..: MadeByMiki :..

::::…..No sé que no sé res….::::

ETB, la tele feta a mida i per escrit.

with 15 comments


Que els polítics fan servir sempre els serveis públics a la seva conveniència, és una cosa que tots més o menys sabem o suposem. També coneixem la supeditació dels medis públics de comunicació al govern de torn.

Per immoral que sigui, el primer que es fa al arribar al poder és controlar el que i com diuen les coses els medis de comunicació, amb això la democràcia -i amb moltes altres coses- és exactament igual que la dictadura. El que no s’acostuma a fer és posar-ho per escrit, normalment hi ha un cert pudor a l’hora de manipular, es fa, però sense explicitar-ho massa.

El govern de coalició PSE-PP que mana a Euskadi gràcies a les seves tècniques de “devaluació democràtica”, no ha tingut cap problema en posar per escrit a la pàgina 262 dels pressupostos de cultura -te collons que sigui a cultura- cap a on cal que apuntin els medis públics: “uno de los objetivos de los informativos de ETB es desarrollar los aspectos esenciales del acuerdo de gobierno entre PSE y PP”.

Naturalment el poble no és tant estúpid com sembla, i ja ha notat com en els darrers 18 mesos la “línia editorial” dels informatius ha canviat de manera radical. Quan en Patxi López i els seus fidels companys de govern van assegurar que els medis públics serien totalment independents i no dirigits, mentien, com ben segur que han fet en altres qüestions, no els importa ni la pluralitat ni la veracitat, ells confien en els medis per manipular i transformar “el seu” poble.

Quan en Mikel Basabe d’Aralar a una comissió de control va plantejar la qüestió a la Consellera de Cultura, no va rebre cap tipus de resposta, va ser ignorat vàries vegades.

De moment alguna cosa ja han aconseguit, els informatius d’ETB ja no son els que tenen més audiència al País Basc, potser la gent se’n està cansant de ser miserablement manipulada amb els diners que ells mateixos paguen amb els seus impostos.

Tots els governs dirigeixen els “seus” medis informatius i els orienten de la manera que a a ells els convé, però crec que costa força trobar casos que això es faci d’una manera tant descarada i des de un govern amb menys legitimitat democràtica que aquest.

Aviat a Catalunya ens passarà alguna cosa semblant, uns ja pateixen per les seves “poltrones públiques” i uns altres ja deuen planificar el futur de la informació que ens subministraran.

Visca la partitocràcia i la manipulació constant.

Written by MadeByMiki

8 Novembre 2010 a 9:27 am

15 Respostes

Subscribe to comments with RSS.

 1. Aquest fenòmen ja s’està veient en la nostra televisió. Aquest dies de visita papal han estat gairebé un monogràfic del bé que fa l’esglèsia catòlica en la nostra societat. Potser és que els peixos grossos de TV3 (incloent la senyora directora) s’ensumen un canvi d’aires en el govern i ja s’estan esforçant a guanyar punts.
  Estem manipulats per totes bandes gairebé sense adonar-nos.

  Crític de cine

  8 Novembre 2010 at 10:52 am

  • I tant!, aquest cap de setmana ha estat molt nacional-catòlica, tot i això, Barcelona des de el meu punt de vista ha donat mostra de la seva poca eufòria per la visita papal, i això costa molt de tapar.

   madebymiki

   8 Novembre 2010 at 12:25 pm

 2. Això és pecata minuta. Aqui, quan va arribar el tripartit, Catalunya ràdio es va reconvertir a l’instant: al vespre, la tertúlia d’en Gaspar Hernández, on hi eren sempre convidats representats polítics i periodistes de tots colors, va donar pas a un programa monocolor i infumable conduït per en Joan Barril, que encara segueix a les ones tot i la seva migrada audiència. Al matí, s’hi va posar un altre pijoprogre com en Fuentes, conegut per les seves entrevistes agressívissimes per a uns i de coto-fluix satinat per als socialistes, amen de per ser un moderador immoderat i envestit de la potestad d’opinar i separar quan li plau els “bons” dels “dolents”.
  Podria dir-ne més casos, però a casa nostra ja estem curats d’espants i tot s’hi val.

  minosabe

  8 Novembre 2010 at 12:40 pm

  • Totalment cert, però posar-ho per escrit als pressupostos trobo que te conya, i respecte els periodistes que esmentes, ja ho saben, o es “travesteixen” políticament o cap a medis més afins…

   madebymiki

   8 Novembre 2010 at 12:50 pm

 3. Després els de TV3 diran que no signen els finals de les noticies sobre la campanya pq estan en contra de com es reparteixen els temps de les noticies per intentar fer-nos pensar que són plurals i democràtics.

  Tot i això, fer el que ha passat al Pais Basc ja no té preu, és no amagar-se de res, com si cridessin: Som uns censuradors manipuladros!!, i quedar-se tan tranquil.

  conjuntbuit

  8 Novembre 2010 at 5:09 pm

  • És el pur estil de la dreta més extrema, normalment els que es diuen d’esquerres acostumen a fer el mateix però sense publicitar-ho tant.

   Total, aquí no passa res, a uns els hi tanquen els diaris “perquè si” i uns altres fan el que els hi dóna la gana sense cap problema.

   madebymiki

   8 Novembre 2010 at 5:14 pm

 4. Suposo que tots acceptem un determinat nivell de servilisme dels medis (o, al menys, d’alguns medis) al poder. Aquest no és el problema, en aquest cas. El problema és que algun deficient mental ho hagi posat per escrit i tota la classe política ho hagi trobat tan natural!

  Ferran

  8 Novembre 2010 at 5:30 pm

 5. El govern no és de coalició, governa el PSE amb el suport parlamentari del PP, partit que no té cap conseller.
  Dit això, resulta evident que totes les televisions públiques estan dominades pel govern… menys la nostra, TV3, que darrerament ha estat l’emissora oficial del vaticà i de la oposició convergent

  Arqueòleg Glamurós

  8 Novembre 2010 at 6:03 pm

  • Jo diria que és un govern de coalició a l’ombra, però a l’hora de la veritat van molt ben coordinats aquests dos partits.

   madebymiki

   8 Novembre 2010 at 7:51 pm

 6. Quina cara té aquesta gent, no?

  Tots estem més o menys d’acord en que els partits que manen, volen tenir un (total o cert) control sobre el medis, si més no sobre els públics. Aquells que paradoxalment es paguen amb els impostos de tots, dels seguidors dels que manen i dels que n’estan en contra i del que no voten també.

  Ara bé, posar-ho per escrit és tota una declaració d’intencions. Ningú es pot portar a engany. Hi ha el que hi ha i no és pas una altra cosa.

  Què lluny estem d’una autèntica democràcia. De vegades penso que España era més oberta i tolerant (mentalment vull dir, legislativament ara ho és més) fa uns anys que ara.

  Tomàs

  8 Novembre 2010 at 6:45 pm

  • Crec que estem en plena regressió democràtica i evidentment la qualitat de la nostra democràcia es va degradant dia a dia.

   madebymiki

   8 Novembre 2010 at 7:52 pm

 7. Que fort. Ja no es molesten ni a dissimular. Per cert, si això es pot consultar per internet en sabries l’enllaç? És que una perla així pagaria la pena emmarcar-la.

  montsellado

  9 Novembre 2010 at 2:37 pm

 8. Doncs jo trobo que vist el panorama, encara tenim sort amb TV3! Tots sabem que hi ha moltíssimes cadenes que fan molta més pena i són molt més parcials (de fet… n’hi ha alguna que no? Ben poques per desgràcia).

  El cas d’ETB el desconeixia, però era evident la intenció de rumb que tenien per a Euskadi aquesta gent…

  caleglin

  10 Novembre 2010 at 11:07 am


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: