..: MadeByMiki :..

::::…..No sé que no sé res….::::

Manifest dels ocupes del Banesto.

with 32 comments


Ahir unes 500 persones del moviment antisistema  de Barcelona va okupar l’edifici abandonat del Banesto. L’ocupació sembla que serà temporal, amb la intenció de recolzar la vaga general. De fet l’edifici estava ocupat des de aquest passat dimecres sense que ningú se’n adonés, els cossos policials s’han sorprés per la capacitat organitzativa dels antisistèma. El que ahir es va fer és una escenificació pública i penjada de pancartes amb lemes com aquest:

La banca ens asfixia;
la patronal ens explota;
els polítics ens menteixen;
CCOO I UGT ens venen.
A la merda
Moviment del 25

Aquí teniu el manifest que han publicat els okupes:

Quina és la vaga de les que no podem fer vaga?

Ens encanta la idea de la vaga general. Ens sembla una oportunitat, molt necessària, per a exterioritzar el malestar que portem acumulat en aquests darrers anys de crisi.
La nostra vaga és una crida a l’acció, a l’estratègia col·lectiva per a generar noves formes de lluita i possibles vies per a recuperar les nostres vides.
És per això que hem decidit okupar aquest espai, el Banc Espanyol de Crèdit, un espai que portava més de cinc anys abandonat i que pretén ser un dels tants hotels de luxe dels que ni tu ni jo podrem gaudir. Sí, és cert, no és l’únic edifici abandonat ni és l’únic espai que a la ciutat-aparador de Barcelona està fet només per a aquelles que el poden pagar: més de 80.000 pisos buits i multitud de persones desnonades que com tu i com jo no arribem a pagar els lloguers abusius i les maleïdes hipoteques.
Avui, a l’Estat espanyol, ja som entre 4 i 5 milions de treballadores que no tindrem dret a vaga: els i les aturades sense feina. I milions de persones més que tenim una posició tan precària en el mercat de treball que, si fem vaga, serem sistemàticament acomiadades. Milions que treballem amb contractes temporals, i milions que treballem sense contracte, que no existim legalment i per tant no podem ni somniar en fer vaga. A totes nosaltres ens encanta la idea de la vaga general.
Hem de crear un nou moviment que proposi noves formes de fer vaga: que aturi l’economia de les poderoses, i que albergui formes d’ajuda mútua per als que la patim. Que organitzi als i les oblidades pels sindicats majoritaris, i que ens doni forces mútues quan patim els problemes laborals i socials quotidianament.
Quina és la teva vaga?
Nosaltres ja l’hem començada!

Okupem aquest espai per tal de trobar-nos i plantejar nous possibles més enllà dels que ja coneixem i no ens satisfan.
Et necessitem, ens necessitem; perquè no sabem ben bé com fer-ho, però sabem que sigui el que sigui ho volem fer plegades. Juntes ho podem tot!

http://assembleadebarcelona.wordpress.com/

http://www.lavanguardia.es/ciudadanos/noticias/20100926/54011463352/ocupan-el-banco-espanol-de-credito-en-la-plaza-catalunya-de-barcelona.html

http://avui.elpunt.cat/noticia/article/2-societat/5-societat/308352-colmlectius-antisistema-ocupen-la-seu-del-banesto-de-la-placa-de-catalunya.html

http://www.kaosenlared.net/noticia/138850/500-anticapitalistas-ocupan-antigua-sede-banco-espanol-credito-plena-p

Anuncis

Written by MadeByMiki

26 Setembre 2010 a 8:55 am

32 Respostes

Subscribe to comments with RSS.

 1. Molt bona iniciativa per part dels antisistema. Per fi tenen una bona pensada en comptes de tancar-se a les cases okupes a fumar el que sigui. Aquest és el veritable esperit del moviment okupa!! Tant de bo serveixi d’alguna cosa.

  Per cert, s’ho han currat okupant el ban espanyol de crèdit.

  Crític de cine

  26 Setembre 2010 at 10:17 am

  • Ha estat una acció molt ben orquestrada, espero que la societat civil no es deixi manipular per les informacions que ens esperen.

   madebymiki

   26 Setembre 2010 at 2:30 pm

 2. Fa molt de temps que aquests col•lectius, i molts d’altres, estan organitzats. En part gràcies a les virtuts de la xarxa. Hi ha webs, correus…, bé, ja sabeu. Ara és molt més fàcil organitzar-se en la distància que abans i ho aprofiten.

  També tenien molt clar que si okupaven un pis qualsevol no hi hauria un cobriment de la premsa i de la Tele com el que s’ha donat i es donarà en okupar un espai molt més emblemàtic. Saben també utilitzar la premsa per a les seves finalitats.

  Aquesta vaga general sembla que amb el pas dels dies es va fent més General.

  trt2009

  26 Setembre 2010 at 11:28 am

  • Doncs massa poca cobertura els hi han donat, tenint en compte el valor simbòlic de l’acció i del que es reivindica trobo que se’n ha parlat poc.

   madebymiki

   26 Setembre 2010 at 2:37 pm

   • a La Vanguardia d’avui li donaven una cobertura de poc més d’un quart de pàgina. Li han donat molta més importància (una pàgina sencera) al pregó de les Festes de la Mercè!!!

    Crític de cine

    26 Setembre 2010 at 8:59 pm

 3. Vaja, sembla que cada cop s’apunta més gent als crítics de les vagues com a mesures útils de protesta. A veure si troben una alternativa bona que, com diuen ells “que aturi l’economia de les poderoses, i que albergui formes d’ajuda mútua per als que la patim”.

  Per cert, com a curiositat, a què ve l’ús del femení en tot el text? És una errata, ve de que parlen de persones (per més que no ho diuen en tot el texte crec) o com va?

  caleglin

  26 Setembre 2010 at 12:30 pm

 4. Buf! els 3 comentaris que he llegit fins ara deixen molt que desitjar.
  tan de bo us poguéssiu alliberar dels vostres prejudicis.
  Tant us costa confiar en algú que sense cap interès intenta millorar la vida de tots nosaltres? o és què tot va bé? tots vivim igual de bé en aquest món tan just?

  @crític de cine: Els antisistema no exiteixen com a tal. Som organitzacions de lliurepensadors, majoritàriament gent jove amb nivells culturals envejables. Això de que fumem el que sigui és un tòpic imposat per aquesta tele que mires tant.

  @trt2009: Fas un anàlisi massa Machiavèlic al meu entendre. Has de mirar més enllà. Òbiament que busquen repercusió. Volen restituïr els teus drets com a treballador i ésser humà! Quin creus que és el seu objectiu final? o és que ni t’ho has plantejat?

  @caleglin: L’única fe de errata que trobo aquí és la e que afegeixes a TEXT. La utilització del femení en comptes del masculí és totalment natural en persones en les que la societat patriarcal ha deixat d’exercir influència. Entec que et costi d’entendre però una de les conseqüències de l’ideologia antipatriarcal és l’eliminació de qualsevol rastre de submissió de l’ésser per motius de gènere. Pompeu Fabra queda molt lluny.

  Vull deixar clar que respecto les vostres opinions i criteris, penso però que no sobraria deixar-nos anar una mica, oblidar la por i els mites, sortir al carrer amb nous ideals de cooperació, solidaritat i amor als nostres iguals. Què hi podeu perdre?

  Vull fer referència a l’alegoria de la caverna. Recordeu què van fer els habitants de la caverna quan van sentir la història de llibertat i veritat? No mateu als pobres clarividents, com a mínim plantegeu-vos la raó, les causes, l’orígen del que estan dient. Ni que sigui un sol cop.

  fcesc

  26 Setembre 2010 at 1:54 pm

  • Francesc, ets tot un fuetejador de consciències, i saps què?, m’agrada!!.

   Perquè gaudeixis encara més, aquí tens un comentari sensacional que m’ha arribat via mail:

   Caram, quina passada!

   i es el mateix edifici on estava la telefonica que la CNT va okupar el 19 de Juliol del 36!!
   i que va ser crucial ja que permetia tenir el control de les comunicacions en ple cop d’estat oligàrquic!!

   vaja símbol!!

   que duri!!
   salut i revolucio!

   madebymiki

   26 Setembre 2010 at 2:25 pm

   • Ja deia jo que em sonava molt l’edifici… Doncs si, definitivament és un símbol molt potent.

    caleglin

    26 Setembre 2010 at 2:36 pm

  • D’acord, se m’ha colat una e, però no dic “texte” normalment eh? La prova està en el mateix comentari. Disculpes per una patada involuntària al català.

   Pel que fa al femení era pura curiositat, no una crítica ni res semblant. No ho havia vist fins ara l’ús generalitzat del femení. Ah! Tranquil, no em costa pas d’entendre, però, escollir el femení en comptes del masculí no és també una forma d’escollir un gènere abans que un altre? És el que té tenir una llengua on no existeix el neutre. Sempre ens quedarà l’alemany…

   I com ja he dit al comentari, veig aquest gest com una cosa completament positiva. I em sembla que cap dels altres comentaris ho ha criticat, així que tampoc devem ser tan curts de mires com dius. De fet, trobo molt més útil això que la pròpia vaga General si després se n’extreu alguna conclusió profitosa (a diferència d’altres tancades com la de la UB).

   caleglin

   26 Setembre 2010 at 2:35 pm

   • M’he de controlar, de fet els vostres comentaris són de suport. Però amb un suport com aquest és que no anem enlloc.

    El més fàcil, el que surt del subconscient poruc de tots són comentaris com!
    “molt bé molt bé! així m’agrada, però m’agradaria saber quan tardaran a desallotjar aquests hippies colgaos.” o treure el tema d’altres ocupacions amb poc èxit com la de la UB per exemple on se’ns va dir “antibolonya” i ja se sap, als “antibolonya” no se’ns escolta i punt.

    Aquest cuquet derrotista te l’han posat a dins, el veritable canvi i el que permet implicar-t’hi és vèncer aquesta por inconscient al desconegut. Que els mitjans de comunicació et posen al cap. Feu l’esforç siusplau, els hi posem l’etiqueta d’antisistema i ja la relacionem amb drogues, violència, anarquia i és literalment impossible pel nostre cervell trencar aquestes barreres sense una reflexió voluntària i conscient. Ara mateix, estan fent una assamblea on qualsevol hi pot anar i exposar i debatre

    És això al que feia referència.
    Diuen molts cronistes que quan els sindicats majoritaris organitzaven columnes i se n’anaven al front a lluitar hi havia més gent aplaudint que desfilant. Així no guanyarem mai, si realment volem canviar les coses ens hi hem d’aimplicar més, tard o d’hora t’hauràs de posicionar.

    Sols el poble salva el poble, repeteixo.

    fcesc

    26 Setembre 2010 at 5:16 pm

   • És ben veritat que val la pena anar a alguna assemblea i xerrar i debatre amb tothom, és molt educatiu.

    Això si, automàticament per fer coses com aquesta se’t encasellarà com a “bitxo raro”, sectari o marginal, ho he viscut un munt de vegades. És curiós que als que xuclen tele a totes hores ningú els trobi “marginals”.

    madebymiki

    26 Setembre 2010 at 5:41 pm

 5. És el que comentava, tenim por als canvis. D’altra banda racionalitzem i arribem a la lògica i sana conclusió que alguna cosa ha de canviar, que així no podem seguir.

  Què fem doncs davant d’aquesta contradicció? alguns es mediquen, alguns encenen la tele i així es dissolen les consciències en una contradicció única homogènia que ens classifica d’antibolonya, antisistema, fumadors de coses rares, assamblearis marginals.

  Si t’etiqueten així ja pots raonar i argumentar, el cervell rebutja sistemàticament qualsevol raonament. Tenim por a formar part del col·lectiu etiquetat.

  fcesc

  26 Setembre 2010 at 6:47 pm

 6. Si voleu més informació, vídeos, de tot!! aneu a aquets web:

  http://movimentdel25.org/

  madebymiki

  26 Setembre 2010 at 8:35 pm

 7. Última hora, de moment la pàgina web ha caigut. l’única cosa que es pot fer és entrar a la memòria de Google per saber-ne alguna cosa.

  fcesc

  26 Setembre 2010 at 10:33 pm

 8. Aniria bé que aquestes sacsejades socials anessin adquirint cada cop més protagonisme. Ocupar edificis simbòlics és molt mediàtic i, sincerament, també aniria bé aprofitar les dates més assenyalades per fer-ho: la vaga general, la visita del Papa (ocupar una Catedral???) o, sobretot, fer-ho uns dies abans de les ‘sacrosantes’ eleccions catalanes, per robar protagonisme als mangants dels polítics, tot esperonant i patrimonialitzant el vot en blanc, nul o l’abstenció.

  minosabe

  26 Setembre 2010 at 10:59 pm

  • Bona idea, ocupar una catedral!!, a veure qui s’anima, crec que la sagrada família està buida… això si que seria mediàtic.

   madebymiki

   26 Setembre 2010 at 11:17 pm

 9. ¡Por fin!, alguien que ha comprendido que contra el Gran Capital no valen huelgas domesticadas ni sindicatos amaestrados y bien subvencionados por el Estado. ¡Adelante, compañeros! Hemos de extender este tipo de iniciativas a todos los barrios y en todos los ámbitos. ¡Salud!

  Mikimoto

  27 Setembre 2010 at 1:14 pm

  • Pues si, aún hay una parte de la sociedad por amaestrar, esperemos que la libertad sea contagiosa.

   Salut y gracias por comentar.

   madebymiki

   27 Setembre 2010 at 2:59 pm

 10. La veritat és que ja era hora de veure una bona acció pels alternatius. La veritat és que desde l’okupació de la UB els antisistema s’han organitzat molt més que abans, que també va bé perquè sentir la veu alternativa de tan en tan pot permetre remoure alguna consciència adormida.

  conjuntbuit

  27 Setembre 2010 at 1:29 pm

  • Em sorprèn que aquesta vegada no hi hagi gaires veus crítiques amb els activistes, potser alguna cosa està canviant…

   madebymiki

   27 Setembre 2010 at 3:01 pm

 11. Veus crítiques amb les eleccions a la cantonada??? Si faltessin dos o tres anys per a anar a votar ja haurien enviat tres-cents escamots de mossos a fotre garrotades…

  minosabe

  27 Setembre 2010 at 5:07 pm

  • Resposta,
   Crec que no durareu massa aquí dintre,ja que esta feta la denuncià i us treuran fora el més aviat posible,per què no okupeu el parlament de Catalunya?

   albert

   27 Setembre 2010 at 6:11 pm

   • Amic Albert. quan vulguis quedem i anem tots dos cap el parlament a ocupar-lo…

    Ara que primer volia que sabessis que no t’escric això des de dins del banc, amb un portàtil a una mà i amb un peta a l’altra, no porto “rastes”, ni tinc gos i el que és pitjor de tot: no tinc cap relació amb aquesta bona gent que hi ha allà dins.

    Espero no haver-te decebut.

    madebymiki

    27 Setembre 2010 at 9:14 pm

 12. Qualsevol cosa que impliqui una organització col·lectiva i unes accions pels nostres drets em sembla positiva, encara que no sigui el meu camí, ja que jo opto per una via pragmàtica i realista, més enllà dels símbols, tot i que em semblen importants.

  Qualsevol cosa menys la resignació, el nihilisme i la rendició!

  Arqueòleg Glamurós

  27 Setembre 2010 at 9:16 pm

 13. Mai he estat a favor dels okupes. El lema de la pancarta m’assembla genial i la idea bona, encara, que com diu l’Arqueòleg tampoc és el meu camí. Val més fer algo que res, queda clar, però resulta una mica trist (no sé si és la paraula) d’haver d’arribar a fer coses com aquesta perquè ens prengui en sèrio? No ho sé jo…

  caterina

  27 Setembre 2010 at 11:01 pm

 14. No pretenc dictar camins a la gent, el que si que voldria és ajudar a que tots tinguem un saludable pensament crític davant dels esdeveniments que vivim.

  S’accepten idees sobre que cal fer.

  madebymiki

  27 Setembre 2010 at 11:19 pm

 15. Un primer pas que considero indispensable per anar “transformant” la mentalitat general dels ciutadans, tremendament contaminada durant décades de vomitades mediàtiques capitalistes, és que els moviments socials tinguem cura del llenguatge, que és per on justament han contaminat les ments (tenen filòlòlegs i psicòlegs a les seves nòmines, a més de tots els altres). Podriem començar a elaborar una mena de manual on destapem els tòpics, les manipulacions i les mentides d’aquest antisistema. Per exemple, això mateix: explicar que els antisistema són precísament els que dirixeixen i impulsen el capitalisme radical globalitzat actual, que a més s’ha imposat al món a través de guerres o de les pseudodemocràcies actuals, a la chita callando, sense que cap ciutadà hagi votat a favor d’aquesta radicalització que, ella sola, està destruint el “sistema”. Per tant, els activistes no som els antisistema, ho són els poderosos. Hem de fer molta pedagogia per començar a contrarestrar la brutal contaminació ideològica, per deixar les ments dels ciutadans més netes i puguin pensar i opinar per sí mateixos.

  Missatgera

  28 Setembre 2010 at 8:24 am

  • Mil gràcies pel teu comentari, ja fa molt de temps que en un post demanava canviar el llenguatge que es fa servir en moltes ocasions de manera tant fastigosa.

   Seria interessant fer servir els mots activista o altermundista i explicar que signifiquen, fins i tot es parla de radicals quan es vol estigmatitzar moviments, quan un radical és aquell que vol anar a la rel dels problemes per solucionar-los!

   Destaco la darrera frase del teu comentari, 100% d’acord:

   “Hem de fer molta pedagogia per començar a contrarestar la brutal contaminació ideològica, per deixar les ments dels ciutadans més netes i puguin pensar i opinar per sí mateixos.”

   madebymiki

   28 Setembre 2010 at 8:38 am


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: