..: MadeByMiki :..

::::…..No sé que no sé res….::::

Els rics i els rucs, les “rendes altes”.

with 3 comments


Visca la solidaritat entre classes!!

Visca la solidaritat entre classes!!

Molt sovint, per totes bandes, ens diuen que “les rendes altes” han perdut gran part dels seus diners amb la crisi. A que es deuen referir amb això de “les rendes altes”?, m’agradaria saber una mica més, a qui s’inclou en aquest calaix?, qui ha fet aquest estudi?, com s’ha fet?.

Per sistema soc incrèdul amb la informació que rebem, per experiència provo de trobar-hi una intencionalitat. Ja son massa les vegades en les que se’ns ha manipulat per que acceptem lo inacceptable com si fos l’única opció que tenim.

Jo no em crec gens aquesta informació que sembla que mira de fer-nos veure una crisi on “tots” hem de ser solidaris, ja que “tots” la patim. Aquí la solidaritat entre les diferents classes socials no s’ha practicat mai (si més no en el sentit descendent).

Això sí, resulta molt pràctic fer-nos sentir que formem part activa del que està passant. Fa uns anys es tractava de dir-nos que tots vivíem molt bé i que tot anava fantàsticament especulant i vivint a un món de fantasia i il·lusió on tot era possible (tant fa que no fos veritat, lo important era dir-ho moltes vegades). Suposo que això va servir per fer-nos participar d’un estat d’ànim col·lectiu que ens deixés acceptar com a normals els enormes beneficis de la banca, la corrupció, la construcció desmesurada, l’endeutament generalitzat… Tot valia per fer-nos veure que aquesta era l’actitud correcte, que tothom feia el mateix i així se’ns feia responsables a tots per igual. Això si sense repartir els “beneficis” de la bombolla.

Doncs resulta que ara ens passa exactament el mateix, tots fan un enorme esforç per co-responsabilitzar-nos de la situació actual. Ara “tots” estem en crisi, tots hem de ser solidaris, això ho hem espatllat entre tots i és clar: “estosololoarreglamosentretodos”, oi?. Quins collons que tenen, en realitat com sempre els veritables rics han augmentat enormement el seu benefici amb aquesta crisi, tan sols cal fer una mirada al “Sunday Times”, on s’afirma que:

La subtil línia entre els rics i els pobres...

La subtil línia entre els rics i els pobres...

 • “Este es el mayor ascenso en las fortunas desde que estalista empezó a elaborarse hace 21 años.”
 • “Según la lista, los millonarios del Reino Unido vieron incrementada su fortuna en un año en 77.000 millones de libras (unos 87.010 millones de euros), con lo que el patrimonio entre ellos se sitúa en 335.500 millones de libras (unos 379.115 millones de euros), equivalente a una tercera parte de la deuda nacional.”
 • “Los ricos han salido de la recesión muy bien, según el autor de la lista, Philip Beresford, y agrega: el resto del país tendrá que afrontar recortes del gasto público, pero esto tiene poco efecto en los ricos porque ellos no consumen servicios públicos”.

N’estic totalment segur que aquestes frases son totalment extrapolables al nostre estat, de fet sempre he pensat que si “l’energia no desapareix mai, es transforma” amb els diners passa una cosa similar, i si nosaltres anem escassos és perquè a alguna banda han anat a parar.

Anuncis

Written by MadeByMiki

29 Abril 2010 a 8:38 am

3 Respostes

Subscribe to comments with RSS.

 1. […] a Miki per la foto. Tagged as: crisis, Social Leave a comment Comments (0) Trackbacks (0) ( subscribe […]

 2. senyor meu, tens un agraïment, un retroping i frases de personatges molt savis, aquí:
  http://www.despiertos.net/2010/04/29/nada-nuevo-bajo-el-sol/

  T’he de contestar un comentari, encara, ho se. No me n’oblido 🙂

  jordi

  29 Abril 2010 at 4:56 pm

  • Home, moltes gràcies per la promoció. Ara em passo per “casa teva”, a veure el post.

   madebymiki

   29 Abril 2010 at 9:14 pm


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: