..: MadeByMiki :..

::::…..No sé que no sé res….::::

Insurgents

with 9 comments


En principi varen ser anomenats “terroristes d’Al Qaeda”, més endavant “guerrillers talibans”, i més recentment “talibans”, però el que més m’ha agradat és la darrera etiqueta: ara se’ls anomena “insurgents”.

Ahir vaig llegir un parell d’articles breus al diari, per una banda un deia: “Un atac aeri de la OTAN va matar a 10 civils a la província Nord-occidental de Takhar. [Segons declaracions de Hamid Karzai president de l’Afganistan].” i al costat un altre breu amb la següent afirmació: “La informació inicial de la que disposem ens indica que en realitat es tractava d’insurgents [OTAN].”

Trobo molt encertat el canvi de consideració dels “dolents”,  al considerar-los insurgents queda ben clar que així hi podem incloure a molta més gent.

Insurgents son aquells que participen en una rebel·lió. Una rebel·lió és, en la majoria dels casos, una manifestació de rebuig a l’autoritat. Això pot variar des de la desobediència civil fins a un intent organitzat i armat per a intentar destruir l’autoritat establerta [Això és una cita de la wikipedia].

Anuncis

Written by MadeByMiki

5 Setembre 2010 a 12:22 pm

Arxivat a Uncategorized

9 Respostes

Subscribe to comments with RSS.

 1. “Insurgent” és la paraula de moda a tots els telenotícies. Hi han poques paraules, que puguin referir-se a un conjunt de persones, tan generalitzadores; tots a dins el mateix sac. Només els fa falta (als telenotícies) afegir a sota els reportatges: insurgents = dolents i apa, ja està tot explicat.

  Crític de cine

  5 Setembre 2010 at 2:49 pm

  • Ostres!!!, no m’havia passat mai, he publicat un post sense adonar-me’n i sense tenir-lo acabat. Per tant, el deixaré així però teniu en compte que hi tenia que anar una foto i més text…

   Igualment espero que hi trobeu el sentit, de fet el primer comentari així ho confirma, gràcies pel comentari i espero no tornar-me a equivocar més…

   madebymiki

   5 Setembre 2010 at 4:41 pm

 2. Sí, sí, el post, o la idea del post, queda claríssima. I de fet jo no me n’havia adonat d’aquest canvi. Això vol dir que quan ens informen diuen el que volen, com els polítics. Passar de terroristes a insurgents m’assembla una diferència brutal. Qui són realment? Qui ho sap amb certessa? Algú s’ha molestat a saber-ho realment? Ai, no, que igual hi ha interessos pel mig i no interessa…

  caterina

  5 Setembre 2010 at 7:35 pm

  • Potser que m’ho replantegi i em treballi menys els posts (si és que això és possible…)

   madebymiki

   6 Setembre 2010 at 9:01 am

 3. Es evident que el llenguatge no és neutre i que destriar les paraules resulta una fantàstica eina de manipulació subliminal i discreta, introduïnt idees de forma dissimulada!

  Arqueòleg Glamurós

  5 Setembre 2010 at 10:23 pm

 4. Això del llenguatge és molt important i potser ara hi ha un interès internacional en aigualir les opcions més dures com Terroristes, Talibans, Guerrilers…

  Recordeu com cap al 2006 amb el PP al govern i quan estaven negociant amb ETA, Aznar va sortir per la Tele parlant literalment del “Movimiento Vasco de Liberación”.

  trt2009

  6 Setembre 2010 at 5:25 pm

  • Realment vergonyós aquest punt del Movimiento Vasco de Liberación venint de qui va venir i veient com es van comportar després en la següent treva.

   caleglin

   12 Setembre 2010 at 12:54 pm

 5. L’ús de les paraules i dels falsos sinònims és la més gran eina de manipulació a la qual tenen accés tant els mitjans com els polítics.

  caleglin

  12 Setembre 2010 at 12:56 pm


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: