..: MadeByMiki :..

::::…..No sé que no sé res….::::

HAN DESALLOTJAT LA UNIVERSITAT LLIURE “LA RIMAIA”

with 13 comments


CONCENTRACIÓ, avui 14 de juliol, A LES 20.30 AL MERCAT DE SANT ANTONI
(al costat dels 3 tombs)

*Comunicat de http://www.podem.cat

HAN DESALLOTJAT LA UNIVERSITAT LLIURE “LA RIMAIA”!

Després de patir un desallotjament el 2 de febrer al c/casanova 17 avui, 14 de juliol, altra vegada ha vingut la brigada dels mossos d’esquadra a treure’ns de gran via 550. Després de mesos de treball per rehabilitar l”espai abandonat per la saga Guerrero Gilabert” coneguts per nombroses denúncies d’assetjament immobiliari, per estar dins el procés judicial del cas Pretòria i per controlar Gaesco, líders en la inversió bursàtil – els mercenaris del capital han actuat
i ens han fet fora d’un edifici del barri i pel barri.

Un cop més el poder polític s’ha posat al costat dels especuladors, dels lladres del nostre temps i de les nostres vides. Un cop més no han servit de res les reivindicacions veïnals (l’Associació de Veïns i Veïnes de l’Esquerra de l’Eixample va exposar a davant de la regidora del districte Assumpta Escarp una moratòria de llicències hoteleres i que la Universitat Lliure La Rimaia no fos desallotjada de la seva seu a gran via 550). Un cop més els mossos d’esquadra han entrat de matinada sense seguir el procés que la via civil comporta. Un cop més qui mana en aquesta ciutat prefereix estar al costat dels rics, dels que volen fer hotels, dels que destrossen els espais de relació al
barri, dels que només pensen amb la lògica del mercat .

Ells tenen dret a especular i nosaltres no tenim dret a l’habitatge ni als espais alternatius d’acció social fora del circ ridícul i infame de l’ajuntament de Barcelona.

Nosaltres treballem per a recuperar els espais buits i omplir-los de pensament, de  reflexió i d’acció per aturar el seu projecte; el projecte de  treure’ns dels nostres barris, dels nostres espais de trobada, i posar-hi aquesta ciutat-aparador pels turistes i pels lobbies empresarials. Com veieu,  qualsevol espai popular suposa una amenaça al “model Barcelona”, al parc turístic en que es vol convertir la ciutat, on el dret a especular passa per sobre dels drets col.lectius i de les  iniciatives populars. Volen reprimir-nos i recloure’ns a les perifèries, als llocs allunyats de la vista pública.
Volen amagar-nos i fer-nos còmplices del seu gran negoci empresarial.
Encara no han entès que aquest és un esforç inútil.

La Universitat Lliure La Rimaia és un projecte popular i autogestionat lliure d’interessos econòmics. A La Rimaia s’hi fan desenes d’activitats i allotja nombrosos col·lectius i entitats. És tracta d’un espai de trobada, de formació, de reflexió i d’acció entorn altres maneres de veure el món, que obre una escletxa dins un model cada cop més alienant i individualista; un sistema cada cop més podrit, al cap i a la fi. La Rimaia allotja l’única biblioteca popular del barri, una magnífica teteria, aules de formació, un espai d’informàtica amb internet disponibles per a tothom i múltiples espais
polivalents oberts a totes les veïnes. Un indret per la trobada i la
transformació social, per fer-nos més fortes i més lliures.

La Rimaia planta batalla. Continua i no aflaca. No podran desallotjar
la cultura popular!

http://www.kaosenlared.net/noticia/132110/estan-desallotjant-rimaia-gran-via-550

Anuncis

Written by MadeByMiki

14 Juliol 2010 a 10:41 am

13 Respostes

Subscribe to comments with RSS.

 1. Trobo bé el desallotjament. El problema no és que munteu un espai per a la lliure reflexió, que està súper bé, sinó que ho feu en un lloc que no és vostre, i sense tenir l’autorització del propietari.

  Cal ser més intel.ligent: aconseguiu suport popular, pagueu un lloguer, munteu-ho ben muntat!

  oscarvisus

  14 Juliol 2010 at 2:07 pm

  • Jo no soc ocupa, no ho he estat mai, tot i així em sento força solidari amb la tasca que es feia a “La Rimaia”.

   madebymiki

   14 Juliol 2010 at 10:37 pm

 2. No estic d’acord amb l’anterior comentari. Oscarvisus, saps el que és l’uscapi? La propietat en principi està basada en aquest concepte, llàstima que als jutges no se’ls hi ensenyi a les universitats convencionals. Posar un cartell de “en venda” mentre deixes podrir l’edifici és abandonament. Donar un ús normalitzat a aquest espai abandonat com si fos teu, et dona dret a un any vista a tenir-ne la propietat. Aquest precepte va ser molt utilitzat en terres de conreu però és aplicable a qualsevol propietat o immoble. No ho dic jo, ho diuen les lleis!

  Si us quedeu sense espai mireu 41°24’39.52″N 2°7’54.80″E és una casa art nouveau que em moro de ganes d’uscapiar per fer-hi un alberg de joventut o un col·legi major per una universitat realment lliure. Llàstima que les obligacions capitalistes em prenguin tant temps.

  Resistiu, percevereu i prevaldreu!!

  fcesc

  14 Juliol 2010 at 7:25 pm

  • Oh My God!!!, això és extremadament interessant, merci pel link!!! ja me’l he baixat per l’ubuntu, a veure que tal…

   Segueix amb els ull oberts.

   madebymiki

   14 Juliol 2010 at 10:50 pm

 3. Perquè sempre m’assebento de projectes interessants quan aquests han acabat avortats?
  Sens dubte resulta imprescindible limitar la propietat privada i donar drets a qui en facin un millor us que l’especulació.

  Arqueòleg Glamurós

  15 Juliol 2010 at 8:06 pm

  • I ets tu, tocat per la infalible mà divina, el qui decideix qui en fa el millor ús, no?

   RS

   16 Juliol 2010 at 5:22 pm

   • Establir que és el més just resulta MOLT senzill la majoria del casos… Aplicant el sentit comú, és clar. Aplicant la llei, la justícia es difumina…

    jordi

    16 Juliol 2010 at 6:44 pm

 4. Hola Miki,

  No estava familiaritzat amb el tema. El que expliques és molt interessant, per tot el tema de les activitats que es duien a terme i sobretot les de debat que crec que són avui en dia fonamentals. El que no entenc però és el tema de l’ocupació, millor dit, puc entendre que si un espai està desocupat s’ocupi i més si és per dur-hi a terme activitats socio-culturals, però si apareix l’amo i el reclama, l’has de o bé retornar o bé pactar un lloguer. Ho sento.

  RS

  16 Juliol 2010 at 5:21 pm

  • Si “l’amo” n’ha de fer alguna cosa d’acord, si és per tapiar-lo i mantenir-lo durant anys i panys en desús, no em sembla just.

   madebymiki

   16 Juliol 2010 at 6:52 pm

   • I menys si es tanca per esperar a que pugin els preus i putejar a la parella joveneta amb ganes d’independitzar-se que es trobi el percal.

    Us recordo que per aquestes pràctiques, a la gloriosa Roma t’apedregaven.

    jordi

    16 Juliol 2010 at 6:55 pm

   • Estic amb tu.

    Jordi, passes més temps al meu blog que jo últimament… prometo nou post avui mateix.

    Bon cap de setmana!!!

    madebymiki

    16 Juliol 2010 at 7:00 pm

 5. http://es.wikipedia.org/wiki/Usucapi%C3%B3n

  No diré res més. a part d’això clar 🙂

  fcesc

  17 Juliol 2010 at 6:29 pm


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: