..: MadeByMiki :..

::::…..No sé que no sé res….::::

Dues crítiques a en Santiago Niño Becerra.

with 10 comments


Els lectors veterans d’aquest blog, saben que des de fa anys aquí es parla sobre en Santiago Niño Becerra i les seves negres prediccions per a l’economia espanyola i mundial.
Normalment estic força d’acord amb les seves teories, em sembla un bon economista que te en compte des de sempre conceptes com l’esgotament de matèries primes al món, el “peak oil”, la superpoblació mundial i altres problemes sovint ignorats pels economistes neo-lliberals. De fet és ben coneguda l’enorme animadversió que provoca en Santiago en cercles conservadors on se’l acusa de futuròleg i tremendista.
Tot això em sembla perfecte, però hi ha un parell de punts amb els que sempre discrepo amb en Santiago, es tracta de l’idea de no culpabilitzar a ningú de l’estat de l’economia actual i de la possible deriva futura d’aquest món cap a un govern íntegrament format per tecnòcrates.
Naturalment que hi ha responsables clars de la situació actual, per desgràcia son els mateixos que ara diuen que ho estan solucionant, uns son els polítics amb la seva visió a curt plaç, aquells que ara ens diuen que això era “imprevisible” i que tots som responsables de la situació actual. Per l’altre banda hi ha els banquers i les empreses, aquests coincideixen amb un punt, tan sols serveixen per guanyar i no socialitzar ni una part dels beneficis, si la cosa es gira d’esquena aleshores ens toca a tots salvar-lis el cul.
Respecte al govern feixista disfressat de grup d’especialistes, ho sigui allò que anomenem tecnocràcia, aquest és un punt no negociable, no me’n refio gens del que es pugi gestar en un règim d’aquest tipus. Prou amputada està ja l’actual “democràcia” com per a empitjorar les coses encara una mica més.
Això que escric no treu que n’estigui ben segur que en Santiago l’encerta de nou, amb la visió d’un futur sense responsables i governat per tecnòcrates.

Això segurament ens serà imposat com a última possibilitat de salvament d’una economia i una manera de produir i viure que ens ha portat cap el col·lapse actual.

Anuncis

Written by MadeByMiki

13 Setembre 2010 a 3:10 pm

10 Respostes

Subscribe to comments with RSS.

 1. Doncs tela amb el futur que ens espera, llavors…

  caleglin

  14 Setembre 2010 at 12:35 am

  • Jo diria que ja hi som a aquest futur al que et refereixes, som al preludi més o menys…

   madebymiki

   14 Setembre 2010 at 8:35 am

   • Em referia als tecnòcrates, fa por i tot que puguin prendre el poder!

    caleglin

    14 Setembre 2010 at 7:38 pm

 2. els polítics busquen solucions a curt termini perquè no poden veure més enllà de les eleccions. Busquen solucions per poder fanfarronejar sobre qui a salvat o no l’economia i la crisi actual.
  Estem en una situació preocupant i, com sempre, els polítics i les grans empreses volen repartir la culpa i treure’s problemes de sobre, però en el fons saben que estem així per culpa seva i que, per molt que diguin que aquesta situació era imprevisible, saben que això no és així. Si això ho havien de preveure el tecnòcrates que, segons Santiago, ens hauran de governar, ja ens podem prepara!!

  Crític de cine

  14 Setembre 2010 at 11:47 am

  • No hi ha problema, serà un canvi tranquil. De fet penso que fa temps que ens manen els tecnòcrates i si a nosaltres ens va malament és perquè no formem part de les seves prioritats.

   madebymiki

   14 Setembre 2010 at 2:06 pm

 3. Jo també penso que això encara no s’ha acabat. I considero que no per això soc fatalista. Crec que potser el pitjor ha passat, però cal seguir nedant per no ofegar-se.

  L’Estat, tot ell, està endeutat. La Banca també. I també ho estan moltes famílies que varen demanar préstecs que encara s’han de tornar.

  Solucionar el deute és una gestió d’anys. Hi ha Atur, atur en majúscules. Hi ha immigrants que varen venir atrets per un somni i ara estant atrapats i han d’escollir entre el foc i les brases.

  trt2009

  14 Setembre 2010 at 5:21 pm

 4. Eiii! Que jo no sabia qui era i l’altre dia el van entrevistar al suplement dominical de El País i el vaig identificar gràcies a tú!!

  Arqueòleg Glamurós

  14 Setembre 2010 at 10:27 pm

  • I que et va semblar el seu discurs?. Jo no he llegit el dominical de “El País”, a veure si “el trobo” per la xarxa…

   madebymiki

   14 Setembre 2010 at 10:31 pm

 5. hola miki si vols veure la entrevista del dominical del pais del niño becerra te les tic guardan fins aviat

  mayor

  15 Setembre 2010 at 2:41 pm

 6. tenint en compte que ara mateix estem en una democràcia liberal en mans d’aquell ningú que anomenarem burocràcia… potser tenir hom a qui acusar dels nostres mals ens aniria millor… bé, potser es clar…

  conjuntbuit

  15 Setembre 2010 at 3:34 pm


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: