..: MadeByMiki :..

::::…..No sé que no sé res….::::

TEPCO, una companyia respectuosa amb el medi ambient.

with 26 comments


La propera vegada que us expliquin allò de: “és bo des-regular i liberalitzar al màxim”, “amb menys intervenció de l’estat les coses funcionen millor”, “cal deixar que la empresa privada faci la seva feina”, doncs la propera vegada que sentiu coses semblants recordeu a TEPCO.

TEPCO és la empresa responsable de la central nuclear de Fukushima que actualment està provocant l’apocalipsi nuclear que avui es pateix al Japó. Aquesta empresa ha estat sospitosa de 29 casos de falsificació de documents, la central nuclear ja havia tingut que ser paralitzada alguna vegada per motius de seguretat, però tot això era minimitzat i ocultat pels seus directius.

 

Aquesta central nuclear ja va ser descoberta a finals del 2006 falsificant les xifres de les temperatures del seu líquid refrigerant, de fet es va saber que portaven com a mínim des de l’any 1985. Hem de tenir en compte que aquesta central nuclear tan sols tenia 14 anys d’antiguitat.

Per curiositat he fet una ullada a la pàgina web de TEPCO, i he tingut la mateixa sensació que quan visites la pàgina de Monsanto, us deixo aquí alguns fragments:

 


“Des del primer moment, TEPCO ha promogut activament la conservació del medi ambient com una de les seves prioritats la gestió i la conservació de la natura, la reforestació, la prevenció de la contaminació atmosfèrica, la protecció de la qualitat de l’aigua, reciclatge de residus industrials, i la prevenció de l’escalfament global en tots dos a escala mundial i local. L’empresa s’esforça constantment per millorar els seus esforços mediambientals, que són examinades a través de publicacions com l’Informe de Sostenibilitat TEPCO i altres activitats de divulgació pública”.

 

TEPCO té com a objectiu aconseguir un bon equilibri entre la estabilitat, l’acompliment ambiental i l’eficiència econòmica. Treballem per respondre a la ràpida evolució econòmica i energètica al Japó i la resta del món i aconseguir una energia elèctrica estable i segura. De manera sistemàtica desenvolupem les nostres instal.lacions energètiques per poder respondre de manera flexible a les demandes d’energia i seguir oferint electricitat d’alta qualitat en el futur”.

TEPCO pretén ser un operador d’energia nuclear digne de tota confiança, i s’ha compromès a contribuir a una societat baixa en carboni mitjançant la promoció de les operacions de les centrals nuclears respectuosos del medi ambient.”

“Continuarem promovent la generació d’energia nuclear, mentre posa com a màxima prioritat el garantir la seguretat.”

Ahir entre moltes altres coses, vaig poder sentir a grans experts dient que no podem prescindir de l’energia nuclear perquè ens aporta un 20% de l’energia que consumim. La pregunta és ben fàcil: no podem prescindir d’aquest 20%?, segur?, algú ens ho ha preguntat?.

Written by MadeByMiki

16 Març 2011 a 9:47 am

26 Respostes

Subscribe to comments with RSS.

 1. doncs de moment em sembla que no podem prescindir de les nuclears…
  http://www.migui.com/opinion/el-oportunismo-catastrofista-en-el-debate-sobre-la-energia-nuclear.html

  Pons

  16 Març 2011 at 10:31 am

  • Interessant referència, ara que crec que tenim dret a plantejar-nos quin futur volem i no parlo de demà mateix precisament.

   És evident que una vegada tenim les centrals nuclears funcionant ja hem fet un pas irreversible, part del mal ja no té solució.

   Gràcies pel link, és molt interessant.

   MadeByMiki

   16 Març 2011 at 10:47 am

  • Es pot prescindir FÀCILMENT de l’energia nuclear. De fet, suposa el 19% de l’energia elèctrica consumida a l’estat espanyol. La potència total instal·lada a l’estat suma 80MW i en els moments punta d’estiu i hivern n’hem fet servir no gaire més de 40. El que passa és que som uns nens mimats i comodons que necessitem l’energia per tot mentre anem engrandint la panxa. L’únic que aporta la nuclear és la immediatesa, que no es pot obtenir amb altres energies verdes. El recurs més abundant a la Terra és el carbó, molt contaminant, però també immediat. De totes maneres, l’energia nuclear va començar a ésser venuda quan no n’hi havia cap necessitat, als anys 60.
   Recentment, un premi Nobel d’economia, en Rifkin, ha declarat que és una llàstima que països com Espanya, que podrien ser l’Aràbia Saudí de les energies verdes, perdessin el temps amb el cuentus nuclears.
   No m’enrotllo més. Tu passes un link pronuclear fins la medul·la. Jo te’n passo un altre, de la meva collita: http://www.minosabe.discoversweb.com.ar/index.php/sostenibilidad-y-ecologia/36-sostenibilidad/174-verdades-nucleares.html

   minosabe

   16 Març 2011 at 9:10 pm

   • Perdó, on posa 80MW havia d’haver dit 80GW, un lapsus. Això no afecta el meu raonament.

    minosabe

    16 Març 2011 at 11:46 pm

 2. És clar que podem prescindir d’aquest 20% i molt més. Només el consum d’electrodomèstics en stand-by ja suposa un 11%…

  anomenatinutil

  16 Març 2011 at 1:29 pm

  • Estic d’acord amb tu…

   Tan sols caldria deixar de pretendre créixer indefinidament, fabricar electrodomèstics més eficients i evidentment consumir menys.

   MadeByMiki

   16 Març 2011 at 1:58 pm

   • Un 11% de què? Del consum total o només del domèstic?

    Montse

    16 Març 2011 at 3:38 pm

 3. A això li dic: idees embolicades per regal! El tema està en que la majoria les compra!! =:o(

  NB Ja parlant sobre consum, la tria de la tecnologia que fem servir i l’opció per la forma de pagament, hauríem de tornar al tema de l’obsolescència programada, no!? Va tot lligat de la mà… de la mà de les teories i experiments (neo)lliberals.

  Kuka

  16 Març 2011 at 3:16 pm

 4. Nuclears fora ja, al meu blog us presento una idea per a estalviar energia, ara a veure si els politics tene pebrots d’aplicar-la.

  joeyllagrima

  16 Març 2011 at 5:18 pm

 5. És clar que a nivell domèstic hi podem prescindir. Avui o ahir a El Periódico ve una estadística del consum d’aigua (ja se que en aquí parlem d’energia, però com a exemple de comportament ciutadà serveix), segons la qual un ciutadà de BCN consumeix la cinquena part d’aigua al dia que un de NY. I que en els darrers anys el consum per barceloní ha baixat en 25 litres per dia.

  Per tant, també es pot estalviar en energia. I més encara si hi ha una bona planificació dirigida des del govern. La gent no gasta per gastar (en general).

  Cal que ens expliquin que passaria si tanquéssim totes les centrals nuclears que tenim. Que ens diguin que és el que hauríem de deixar de fer o com hauríem de canviar alguns costums i després que ens deixessin decidir.

  Per cert, després de llegir el que diu aquesta empresa TEPCO, no entenc perquè no comprem accions, si són del millor que hi ha!!!

  Tomàs

  16 Març 2011 at 7:15 pm

 6. Jo n’estic segura que es podria prescindir de encara més. I respecte a l’article enllaçat pel Pons: dubto que el paio que l’ha escrit tingui la més mínima gana de viure al costat d’un residuu radioactiu. El moment que ho faci, em repensaré la molt bona opinió que tinc sobre el fet de jugar-se amb el foc nuclear i contaminar-ho tot per un grapat de diners. N’hi ha moltes coses que un humà no pot controlar de debó, la fissió nuclear entre altres. Més val conèixer-se les limitacions i intentar actuar amb una mica de seny.

  ahse

  16 Març 2011 at 8:41 pm

 7. Que fort, que fort… Quan ensenyen imatges d’algunes nuclears sempre em recordo de la central nuclear dels Simpson, sembla una broma.

  Si no ens fan cursos per estalviar energia, la fan pagar a preus desorbitats per obligar-nos a consumir-ne més o ens en tallen el subministrament… no sé com ho farem per estalviar-la!

  Reflexionem-hi

  17 Març 2011 at 10:17 am

 8. un 20% tansols! podriem prescindir-ne o generar aquest 20% amb un altre tipus d’energia…

  Lu

  17 Març 2011 at 10:55 am

  • Preferiblement en podríem prescindir, no ens passaria res per fer aquest petit esforç.

   MadeByMiki

   17 Març 2011 at 11:27 am

 9. Si podem o no podem prescindir d’un2 20% depen de concienciació, i t’asseguro que fàcil no és quan a l’agost tothom vol tenir aire acondicionat per tot arreu.
  El que trobo més complicat no es prescindir-ne sino substituir-la, si la substituim pel petroli.. meeeec… contamina i s’acaba, si la substituim pel gas…el mateix i les renovables desafortunadament no són suficientment constants per proporcionar una base sòlida a la que poguer recòrrer quan faci falta.

  Pel que fa a l’empresa de la central nuclear, bé, jo no veig la correlació entre les mentides en el passat i la situació actual. Hagués passat el mateix si hagués sigut una central exemplar. M’explico la central va aguantar el terratrèmol de 9 graus, que em sembla estupendo, el que no va aguantar va ser un tsunami que va fer malbé tot el sistema de tubs per portar l’aigua i refrigerar el reactor. I això hagués passat de totes maneres! Es com si s’estabella un avió! Per molt exemplar que fos segurament no aguantaria la patacada.

  Em passaré per aquí

  perplexa1

  17 Març 2011 at 11:14 am

  • Podem prescindir perfectament d’aquest 20%, tan sols cal fer alguns petits “sacrificis”, en tinc alguns exemples en la meva propia pell:

   – Tinc aire condicionat al pis on visc, és de lloguer i anava “de sèrie”, no el faig servir mai.
   – També disposo de rentavaixelles i és purament decoratiu, no en faig servei.
   – A l’hivern tan sols escalfo (i no massa) la habitació on dormo, amb els anys he reduït els rebuts de manera dràstica.
   – No tinc els electrodomèstics en stand-by mai.

   Tan sols cal acostumar-se i mentalitzar-se, al cap d’un temps la despesa en aigua, gas i llum es redueix fàcilment i de manera considerable. A més n’estic segur de que és molt saludable tenir una mica de sensació de fred a l’hivern i de calor a l’estiu, a mi almenys m’agrada així.

   Salut!!

   MadeByMiki

   17 Març 2011 at 11:36 am

   • Això no val, això ja ho fas sempre, has de reduir encara un altre 20%.

    A més, a mi em toquen més la moral les tèrmiques, les de gas i les de cicle combinat, que voleu que us digui, soc raro…

    Pons

    17 Març 2011 at 9:05 pm

   • Primer us poseu al meu nivell de despesa energètica i aleshores baixem aquest 20% addicional, amb això també podríem tancar algunes tèrmiques de passada.

    Evidentment eliminar les nuclears caldria fer-ho de manera progressiva, ens costaria alguns anys aquest procés

    MadeByMiki

    17 Març 2011 at 11:35 pm

 10. Això que està passant és, com a mínim, … acollonant… 😦

  Higini

  17 Març 2011 at 2:29 pm

 11. Fa sis dies resàvem (també hi ha formes laiques de resar) pels morts. Avui hem de resar pels vius. A mi que no em vingui ningú més amb que és una energia barata i segura i que sóc una catastrofista si me’n malfio. El meu confort no compensa aquests riscos.

  Si els esforços que es fan servir en altres camps s’haguessin empreat de debó en la investigació d’energies netes el meu cotxe ja aniria amb plaques fotovoltaiques de fa temps.

  Montse

  17 Març 2011 at 3:08 pm

 12. Wow!! Tan sols falta que el seu director es digui Mr Burns!! Molt bona tasca d’investigació i molt adient ja que ens demostra la relació entre la destrucció del medi i el neoliberalisme!

  Arqueòleg Glamurós

  17 Març 2011 at 10:01 pm

  • com és que encara ningú no ha entrevistat a en Homer Simpson?

   Higini

   18 Març 2011 at 2:03 pm

 13. Sr. Pons, ara no fa falta que el Miki reduixi un 20%. Ell ja ho ha fet. Ara li toca a vostè!!!
  I estic treballant en una llista d’accions malbaratadores d’energia elèctrica que veig cada dia al meu entorn. Em semblava que seria difícil, però ara mateix ja he deixat d’apuntar moltes coses perquè me’n sobren. Aviat quantificaré els kw que això suposa.

  minosabe

  17 Març 2011 at 11:46 pm

 14. […] que gestiona la central (podeu llegir en aquest enllaç el post que en Miki va fer sobre el tema: https://madebymiki.wordpress.com/2011/03/16/tepco-una-companyia-respectuosa-amb-el-medi-ambient/ ), va ingressar el passat dimarts en un hospital per hipertensió arterial. […]

 15. […] que gestiona la central (podeu llegir en aquest enllaç el post que en Miki va fer sobre el tema: https://madebymiki.wordpress.com/2011/03/16/tepco-una-companyia-respectuosa-amb-el-medi-ambient/ ), va ingressar el passat dimarts en un hospital per hipertensió arterial. […]


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: