..: MadeByMiki :..

::::…..No sé que no sé res….::::

Iraq, cronologia d’un saqueig impune.

with 7 comments


A "servir" a la pàtria...

A "servir" a la pàtria...

Iraq va ser una colònia anglesa durant 38 llargs anys (del 1920 fins el 1958), naturalment el 100% del petroli durant aquells anys va passar a mans estrangeres. El nivell de vida i d’educació d’Iraq eren totalment humiliants, es patia una pobresa extrema generalitzada i entre un 80 i un 90% de la seva població no estava alfabetitzada. Això si, els enormes beneficis que donava el país anaven cap a mans angleses, holandeses, franceses i nord-americanes.

La revolució de 1958 va aconseguir expulsar els colonitzadors, nacionalitzar el petroli i posar-lo sota control del país. Naturalment el poble va gaudir d’un enorme progrés i una espectacular millora de vida generalitzada.

Entre 1980 i 1988 Iraq va estar en guerra contra Iran, varen morir més d’un milió de persones i dos milions van quedar ferides. Iraq va rebre recolzament tècnic i armes dels EEUU, de fet gràcies als materials subministrats per els EEUU i Alemanya va produir armes químiques amb les que va matar a més de 50.000 soldats iranians. L’any 2002 el diari britànic “The Independent” va divulgar la llista de les 22 companyies nord-americanes que varen donar suport al règim de Saddam en la fabricació d’armes químiques.


L’any 2003 Iraq va tornar de nou al seu estatus de país colonitzat o ocupat,
la invasió anglesa i nord-americana ha tornat a desnacionalitzar el petroli i ha obert les portes a les corporacions transnacionals, un bon sistema per espoliar el país i tornar-lo de nou cap a la misèria més absoluta.


Des de l’any 2003 han mort 4.300 soldats dels EEUU,
però ben poc es parla dels 1.200.000 iraquians morts (300 iraquians per cada americà mort) o els milions de ferits i refugiats. De moment aquesta guerra ja ha costat més de 700.000 milions de dòlars.
Una bona mostra de com funcionen les coses és la recent notícia que confirma que: “la oficina del Investigador Especial dels EEUU per a la reconstrucció d’Iraq ha publicat un informe on s’afirma que el Pentàgon no pot donar explicacions de on han anat a parar un 95% dels més de 9.100 milions de dòlars dels fons iraquians confiscats per les forces nord-americanes al conquerir Iraq i desmantellar el seu govern l’any 2003”. Més de 8.700 milions de dòlars del “Fons de Desenvolupament per l’Iraq” han desaparegut sense deixar rastre, potser son allà on s’amagaven les armes de destrucció massiva, o potser son una petita mostra del que es va anar a fer a aquell país, un saqueig generalitzat i un retorn als temps colonials.

Anuncis

Written by MadeByMiki

19 Agost 2010 a 11:53 pm

7 Respostes

Subscribe to comments with RSS.

 1. En fi, la història d’un despropòsit descomunal i la enèsima evidència que darrere de tot conflicte bèl·lic no hi ha més que interessos econòmics d’una minoria, per molt que ens ho vulguin disfressar de croada per salvar la civilització!

  Arqueòleg Glamurós

  20 Agost 2010 at 3:28 pm

  • N’hi ha que encara creuen el les històries “oficials”, sempre hi ha un perquè i sovint cal amagar-lo.

   madebymiki

   20 Agost 2010 at 4:04 pm

 2. Acabo de fer un post sobre el mateix tema, bé, no concretament sobre Iraq, però si partint d’aquest. Sobre el teu et diré que hi estic bastant d’acord, però crec que un dels errors que cometem a Occident i sobretot a Europa és creure que els problemes del tercer món són exclusivament responsabilitat nostra. Iraq va utilitzar armament químic contra els iranians i contra els kurds, no sé si l’armament tenia un origen alemany o americà, potser sí que n’era, però qui el va utilitzar va ser l’Iraq i al seu dictador no l’obligava ningú a fer-ho. Sí, em diràs que Saddam Hussein era un titella occidental, potser sí, però ell pren la responsabilitat de les matances, de la invasió de l’Iran post-revolucionari o de la invasió de Kuwait. El colonialisme, antic o recent, té bona part de la culpa de les misèries del tercer món, però ells també tenen part de la responsabilitat i ja sé que és un tòpic, però no seran mai lliures fins que siguin plenament responsables.

  RS

  21 Agost 2010 at 11:38 am

  • Ja he llegit el teu post i el teu comentari, estic força d’acord amb les teves apreciacions, però si a Saddam se li va fer pagar els seus crims no veig cap motiu moral per no fer el mateix amb altres responsables.

   madebymiki

   21 Agost 2010 at 1:25 pm

 3. hi …. good writing,,,, in wait behind the visit

  purno87

  21 Agost 2010 at 1:56 pm

 4. no us fa la sensació que els diners són una font de problemes?? guerres, conflictes, crisi,….

  fins quan durarà tot això??

  Crític de cine

  21 Agost 2010 at 4:21 pm

 5. Estic esperant la teva opinió sobre el complot sexual contra el director de Wikileaks!!

  Arqueòleg Glamurós

  23 Agost 2010 at 11:41 am


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: