..: MadeByMiki :..

::::…..No sé que no sé res….::::

Escarp: Sobre l’assumpte de la “Violència”.

with 18 comments


Reprodueixo aquest article publicat el passat 6-10-2010 a Kaosenlared, crec que val la pena llegir-lo. Per desgràcia sembla que els grans medis tan sols volen “informar” sobre una versió d’aquesta polèmica sobre la apologia de la violència a determinats webs i blogs.


Em dic Jordi Soler Alomà, soc Doctor en filosofia i l’autor d’un article del que s’ha fet servir un fragment fora de context per a criminalitzar les pàgines web independents, com Kaosenlared,  a una entrevista radiofònica.

El programa en qüestió “el món a rac1”; l’entrevistador en Jordi Basté i l’entrevistada Assumpta   Escarp (responsable de Prevenció, Seguretat i Mobilitat de l’Ajuntament de Barcelona, i presumpta socialista!).

En primer lloc, en Jordi Basté s’ha desqualificat com a periodista, per traure frases d’un context en el que tenen un significat molt diferent al que se’ls confereix en el context de l’entrevista (per cert, molt tendenciosa). Per un altra banda, tampoc cita a l’autor (l’article ve signat) i atribueix el contingut a una de les pàgines web, kaosenlared.net,  on s’ha publicat (un altra mentida periodística). Al menys ara ja sabem que no val la pena escoltar “el món a rac1” (per si algú no se`n havía adonat).

En segon lloc, aquesta noia… l’Assumpta, ha pecat de solemne passerella: no tan sols s’ha deixat manipular como una cria pel seu “hàbil” entrevistador sinó que ha afegit més llenya al foc de la intolerància i el prohibicionisme. Si es tractés d’una persona culta i sencera, hauria evitat pronunciar-se sobre la base d’unes frases tretes del seu context i hauria demanat (o llegit abans) el text íntegre, en el qual podria comprovar que de lo que es tracta es de l’eventual uso legítim de la violència.

Ara ve lo més greu: si s’és coherent amb els plantejaments de la Escarp, tindran que buidar les llibreries i els prestatges de les nostres biblioteques de tots els autores que han tractat sobre l’us legítim de la violència: els clàssics grecs, els autors de la il·lustració, els romàntics, els nostres estimats Lorca, Machado, García Márquez… i per descomptat tots els clàssics del marxisme i les obres de Marx i Engels, junt a les de Ernesto Che Guevara, Simón Bolívar, i un molt llarg etcètera.

Per altra banda caldrà suprimir de la programació de la TV la major part de la programació, que es basa en la violència ,aquesta sí!, indiscriminada. Això seria lo únic positiu, donat que ens trauríem del damunt moltes escombraries..

Si comencem a decretar que hi ha temes tabú, dels que no es pot parlar, acabarem en una dictadura feixista, on no es podrà parlar de canviar el sistema, ni de la revolució, ni de res que no sigui aprovat per la autoritat “competent”.

Assumpta Escarp es l’exemple vivent de la esparveradora mediocritat que caracteritza a la casta política que patim.

Jordi Soler Alomà.

Written by MadeByMiki

8 Octubre 2010 a 11:46 am

18 Respostes

Subscribe to comments with RSS.

 1. Quanta raó!!! No he escoltat l’entrevista ni he pogut llegir l’article, però crec que la reflexió és prou universal com per centrar-la únicament sobre un article.
  Tot gira al voltant del mateix tema -o problema-: la manipulació de la informació; recurs que utilitzen molts periodistes i plataformes informatives de forma molt intel·ligent i usual.
  Llàstima que articles i queixes com aquestes no arribin a tothom. Gràcies per fer-nos-ho saber a través del teu blog!!

  Crític de cine

  8 Octubre 2010 at 3:37 pm

  • A mi també em sembla un escrit encertat però amb massa poca difusió, no aniria malament que sortís pels diaris generalistes.
   Salut!!

   madebymiki

   8 Octubre 2010 at 3:44 pm

 2. Darrerament estic llegint massa sovint a persones que van perdent la “fe” en el periodisme, o si més no en molts periodistes.

  Si ho pensem bé, és un tema greu. Els periodistes tenen la possibilitat d’escriure o de parlar en medis que llegiran o veuran milers o centenars de milers de persones i solament per això haurien d’extremar la cura amb la qual informen.

  No contrastar informacions és imperdonable. Retallar, treure de context o manipular és molt pitjor, no és periodisme, és una altra cosa.

  Tenim dret a un periodisme veraç, autèntic i professional.

  No estic posant a tots els periodistes als peus dels cavall però si comento que darrerament he llegit moltes queixes en blogs al voltant del que comentem.

  trt2009

  8 Octubre 2010 at 4:36 pm

  • Sense cap mena de dubte formo part d’aquest grup de dissidents del periodisme. No entenc com és possible que un escrit com aquest no es publiqui, tothom te dret a contrastar opinions i fer-se un criteri propi.

   Difícilment el periodisme pot ser veraç, autèntic i professional quan aquest és controlat per unes poques grans empreses carregades d’interessos privats.

   madebymiki

   8 Octubre 2010 at 5:50 pm

 3. Seré breu…

  jordi

  8 Octubre 2010 at 6:10 pm

  • Molt bo Jordi, molt bo. Certament és això el que li ha passat amb l’assumpte de la Assumpta.

   madebymiki

   8 Octubre 2010 at 8:34 pm

 4. Amb tota la raó del món. Tindran feina en cremar llibres i tancar webs.

  http://unaminoriaradical.wordpress.com/

  unaminoriaradical

  8 Octubre 2010 at 10:13 pm

  • No creguis, el camí ja s’ha començat, ara poc a poc aniran fent feina.

   madebymiki

   9 Octubre 2010 at 8:19 am

 5. No he escoltat l’entrevista però estic d’acord amb el tractament que fa l’autor de l’article del tema de la violència. De totes maneres hem faig sempre la meteixa reflexió, on posem els límits permisibles? cal ser tolerants amb els intolerants? i anant a exemples concrets, ha de romandre oberta la Llibreria Europa? o, s’han de respectar les webs que inciten a la violència racial?

  RS

  9 Octubre 2010 at 11:52 am

  • Cal posar un límit molt alt a la llibertat d’expressió, també cal no creure en veritats absolutes, contrastar, meditar i treure conclusions per un mateix. A mi no em molesta cap llibreria, ni tan sols la Europa.

   madebymiki

   9 Octubre 2010 at 4:10 pm

 6. Que tanquin això també.
  http://video.google.com/videoplay?docid=-2007206186362541122#

  La seva reacció desperta consciències exponencialment.

  Sols el poble salva el poble!

  fcesc

  9 Octubre 2010 at 3:49 pm

  • Gràcies per compartir documentals, aquests son bàsics per exercir el dret a l’auto-informació.

   Salut!!

   madebymiki

   9 Octubre 2010 at 4:07 pm

 7. Em sumo als agraïments per la informació que dones, realment útil davant la desinformació regnant. L’únic consol (petit) que ens queda, és que hi ha mitjans encara pitjors…

  caleglin

  9 Octubre 2010 at 4:01 pm

  • Gràcies a vosaltres per passar per aquí i a sobre comentar!!, com ja he dit més d’una vegada de tant en tant també m’agrada que em foteu canya, ho sigui que quan vulguis a criticar s’ha dit!!

   Salut!!!

   madebymiki

   9 Octubre 2010 at 4:13 pm

 8. Ei Miki!

  Només et volia comentar que està força bé l’apartat de ‘Dinero’ d’avui a La Vanguardia, parla de tot el tema de l’endeutament de l’Estat i de les famílies que hem parlat moltes vegades. Val la pena.

  Bon diumenge!

  RS

  10 Octubre 2010 at 10:47 am

  • Gràcies maco!!, a veure si ho puc veure per internet, que ara a les 3 de la tarda faig tard per comprar-me el diari…

   Sigui com sigui gràcies i d’una manera o altra m’ho miraré.

   madebymiki

   10 Octubre 2010 at 1:38 pm

 9. Jordi BAsté no és periodista, és la veu del eu amo compte de Godó!
  Escarp faria bé de deixar de parlar d’aquest tema i centrar-se en la corrupció a Ciutat vella, o es que pretén tapar un tema amb l’altre?

  Arqueòleg Glamurós

  12 Octubre 2010 at 10:25 pm

  • No em sembla que en Basté sàpiga massa qui és el seu amo, cada vegada que entrevista a algun polític es transforma en un dòcil servent.

   madebymiki

   12 Octubre 2010 at 10:38 pm


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: