..: MadeByMiki :..

::::…..No sé que no sé res….::::

Chávez=Pinochet?

with 10 comments


Intentar tenir informació fiable sobre Venezuela [el corrector em diu que posi Veneçuela, però no ho faré] és impossible a Espanya i per descomptat a Europa, Estats Units i països aliats.

Sobre Venezuela tan sols sabem anècdotes, notícies tendencioses i tot el que ens diuen de manera uniforme la immensa majoria de medis informatius europeus. Naturalment si vas per “l’altra banda” (costa trobar-la, però hi és), la informació també és garbellada i poc crítica amb Hugo Chávez, això ho deuen patir a Venezuela on les informacions son controlades i censurades en certa mesura.

Però i aquí?, passa alguna cosa semblant?. Doncs clarament si, la visió que se li ha donat de manera interessada als països occidentals és totalment censurada i tendenciosa, una clara prova d’això és que la percepció actual que es te sobre el govern d’Hugo Chávez és majoritàriament el d’una dictadura, i s’associa Chávez amb Videla o Pinochet quan poc o res els fan comparables.

La premsa espanyola de manera unànime va recolzar el cop d’estat que la dreta amb un clar recolzament exterior (ja sabeu per on vaig), va organitzar el 2002.  Tots els diaris es varen posicionar contra el govern de Chávez, era una de les poques vegades (o potser no tan poques…) que de “La razón” fins arribar a “El País” tots deien el mateix, els editorials eren unànimes, tots contra Chavez. Feu una ullada a l’editorial de “El País” que va ser titulada “El golpe a un caudillo”, a veure que us sembla:

http://www.elpais.com/articulo/opinion/VENEZUELA/Golpe/caudillo/elpepiopi/20020413elpepiopi_2/Tes

Curiosament, Álvaro Uribe el president de Colòmbia no te tant mala premsa com Chávez. Suposo que el senyor Uribe és més favorable a les empreses transnacionals i la seva amistat i gregarisme amb els governs occidentals el converteixen automàticament en demòcrata. Tant fa que tingui més diputats a la presó que al parlament o les seves demostrades relacions amb els grups paramilitars. Ell és “one of us” o dit d’un altra manera allò tant famós de: “Si, és un fill de puta, però és el nostre fill de puta”, i la dotzena de corporacions de la informació que monopolitzen els medis a tot el món [fa més de 30 anys que ho avisa en Jerry Mander] seguiran apostant pels seus aliats sense por, no hi ha ningú amb capacitat real de rèplica o poder per modificar la percepció dels “informats”.

El escriptor i professor de Filosofia de la Universidad Complutense de Madrid Fernández Liria fa uns dies a una entrevista deia una veritat dolorosa que comparteixo plenament: “A Europa hi ha molta censura però no es nota, les corporacions econòmiques propietàries dels medis tan sols contracten a periodistes que diguin el que a ells els interessa. Per això molts periodistes compromesos acaben a l’atur i treballant en medis alternatius sense cobrar, almenys allà poden dir la veritat”.

Tot això converteix a Hugo Chávez en un heroi?, doncs no, naturalment el que cal és ser més justos i neutrals. Hem de demanar un tracte just a la premsa o no fer-ne massa cas del que escriuen. Qui se’n recorda avui d’Hondures?, o potser és preferible per alguns seguir parlant de Venezuela?

Written by MadeByMiki

6 Setembre 2010 a 8:58 am

10 Respostes

Subscribe to comments with RSS.

 1. Mare meva!! Si ja no ens en podem enrefiar del que ens informen als telenoticies, als diaris ni al Sálvame, què podem fer??? A qui podem creure??? Quin mal de cap… Porque no me callo??

  Crític de cine

  7 Setembre 2010 at 2:29 pm

  • Creu-me a mi, jo mai t’enganyaria, és més, estic en possessió de la veritat absoluta. Creieu-me i obeïu-me ovelletes!!!

   madebymiki

   7 Setembre 2010 at 9:15 pm

 2. En Chavez no te massa problemes de censura al seu país, posa en marxa la seva Televisió i problema solucioant.

  Si no tot, si que moltes de les coses que ens presenten als mitjans de comunicació no són del tot com ens volen fer-ho veure. Hi ha moltes notícies que tenen més de no-explicat que del que ens expliquen, són els icebergs news.

  Hi ha notícies que no surten més que en pàgines secundàries, en d’altres s’utitliza el llenguatge en funció del que es vol transmetre i d’altres notícies un cop publicades no es segueixen.

  Per tant, això és complex i polièdric i no tot és el que sembla.

  Els EEUU segueixen important quantitats brutals de petroli de Veneçuela amb independència de qui hi hagi de president. Poden haver-hi tensions però al final, el capital s’entén.

  trt2009

  8 Setembre 2010 at 9:42 pm

 3. Fins no fa gaire jo tenia els meus dubtes sobre que Chavez fos realment tant dolent i tan dictatorial com diuen per aquí, però parlant amb un colega amb arrels veneçolanes i veient un reportatge d’investigació dels de Cuatro, vaig començar a replantejar-me coses.

  No tinc clar que Chavez sigui un dictador, però les guerrilles que afirmen seguir-li la corrent són realment perilloses (així com les que diuen anar en contra seva). La situació al pais no és pas la més agradable com per a viure-hi (els edificis tenen tots un mur o reixa de protecció al seu voltant amb “alambre de espino” a dalt per seguretat, i a partir de certa hora hi ha un toc de queda que no és oficial, però si pràctic).

  caleglin

  12 Setembre 2010 at 1:01 pm

 4. Jo no soc pro-Chávez, però el que tinc clar és que se’l ha demonitzat més del compte, i que si fos de l’altre bàndol com en Uribe seria santificat o ignorat per la premsa.

  madebymiki

  12 Setembre 2010 at 5:02 pm

  • El reportatge que deia jo, de REC (Cuatro):

   És la primera part, diria que hi són la resta. Veritablement fa por tant la situació com les estadístiques de morts i ferits. Quan el vaig veure em va donar la sensació que al propi Chávez se li ha escapat la situació de les mans, sobretot en quant als paramilitars. I la situació no pinta gens bé a mig termini, amb els paramilitars dient que si Chávez marxa o perd el poder, ells morirán segur.

   caleglin

   12 Setembre 2010 at 10:20 pm

   • Gràcies pel vídeo, aviat li faig una mirada…

    madebymiki

    13 Setembre 2010 at 2:02 pm

 5. Porto tan de temps escoltant a persones a favor i en contra de Chavez que ja no penso en res del que se’m diu. Hi ha venezolans que son propers a la dreta, de fet he escoltat una discussió entre un venezola, un colombià i un espanyol on l’únic que estava criticant a Chavez era el venezola… cosa que aleshores em semblava curiós, ara ja m’és igual.

  conjuntbuit

  13 Setembre 2010 at 1:59 pm

  • En Chávez és un populista més, el que “no cola” és que se’l equipari amb Pinochet.

   madebymiki

   13 Setembre 2010 at 2:04 pm


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: