És molt meritori haver fet d’un tros de terra erma, sense aigua, lluny del Món un lloc on la gent ha “invertit”. Cal felicitar als venedors, polítics, a Camacho, aquella imatge d’un “nou ric” jugant al golf, amb una caseta, un cotxe de luxe, una família perfecte i envoltat de veïns com ell al final va funcionar.

Per tant, espero que “Polaris World” se’n vagi a la merda, es declari en fallida i quedi com a monument a l’estupidesa, manca de

respecte per la natura i especulació i corrupció salvatge que ha imperat a aquest país durant dècades. Podria ser el “Belchite” particular de la bombolla immobiliària, perquè ningú se’n oblidi dels desastres que s’han perpetrat amb la complicitat i col·laboració dels nostres polítics. Potser així algun dia m’animaria a anar-hi.

Anuncis

Written by MadeByMiki

24 Març 2010 a 12:02 am

8 Respostes

Subscribe to comments with RSS.

 1. Wow! Molt bon post! Veig que vas lelnçat eh!
  Jo també espero que desaparegui del mapa o que ho converteixin en un museu del despropòsit, el despilfarrament i la corrupció urbanística que ens han dut fins aquí!

  Arqueòleg Glamurós

  24 Març 2010 at 5:02 pm

  • La millor proposta: Un museu dedicat a la corrupció, una idea nova, imaginativa i amb molt de futur, el Louvre quedaria al seu costat com un petit museuet de poble.

   madebymiki

   24 Març 2010 at 11:14 pm

 2. Recordo que sortia el Camacho passejant per la gespa, just al costat de la platja. És vergonyós que es deixiéssin fer coses com Polaris World o Marina d’Or i que sobre molta gent ho veiés com una oportunitat econòmica per la zona. I encara es proposin coses semblants, només cal mirar el projecte Scala…
  A sobre a Murcia, que precisament no és que caigui gaire pluja… (tampoc a València ni tan sols a bona part de Catalunya). Tinc un amic que la seva família és de Murcia (Bullas) i es veu que a ell i als catalans ens diuen “Ladrones de agua” xD

  http://unaminoriaradical.wordpress.com/

  unaminoriaradical

  24 Març 2010 at 8:21 pm

 3. Per cert, algú sap com està el tema aquell del Las Vegas dels Monegros? No n’he sentit a parlar més. Ho han deixat correr? Esperen que vinguin temps millors?

  seruji

  25 Març 2010 at 12:12 pm

 4. Jo no ho hagués dit milor. No em fa cap mena de pena aquesta gent; el que em cou és que al final serem els de sempre els qui haurem de pal·liar aquet tipus de projcetes. Ja no econòmicament, sinó mediambientalment parlant.

  Polaris World a la costa mediterrània i Seseña en plena meseta castellana… al final sí que superarem Itàlia: No pas en PIB, però sí en ruïnes! 😮

  Met

  29 Març 2010 at 6:24 am

 5. […] El “Banco de Valéncia” en un 38,4% és propietat de “Bancaja”, entitat enredada en mil mogudes immobiliàries tèrboles com per exemple “Polaris World”, a la que vaig dedicar un post recentment. […]


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: