..: MadeByMiki :..

::::…..No sé que no sé res….::::

La Constitució del 1978, TOTS som iguals.

with 4 comments


Vaja, mira quina bestiola vigila la constitución.

Vaja, mira quina bestiola vigila la constitución.

De tant en tant algú parla de la indissoluble unitat d’Espanya (a la sentència de l’estatut se’n parla 12 vegades), o dels privilegis anacrònics de la monarquia, uns conceptes gens democràtics que ja caldria tenir superats avui.

De fet una simple ullada a la Constitució espanyola ens fa veure que avui no s’aguanta per enlloc. Encara recordo quan em feien estudiar “Constitución”, una assignatura on se t’explicaven normes properes a la religió, ho sigui mancades de justícia i que demanaven molta “fe”.

A l’article 1.3 se’ns descriu la forma política que te l’estat, ho sigui la “Monarquia parlamentaria” un concepte clarament deficitari des de un punt de vista democràtic. Monarquia i democràcia no lliguen per enlloc, la monarquia s’imposa i queda exclosa de qualsevol intervenció democràtica.

El més que famós article 8.1 ja sabeu el que diu: “Las Fuerzas Armadas, constituídas por el Ejército de Tierra, la Armada y el Ejército del Aire, tienen como misión garantizar la soberanía e independéncia de España, defender su integridad territorial y el ordenamiento constitucional”. Ho sigui que som a l’únic país que te un exercit destinat a amenaçar el seu propi poble, en lloc de ser la força defensora és una coacció contra el gran mal: una decisió democràtica d’autodeterminació. I tot això ho deixem en mans del Rei, un cap de l’exèrcit no escollit democràticament…

L’article 14, un dels meus preferits ens diu: “Los españoles son iguales

Si, Fanco va inventar "la ola" i Juan Carlos la va continuar...

Si, Fanco va inventar "la ola" i Juan Carlos la va continuar...

ante la ley, sin que pueda prevalecer discriminación alguna por razón de nacimiento, raza, sexo, religión, opinión o cualquier otra condición o circunstancia personal o social”. Això és tot un acudit si ho apliquem a la família Reial, que queda blindada per varis articles que els hi atorguen una total impunitat legal, entre ells l’article 56.3 on ens diuen: “La persona del Rey es inviolable y no está sujeta a responsabilidad.”. Doncs visca la Constitució i la democràcia, si ets Rei tens impunitat absoluta per fer el que et roti. De fet aquest article es calcat al que protegia també a un altre trist personatge, en Franco també era inviolable i tampoc estaba subjecte a cap tipus de responsabilitat. Es veu que el “successor” de Franco va voler conservar els seus privilegis democràtics.

Algun voluntari per millorar aquesta constitució caducada i injusta?. A mi em recorda molt a aquella altra gran institució plena de democràcia, la ONU. Un lloc on es voti el que es voti, hi ha uns quants països que es passen per l’arc de triomf el que diu la majoria i fa servir el seu “dret de veto”, de nou visca la democràcia perquè TOTS som iguals.

Anuncis

Written by MadeByMiki

20 Juliol 2010 a 8:38 am

4 Respostes

Subscribe to comments with RSS.

 1. La Constitució va ser feta en un moment excepcional i ha han passat molts anys d’aquell moment. La majoria dels ciutadans d’avui no la van votar, i doncs què fem? Se suposa, diuen, que és la norma fonamental, el manual de convivència, i com es va veient cada dia més i més el tenim vell, caducat i fins i tot diria que segrestat. Haurem de fer la nostra ben aviat, això sí, que sigui nova, flexible i reformable.

  RS

  20 Juliol 2010 at 11:08 pm

  • La inviolabilitat de la constitució hauria de ser declarada inconstitucional…

   madebymiki

   21 Juliol 2010 at 8:44 am

 2. els francesos ho van arreglar en plan bricomania: 3 fustes i una planxa afilada.

  Realment cal revisar la constitució, eliminar la monarquia, i instaurar el federalisme…

  jordi

  21 Juliol 2010 at 9:56 am

 3. Més sobre l’article 14… Hi ha espanyols que tenen dret a ser administrats, tractats o jutjats en la seva llengua materna oficial i d’altres no.

  A la sagrada constitució hauria de tenir una disposició final que sigués que la seva vigència només dura mentre el nombre de persones que la van aprovar superi a les que no. Avui, la majoria d’Espanyols o no la va poder votar per edat, o no va votar-la o va votar-hi en contra. Que es reformi o es repeteixi el referèndum del 78.

  Higini

  22 Juliol 2010 at 10:45 am


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: