..: MadeByMiki :..

::::…..No sé que no sé res….::::

Vacances!!

with 20 comments


Ja ho va dir el conseller d’educació més controvertit i discutit de la història de Catalunya, Ernest Maragall: “Si no saben que fer amb els nens que els portin a esquiar”. No sé si ho recordeu, però es referia al nou calendari escolar, aquell que deixa lliures els nois i noies de 5 a 16 anys i penjades a les famílies, ja que resulta impossible per a molts conciliar amb la feina les setmanes del 27 de febrer al 5 de març del 2011 i del 6 al 12 de març del 2011.

Ara he pogut veure quins son els plans que ens ofereixen per aquests dies, de moment han derivat el problema a una conselleria de les més relaxades, la Conselleria de Joventut.

Aquesta conselleria ocupa un enorme espai entre els carrers Rocafort i Calàbria de Barcelona, recentment he pogut veure els SEUS nous cotxes oficials (molt bonics, per cert) aparcats als SEUS aparcaments reservats mentre la resta de mortals son perseguits per la policia.

Aquesta Conselleria és una d’aquelles on quan entres te’n adones del relax que hi ha, és una “Conselleria Zen”, i regna la pau i la tranquil·litat. De tant en tant els funcionaris s’apunyalen els uns als altres per l’esquena, però no ho fan de mala fe, ho fan per avorriment.

Però be, a lo que anava, que ens proposen des de la Generalitat?, doncs ho han fet fàcil, sota el bonic títol de “vacances de febrer i març” a http://www.xanascat.cat/shownode.tjc?id=1100755 trobem el “menú” proposat, unes estades als seus albergs de joventut amb activitats:

Estades d’anglès
Estades d’arts escèniques
Estades d’arts plàstiques
Estades d’astronomia
Estades de música
Estades esportives
Estades de neu

Vaja quin munt d’estades!, no ens podem queixar. Per qui no pugui atendre aquests dies als seus fills te una opció per aparcar-los als desaprofitats albergs de la Generalitat. I els preus?, docs res, un petit esforç econòmic i a gaudir de les vacances!!

Anglès: 251,00 euros IVA inclòs. (6 dies, 5 nits)

Anglès per a nens i nenes de 5 a 7 anys: 198,00 euros IVA inclòs. (4 dies, 3 nits)

Arts escèniques: 280,00 IVA inclòs. (6 dies, 5 nits)

Arts escèniques per a nens i nenes de 5 a 7 anys: 329,00 IVA inclòs. (6 dies, 5 nits)

Arts plàstiques: 270,00 IVA inclòs. (6 dies, 5 nits)

Arts plàstiques per a nens i nenes de 5 a 7 anys: 335,00 IVA inclòs. (6 dies, 5 nits)

Astronomia: 276,00 IVA inclòs. (6 dies, 5 nits)

Música: 330,00 IVA inclòs. (6 dies, 5 nits)

Esportives: 262,00 IVA inclòs. (6 dies, 5 nits)

Neu: 355,00 IVA inclòs. (6 dies, 5 nits)

Doneu-vos pressa, que les places son limitades, si hi ha massa gent apuntada es farà un sorteig de on sortiran els afortunats.

I així son les coses a l’estat del benestar, aquest món feliç on vivim. Nens que esquien i aprenen arts escèniques, pares que van sobrats de diners i funcionaris que aparquen els SEUS cotxes oficials als SEUS aparcaments reservats.

Escrit un 16-9-10 a Catalunya, motor d’Europa.

Anuncis

Written by MadeByMiki

16 Setembre 2010 a 9:11 am

20 Respostes

Subscribe to comments with RSS.

 1. Ja m’estàs dient a quines activitats t’apuntes per no coincidir, no sigui que ens quedem sense places.

  Millor que diversifiquem les nostres preferències. No m’agafis arts plàstiques per a nens i nenes de 5 a 7 anys, única activitat en la qual podria estar al podi.

  No diràs que els nostres polítics no pensen en els adults del futur. Això és planificació i els demés són tonteries.

  Crec que hi ha una altra activitat que encara no ha sortit publicada: acampada al vestíbul de la Conselleria de Joventut.

  Per cert, aquests que tenen cotxes oficials i places d’aparcament reservades, potser són tècnicament funcionaris però estarem d’acord en que haurien de tenir un altre nom.

  trt2009

  16 Setembre 2010 at 6:50 pm

 2. No n’hi ha prou amb què l’ensenyament sigui, cada dia més, més marcadament ideologitzat i adoctrinador amb la competitivitat i el classisme, transversals i omnipresents, cada vegada més, ja des de la guarderia o llar d’infants… Ara, a més, els nens i nenes, per comptes (o a més a més?) d’anar tots plegats a cases de colònies i de massatges after – shave, aniran, per segons quins perfils o targets de poder adquisitiu o bé a esquiar o bé a fer stages, workshops i coffeebreaks… o es quedaran a casa enganxats a la playstation.

  Jo no sé si aquests polítics viuen a Disneylàndia o bé és que en les seves respectives trajectóries de cumbiàs crònics, des del Cau fins a Ciu (sols canvia una lletra) o fins el PSC (tant s’hi val), amb parades facultatives i campaments jerkis estiuencs dels rebrots, s’han topat mai amb un bocí de puta realitat!

  Salut!

  manel

  16 Setembre 2010 at 7:17 pm

  • No ataquis als nostres polítics, que ells estan molt connectats a la realitat, a la seva es clar… a la del món Disney com molt be dius.

   madebymiki

   16 Setembre 2010 at 10:52 pm

 3. així funciona l’educació en aquest país, quan el mateix conseller d’educació dóna més importància als esports d’esquí i les activitats extraescolars (omplint respectivament les arques autonòmiques) que a la mateixa educació. En teoria s’ha fet aquesta setmana per escurçar les vacances d’estiu, al tanto, quatre dies!!! No és més lògic que als pares els sigui més fàcil conciliar les vacances al setembre que al maig??

  És el que passa quan es fica un individu amb la carrera d’economia al capdavant de l’educació!!

  Crític de cine

  16 Setembre 2010 at 7:39 pm

  • Perquè, si ells ja ho “concilien” tot de puta mare, als altres que ens donin molt com sempre.

   madebymiki

   16 Setembre 2010 at 10:54 pm

 4. Doncs jo crec que tot i el final desencertat, la idea era correcta inicialment. Els pares sempre s’han queixat que les vacances d’estiu són massa llargues i no saben què fer tant de temps amb els fills a casa. Així doncs, la idea de diversificar una mica les vacances no és dolenta de per si, encara que ara es queixin de la dificultat de conciliar horaris (que sincerament crec que serà la mateixa que a l’estiu).

  El problema del preu de les activitats i dels polítics/funcionaris vividors és un clàssic.

  caleglin

  17 Setembre 2010 at 12:46 am

  • Però el tema en realitat crec que era: massa vacances, no ho solucionarem jugant jugant amb les dates.

   On va quedar allò de treballar 35 hores setmanals?, amb els nostres horaris tan sols podem aparcar la canalla on i com sigui.

   madebymiki

   17 Setembre 2010 at 7:48 am

  • doncs si de veritat creiessin que les vacances són massa largues, que les escrucin com ho han fet, però que després no fiquin una setmana de vacances, enmig del segon trimestre, que talli el ritme de treball perquè, encara que sembli mentida, amb les vacances els nens i nenes sempre fan un pas enrera.
   Aquesta setmana blanca (que ja no és blanca, ara li volen dir “setmana no lectiva”) té interessos clarament econòmics i això és el que no es pot permetre.

   A més, està el tema de com es va decidir. Aquest calendari es va aprovar sense haver-ho consultat amb els diferents òrgans representatius del professorat, les famílies i les escoles, així com els sindicats. Ha estat una maragallada més.

   Crític de cine

   17 Setembre 2010 at 10:09 am

 5. Quina mania amb l’esquí! Però si la neu és molla i freda!

  Higini

  17 Setembre 2010 at 10:16 am

  • Si, d’acord, però i el glamour que hi ha ales pistes, amb aquella vestimenta llampant, aquells “descansos”, els 4X4 per arreu, l’esquí és capitalisme al congelador…

   madebymiki

   17 Setembre 2010 at 2:05 pm

 6. És un nyap. Per entrar 4 dies més aviat el setembre i un dia més aviat després de Reis (en divendres!!!) ara foten aquesta setmana-bunyol que no tindria cap raó de ser si la casposa Setmana Santa no anés ballant amunt i avall per caprici de l’església i les llunes. No seria millor centra’ns en els temes educatius importants, lluitar contra la jornada partida (a l’educació i al món laboral en general), amb el consegüent estalvi de combustible, autobusos i hores absurdes d’enllumenat, calefacció i refrigeració, o, simplement, portar els nens a l’escola més propera perquè puguin anar-hi caminant o ens ho poguem combinar amb veïns o amics?
  S’ha format un gran escàndol amb això de les vacances perquè no els convé a les famílies, però en canvi no es diu res de les subvencions de menjador i autobús totalment fraudulentes a què els pares recorren per estavia’s uns eurillos… Tampoc es diu res de l’abús d’activitats extraescolars per a fer la jornada dels nens més “completa”, de 8 del matí a 8 de la tarda.
  I, si tant problema és, per què no aprofiten aquelles dates per fer les colònies que aquest any desapareixen de bona part de les escoles? Potser és que els monitors volen cobrar més que els 30€ que cobraven els mestres que volien anar-hi i ja no surten tan econòmiques?

  minosabe

  17 Setembre 2010 at 5:25 pm

  • És que no sabeu valorar la gran especialitat d’Ernest Maragall, ell és espontani, improvisador, un geni incomprès… d’aquí a 4 o 5 mil anys se’l reconeixerà degudament.

   madebymiki

   18 Setembre 2010 at 8:37 am

 7. Realment Maragall ha estat la poma podrida d’aquest segón tripartit! Com trobo a faltar Marta Cid. Entre aixó y subvencionar les escoles de l’Opus, s’ha quedat ben a gust!
  Espero que com a mínim els Esplais en treguin profit fent ofertes més assequibles

  Arqueòleg Glamurós

  17 Setembre 2010 at 7:37 pm

  • Ho veu tothom, és un clam i ningú en farà res, d’això n’estic ben segur.

   madebymiki

   18 Setembre 2010 at 8:39 am

 8. Lo més greu que ha fet el tete ha sigut engegar les reformes que CiU no havia gosat ni formular, per por a la lapidació a que els sotmetria l’esquerra. Ara tenen una autopista lliure de peatges per aprofondir en aquesta eina “superba” que és la LEC.

  minosabe

  18 Setembre 2010 at 2:17 pm

  • Ho sento per ser la única que pensa que les vacances són massa llargues. És un mes i mig (i algun dia més) i crec que és massa pels nens. En realitat jo començaria l’escola l’1 de setembre.

   Crec que no podem fer que els infants comencin abans però després no recuperar aquests dies perquè sinó els profes tindrien unes vacances més curtes de les que tenen normalment.

   Potser la solució de posar la “setmana blanca” no és bona, és veritat que la setmana santa movible toca bastant els nassos i evidentment el comentari és totalment desafortunat. No sé si seria millor agafar aquests 4 dies i donar-los a les escoles com a lliure elecció perquè facin ponts etc si volen… no sé…

   També crec que la major part de les famílies tenen 30 dies naturals de vacances i no un mes i mig així que igualment han d'”aparcar” algun lloc els nens si no tenen avis. Suposo que a part de la gene, les altres entitats que oferien activitats a setembre les oferiran en aquella setmana i enlloc de gastar-se aquells diners la segona setmana de setembre se’ls gastaran al febrer. No hi veig la diferència, només la veuria si aquestes entitats habituals que no han ofert l’activitat usual la segona setmana de setembre per l’inici de l’escola tampoc l’oferís al febrer, però no veig perquè no ho han de fer.

   No entenc tan de revol, a part de per les maneres i intencions que s’han fet, de cara als infants no sé veure molt bé la negativitat i tot això de la pèrdua de ritme. No ho sé, potser quan passi l’any us dono la raó.

   (I per la/el minosabe, no crec que els monitors cobrin més que els profes… vaja, no és que no cregui, és que ho sé. A no sé que et refereixis als monitors d’esport o així que aquests no ho sé, però els altres les condicions del contracte són bastant cutres i poden jugar amb ells com vulguin).

   aficionatsalssenders

   18 Setembre 2010 at 4:39 pm

 9. No he dit que els monitors cobrin més que els profes. Només dic que en el tema colònies és així. T’agradaria que algú t’obligués a córrer amb la responsabilitat de portar un fotimer de nens a passejar durant 3 o 4 dies, amb les seves 24 hores? T’agradaria que t’ho paguessin amb un plus de 22 € que et donaran un any després si és que estàs de xamba i encertes el dia que el departament et deixa enviar la instància? T’agradaria tenir anècdotes tan “entranyables” com la següent: un nen de 9 anys i 22 kg de pes cau de la llitera i es trenca el colze amb tan mala sort que hi ha trastorn vascular. Se’l porta a l’hospital, a 21 km, a plena nit, es truca als pares perquè donin el consentiment per a l’operació, que el metge jutja urgentíssima, però aquests o no hi són o no hi volen ser (a les 12 de la nit, perquè segurament han aprofitat que s’han tret de sobre el nen per anar “por ahi”). El metge et fa signar un paper dient-te que l’operació és urgent, al mateix temps que aclara que “els mestres us la jugueu massa, amb tot això de les colònies…”. Quan arriben els pares al matí et claven una esbroncada per no haver-los anat “a buscar”, i això que l’operació havia anat bé i a tu et venen ganes de matxacar-li el crani a algú.
  Des de llavors, fa molts i molts anys, no he tornat a fer sortides, perquè no hi estic obligat i perquè, tot i fer-les “per la cara”, cap pare ho agraeix. Jo vaig començar a fer de mestre quan per Nadal els nens et portaven un detallet de la seva família i l’ajuntament et feia una minipanera. Ara, res de res. Doncs, ja sabeu: res de res per a vosaltres tampoc.
  I, dit sigui de pas, senyor aficionatalssenders, segueixo fent de mestre per vocació: he tingut força ofertes per a guanyar més diners, cosa no gaire difícil.

  minosabe

  19 Setembre 2010 at 11:25 pm

 10. Ah, i ja que sempre ens hem de sentir lo mateix: les ditxoses vacancetes…! Que jo sàpiga, tothom, fa més de cinquanta anys, sap quines són les vacances dels mestres. Qui les vulgui, ja ho sap: ser mestre no és hereditari. Te n’hi fas i ja està! Que parlo jo de la jornada laboral dels qui treballen en caixes i bancs?? Tothom sap quina és i que, probablement, tindràs una bona jubilació. Jo no m’he fet banquer, però és lícit que hi hagi qui se n’hagi fet per gaudir d’aquests incentius. El mateix podríem dir dels qui treballen d’infermers, que saben que podran fer jornades diurnes o nocturnes, compactades a conveniència i amb un bon plus per hores extres, o els qui s’hagin fet mossos, que saben que per la seva categoria laboral cobren un bon sou i tenen també molts dies lliures… Cada ofici té els seus aventatges i inconvenients. El que no s’hi val és no voler-lo per a nosaltres però després atacar-lo per a arromangar-lo a la nostra conveniència. I també és lícit que algú no pensi en res, ni en cap aventatge ni inconvenient i acabi treballant del que trobi, perquè s’estima més veure-les a venir…
  Tot això em fa pensar en una polèmica que hi ha ara amb veïns d’una ciutat que, havent comprat el pis fa només tres anys, ara se n’adonen que al costat hi passa una via de tren que els molesta tant que han decidit recollir signatures per a fer-li fer una marrada d’un quilòmetre. Això sí: la via ja hi era fa trenta anys, potser la podien haver tingut en consideració abans de comprar el pis, enlloc de fer-nos gastar els diners dels contribuents per a enretirar-la.

  minosabe

  19 Setembre 2010 at 11:41 pm

  • He anat de colònies amb més de 22 nens sense cobrar durant sis anys i ho enyoro molt, he anat a l’hospital gairebé a cada colònia (apendicitis – ambulància fins a barna-, al·lèrgies, caps oberts…), ho he hagut d’explicar als pares, a vegades m’han felicitat, a vegades esbroncat… hi ha de tot. Quan sigui profe vull tornar a reviure les colònies, potser després em canso, però com tu dius sempre puc dir que no, no passa res. Si no coneixes a la gent no comencis una frase amb: T’agradaria??? perquè la meva resposta en aquest cas és si.
   I segueixo reiterant, el monis no cobren més que els profes a colònies.
   M’alegra molt que segueixis fent de mestre per vocació, i sobretot que hagis trobat feines millors econòmicament, per mi és ben impossible.
   No cal que et posis a la defensiva.
   Totes les feines tenen avantatges i desavantatges, i una de les avantatges dels profes són les vacances, i evidentment hi ha gent que tot i aquesta avantatge no agafaria aquesta feina per les desavantatges. I hi ha feines pitjors a la de profes i millors també. Crec però, que es comentaven les vacances dels infants i no la dels profes, tot i que pugui anar relacionada. Només es parlava, diria, d’escurçar les vacances d’estiu perquè són massa llargues pels nens i posar aquests dies que s’han tret al setembre a un altre lloc, això no hauria de repercutir en les vacances totals.

   aficionatsalssenders

   20 Setembre 2010 at 9:39 pm


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: