..: MadeByMiki :..

::::…..No sé que no sé res….::::

Tolerància zero amb la corrupció (això és el que diuen mentre fan el contrari).

with 5 comments


Tropes Anti-Corrupció.

Tropes Anti-Corrupció a l'atac!!!

Sovint els països “democràtics” creen lleis totalment antidemocràtiques. Sempre hi ha una bona excusa per a saltar-se les normes, habitualment es fa servir com a pretext l’excepcionalitat, i així l’estat es dota d’eines per exercir el seu control sense mesura.

Als EEUU, s’han fet a mida la ja famosa llei “Patriotic Act”. Això permet a l’estat empresonar a qui vulgui, sense judici previ i per un temps il·limitat i a no tenir que respondre davant cap tribunal si ells consideren (aquí no cal donar més explicacions) que el tema afecta a la “seguretat nacional”. De fet, és una llei que dona poders infinits a l’estat sense tenir que donar comptes a ningú.

A Espanya també tenim la nostra particular “Patriotic Act”, però la diferència és que aquí s’ha passat d’eufemismes i el nom que se li ha donat es molt clar: “Llei Antiterrorista”. Es tracta d’una llei feta totalment a mida per lluitar contra ETA de manera antidemocràtica, però com abans s’empara en l’excepcionalitat per fer servir tots els mètodes que es vulguin sense control democràtic. Aquesta llei s’ha fet servir sovint contra persones que no tenen res a veure amb el terrorisme, però l’estat es pot permetre l’ús i abús d’aquesta llei sempre que vulgui.

Jo no soc partidari d’excepcions com aquestes, perquè naturalment el ciutadà sempre acaba rebent de manera directa o indirecta (per si sola la llei ja és una amenaça que tens al damunt) l’agressió dels seu estat.

Però com que no hi ha cap perill de que ningú derogui aquesta injusta llei, proposo que aquesta s’adapti plenament a les necessitats del país. Avui el que ens neguiteja als ciutadans és la corrupció generalitzada, l’atracament organitzat per part de molts dels nostres polítics i empresaris als fons públics. És intolerable l’abús que aquests fan de la presumpció d’innocència i de la inexplicable (això és ironia…) tolerància dels nostres jutges i representants polítics.

Per tant, contra la corrupció podem fer servir la “Llei Antiterrorista”, si convé li canviem el nom i l’anomenem “Llei Anticorrupció”, això si, amb les mateixes premisses:

 • Accés als domicilis privats sense autorització judicial, n’hi ha prou amb que existeixin “sospites”.
 • Augment de penes fins a 40 anys.
 • Política de dispersió amb l’allunyament màxim del domicili familiar.
 • Classificació automàtica de pres de “primer grau”.
 • Impossibilitat d’avançament de la llibertat provisional, compliment integre de les condemnes.
 • Arrest incomunicat de fins a 13 dies sota secret de sumari. La defensa no obtindrà cap resultat de les investigacions que s’hagin fet durant aquests dies.
 • Durant l’instrucció judicial, els detinguts no tenen dret a contractar un advocat. La defensa sempre serà encarregada a un advocat de “torn d’ofici”.
 • Prohibició d’entrevistar-se en privat amb el seu advocat en cap moment.

Si cal podem afegir-hi alguna clàusula més, però de moment amb l’aplicació d’aquesta llei els corruptes com a mínim farien un altra cara al ser detinguts.

*Un afegit d’última hora al post:

Sobre la llei antiterrorista als E.U.A.:

El seu nom real és “U.S.P.A.T.R.I.O.T.A.C.T”, coneguda popularment com el “acta patríotica”, però realment vol dir “Uniting and Strengthening America by Providing Appropriate Tools Required to Intercept and Obstruct Terrorism Act”. O sigui, que és un exercici de propaganda política SUBLIM, per treure’s el barret.

Fa un parell de mesos vaig assistir a unes jornades sobre multinlingüisme i la clausura era a càrrec d’un professor d’Espanyol a una universitat de Chicago. Es va referir al nom d’aquesta llei com “anem a veure quina frase absurda trobem que ens permeti formar l’acrònim PATRIOTIC en el nom”.

Gràcies a Jordi per la seva info suplementària:

http://www.despiertos.net/

Written by MadeByMiki

10 Abril 2010 a 8:42 am

5 Respostes

Subscribe to comments with RSS.

 1. Anem per parts: m’encanta la teva proposta. És més, que faria falta per tirar-ho endavant? Si s’ha pogut moure el projecte de llei antitaurina, jo crec que la gent recolzaria plenament una iniciativa així.

  Segon: sobre la llei antiterrorista als E.U.A. El seu nom real és “U.S.P.A.T.R.I.O.T.A.C.T”, coneguda popularment com el “acta patríotica”, però realment vol dir “Uniting and Strengthening America by Providing Appropriate Tools Required to Intercept and Obstruct Terrorism Act”. O sigui, que és un exercici de propaganda política SUBLIM, per treure’s el barret.

  Fa un parell de mesos vaig assistir a unes jornades sobre multinlingüisme i la clausura era a càrrec d’un professor d’Espanyol a una universitat de Chicago. Es va referir al nom d’aquesta llei com “anem a veure quina frase absurda trobem que ens permeti formar l’acrònim PATRIOTIC en el nom”.

  Un altre post genial. Enhorabona.

  jordi

  10 Abril 2010 at 2:46 pm

  • Com pots veure he fet servir part (gran part) del teu comentari per enriquir el post.

   La veritat, és que no sabia que “U.S.P.A.T.R.I.O.T.A.C.T” era un altre acrònim d’aquells que els hi agraden tant als americans.

   Salut amic !!

   madebymiki

   10 Abril 2010 at 6:17 pm

   • Cap problema, Miki, jo encantat. I merci per la menció.

    Salut!

    jordi

    11 Abril 2010 at 12:53 am

 2. Es increïble que l’estat sigui el primer a saltar-se la seva pròpia llei!
  Avui han absolt, per fi, a tots els membres d’Egunkaria i la sentencia dictamina anticonstitucional el seu tancament… 7 anys després!

  Arqueòleg Glamurós

  12 Abril 2010 at 2:31 pm

  • Encara no coneixia la notícia, és realment increïble. I qui se’n farà responsable de coartar la llibertat d’expressió i de tot el mal que han fet?, els hi sortirà gratis?.

   A això li diuen “democràcia”.

   madebymiki

   12 Abril 2010 at 2:38 pm


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: