..: MadeByMiki :..

::::…..No sé que no sé res….::::

Coltan, el mineral maleït.

with 2 comments


Aquestes pedretes tant valuoses...

Aquestes pedretes tant valuoses...

Al món hi ha dos òxids molt escassos i valuosos, es tracta de la columbita i la tantalita, una matèria prima extremadament estratègica i indispensable per a la producció de tots els gadgets tecnològics que es consumeixen a tot el món.
Aquests òxids els trobem a Austràlia, Brasil, Canada i Tailàndia, entre aquests 4 països disposen del 20% de la producció mundial, però el 80% restant és a la República Democràtica del Congo.
El preu que es paga per aquest mineral, és molt alt, es calcula que per cada quilo de coltan moren tres nens a la seva extracció. Aquests nens (de entre 6 i 10 anys d’edat), cobren 25 cèntims d’euro al dia per acabar sovint emmalaltint o morint a les mines.
Un altre part del preu del coltan, la paguen els ciutadans del Congo, de moment ja han mort més de 4 milions de persones en guerres associades a aquest mineral i 1 milió de refugiats.

Darrere de la columbita i la tantalita que calen per produir el famós coltan, hi ha molta gent i molts interessos ocults.

Segurament us sonarà el nom de Dick Cheney, l’ex-president dels EEUU ara és director de l’empresa “Cabot Corporation”, una de les més importants que trafiquen amb el coltan. Aquesta empresa introduïa el mineral del Coltan a Brasil enganyant a la comunitat internacional per més endavant vendre’l com a coltan brasiler. Resulta que com que queda lleig que una empresa compri aquest mineral a una colla de senyors de la guerra, que fan servir a nens com a carn de canó, doncs s’amaga la procedència del mineral i cap problema.

Si hem de fer cas del que diu l’escriptor Vazquez-Figueroa, “Si el siglo XX ha sido el del petróleo, el XXI es el del coltan. Quien posea el coltán dominará el mundo”.

Anuncis

Written by MadeByMiki

13 Juny 2010 a 4:44 pm

2 Respostes

Subscribe to comments with RSS.

 1. I si tenim en compte que el coltan s’utilitza en la fabricació de components electrònics avançats podem tenir la seguretat de que la demanda d’aquest mineral anirà en augment amb tot el que això comportarà si no es legisla la seva extracció i comercialització. Mòbils, pantalles de plasma, computadores, càmeres digitals o satèl•lits artificials són alguns dels dispositius que es fabriquen amb coltan, cada cop són més petits, prims i fiables gràcies, en gran part, al us dels condensadors electrolítics SMD de tàntal que han anat substituint als condensadors electrolítics tradicionals. Vist així, segurament qui tingui el coltan dominarà el món.

  zillahh

  13 Juny 2010 at 11:21 pm

  • O potser, “qui tingui l’exercit més gran” seguirà dominant i manipulant el món a la seva conveniència.

   Gràcies per complementar el post. Salut!!

   madebymiki

   14 Juny 2010 at 7:45 am


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: