..: MadeByMiki :..

::::…..No sé que no sé res….::::

“Body Count”, i no estem parlant de música…

with 9 comments


Sempre que es parla sobre la guerra del Vietnam es dóna per fet que aquesta va ser perduda pels Estats Units. Crec que aquesta idea va sortir dels propis nord americans, el fer-se passar per perdedors i aquell missatge tan repetit de “la Guerra del Vietnam va ser una errada”, sembla que els ha ajudat molt a no assumir el que allà van fer.

Hi ha coses que no canvien mai, i una d’elles és la manca de dades sobre els que s’enfronten als “amos del imperi”, tot i així es calcula que no van morir menys de 2 milions de vietnamites durant aquella devastadora guerra. Per l’altra banda l’exercit dels EEUU va perdre 58.200 homes, un de cada 150 del total de soldats que hi va participar va morir allà.

No sé si coneixíeu el concepte “Body Count”, però per si un cas us ho explico, es tracta del recompte de baixes de l’enemic que practicaven els EEUU, per convèncer a la seva opinió pública de que la guerra anava bé s’anaven contant els morts de la banda del Viet Cong, de fet tots els morts eren automàticament apuntats a la llista de guerrillers rebels.

La teoria dels estrategues nord americans deia que amb el temps l’enemic seria derrotat amb el “desgast” diari al que eren sotmesos. Els oficials anàvem rebent més i més medalles gràcies al “Body Count”, tots eren apuntats a aquelles llistes i hi havia una dita molt popular que deia: “si és mort, és Viet Cong”, per tant es va matar a molts que es volien rendir, a dones, nens i tot el que respirava, calia sumar i augmentar el “Body Count”. De fet dels 100.000 presoners capturats més de 20.000 van ser executats de manera sumaria.

Els bombardejos de pobles alguna vegada eren qualificats com a accident, però l’accident no venia del fet de bombardejar civils, tan sols es considerava errada el bombardejar el poble equivocat… els “partes” de guerra dels EEUU eren pura fantasia, el 14 de febrer de 1966 en un dels atacs habituals s’afirmava que varen ser morts 386 guerrillers del Viet Cong i capturades 161 armes. El propi “The New York Times” es preguntava “qui eren aquells 225 guerrillers desarmats?”.

Thich Nhat Hanh, director de l’Escola d’Estudis Socials a la Universitat Budista de Saigon afirmava que de cada 600 morts que feien els nord americans com a màxim s’hi podien trobar 10 guerrillers. El que va quedar clar és que els que realment patien la guerra eren el poble vietnamita, cap comandant ni alt càrrec del Viet Cong va caure, tots ells van sobreviure a la guerra, pels nord americans lo important era el “Body Count”.

Els EEUU han aprés la lliçó, i ara ja no fan les coses com fa 45 anys. Ara ja no s’ensenyen els “enemics” morts, de fet ni tan sols se’n parla d’ells, lo únic que sabem del cert és la seva xifra de víctimes. I a més controlen molt millor la informació que es dóna de les seves “activitats” en favor de la democràcia.

Written by MadeByMiki

2 Març 2011 a 11:26 pm

9 Respostes

Subscribe to comments with RSS.

 1. És curiós el poble americà. En alguns estat està prohibit el topless o el sexe anal, i moltes altres coses. Ara bé, tot allò que es faci en nom i sota la seva bandera sembla que ha de ser beneït.

  Aquesta doble moral de molts polítics de missa de diumenge i de matances la resta de la setmana és molt curiosa.

  Entre missa i barbacoa fem un bombardeig!

  Tomàs

  2 Març 2011 at 11:45 pm

 2. es el que té tot aquest armament intel·ligent tan guay, que t’estalvia de matar la gent equivocada

  Pons

  3 Març 2011 at 8:24 am

 3. Bé, sembla que la guerra l’hagin inventat els nord-americans.
  El poble ras dels EEUU ha sigut una de les majors víctimes de la seva concepció de Pax Americana. Lo pitjor del cas és que les capes més desafavorides, que solen ser qui posen els morts, també són les més manipulables i disposades a creure’s les mentides patriòtiques.
  Us recordo, però, que els gavatxos són els que van deixar Indotxina ben empantanegada. I la seva manera de fer la guerra no era tampoc gens quirúrgica.

  minosabe

  3 Març 2011 at 12:57 pm

  • És ben cert, acostumo a parlar sobre els americans i ells han fet el mateix que molts altres, però soc una mica gandul i em costa menys trobar informació sobre ells que sobre els altres…

   MadeByMiki

   3 Març 2011 at 3:22 pm

 4. Quan deixaran de veure números i es començaran a imaginar persones????

  Reflexionem-hi

  3 Març 2011 at 1:08 pm

 5. “El bon patriota és perfectament capaç de creure qualsevol cosa: li poden arribar a fer creure qualsevol cosa (Joan Mira, 1984).”

  Kuka

  3 Març 2011 at 3:09 pm

 6. Ahir em vaig descuidar de dir que l’ocupació del Vietnam data de més o menys 1860, quan Napoleó III decideix aprofitar l’assassinat d’alguns missioners catòlics per a enviar unes fragates a la zona. La reina d’Espanya, Isabel II, va enganxar-se a la iniciativa francesa i hi va fer anar uns quants vapors de guerra des de Filipines amb tropes d’assalt. Lo curiós del cas és que al final del conflicte, els francesos van ocupar una vasta extensió amb capital a Saigon mentre les tropes espanyoles es van retirar sense exigir pagament territorial o econòmic a la seva contribució. Segons els analistes, Espanya va actuar amb molta inocència, perquè podia haver reclamat el control d’una desena part del territori de la Conchinchina.

  minosabe

  4 Març 2011 at 9:21 am


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: