..: MadeByMiki :..

::::…..No sé que no sé res….::::

Botín pirata a la vista!!

with 13 comments


Teòricament aquest post tenia que anar sobre Fukushima, però un altra noticia ha captat la meva atenció i no me’n puc estar de comentar-la, es tracta de la intervenció del senyor Emilio Botín a la Universidad Pontificia de Comillas.

Després de sentir els seu eufòric discurs i les seves frases memorables, crec que val la pena destacar els conceptes més punyents:

 • “Hemos recorrido un largo camino de 154 años de historia, pero lo hemos hecho siguiendo unos principios muy claros que son los que nos han permitido destacarnos claramente como ganadores en la reciente crisis económica y financiera mundial”
 • El Banco de Santander es el tercer banco del mundo por beneficios, ya que en los últimos cuatro años ha conseguido 35.000 millones de euros de beneficio neto, solo por detrás de dos bancos chinos”
 • Tomando cómo referencia el conjunto de sus activos al cierre del 2010, se alcanzó los 1,3 billones de euros, un 47% más que a principios del 2007 y más que el conjunto del PIB de España”
Ana Patrícia i uns amiguets seus.

Ana Patrícia i uns amiguets seus.

És curiós de veure lo bé que els hi va a alguns amb aquesta crisi, i el que encara em sembla més interessant, la impunitat amb la que presumeixen de ser “els guanyadors de la crisi econòmica i financera mundial”. Clar que ell sap perfectament que els polítics que alguns voten cada 4 anys son els seus subordinats. Que pot convertir aquesta empresa en el seu imperi particular, tal i com a fer anomenant com a hereva a la seva filla Ana Patrícia Botín, aquella senyora que l’any passat va “guanyar” 3,2 milionets d’euros. Que per molt que guanyi pot seguir demanat fons de FED i deixant de pagar pels seus beneficis, i lo millor de tot, que pot operar a tots els paradisos fiscals, sí, sí, allà on tenen 34 societats diferents operant…  i fer tot tipus d’operacions opaques que aquí no passa res.

Ahir la CAM (Caja de Ahorros del Mediterráneo) deia que volia ser nacionalitzada, ho sigui que volia compartir amb tots nosaltres les seves pèrdues, son molt amables aquests banquers, si hi ha pèrdues les compartim sense demanar responsabilitats, i si hi ha beneficis ens ho mirem i els felicitem per la seva bona gestió.

Des de sempre s’ha parlat de la separació de poders als estats, no tan sols això no ha estat mai així, sinó que de la clara connexió entre els poders polític-religiós-judicial hem passat a la subordinació de tots al enorme poder empresarial i bancari.

Després del que he escrit, potser és demanar massa la nacionalització de la banca, oi?.

Anuncis

13 Respostes

Subscribe to comments with RSS.

 1. i què passaria si les caixes fòssin com aquesta?
  http://www.20minutos.es/noticia/999344/0/caja/pequena/espana/

  Pons

  1 Abril 2011 at 10:59 am

  • Doncs el que passaria és que senzillament el món seria un lloc millor per viure, tret dels paradisos fiscals…

   Molt interessant el link, per cert.

   MadeByMiki

   1 Abril 2011 at 11:52 am

 2. Tot pensant què podríem fer contra tot aquest lladronici, crec que lo millor seria com jo ja he fet amb una pila de coses domiciliades: desdomiciliar i anar a pagar l’últim dia de termini. De fet, m’encantaria ser autònom, no tenir nòmina, viure de lloguer i no tenir ni un cèntim al banc (cosa que vaig aconseguint ràpidament). Llavors, sencillament, no pagaria tot allò que considero abusiu. I, en tot cas, eliminaria els intermediaris banquers. Es clar que si em diuen allò clàssic de què “vagi a pagar al banc” els contestaria “o pago aquí a caixa o res, no vull bancs, ja em podeu embargar, a veure si trobeu alguna cosa”. No ho puc fer perquè es tirarien sobre de la meva nòmina i me la “congelarien” fins que pagués (com ells volen que ho faci, per mitja d’un xuclasangs).

  minosabe

  1 Abril 2011 at 12:41 pm

  • Minosabe, només volia aportar que fa anys i panys que segueixo aquestes directrius que esmentes: no tenir absolutament cap rebut domiciliat, pagar absolutament tot en efectiu, ser autònoma, …

   Ara, a Brasil, hi ha una forta campanya – in crescendo – de VISA per tal de que la gent senti vergonya de pagar en efectiu. In-creïble. Us deixo alguns exemples:

   Kuka

   2 Abril 2011 at 6:28 pm

  • Una altra opció interessant és treballar amb TRIODOS (banca ètica) i deixar el compte o comptes tradicionals pelats i sense domiciliacions, és fàcil i els deixes ben fotuts.

   MadeByMiki

   3 Abril 2011 at 4:32 pm

 3. M’ha vingut al cap aquella frase d’en Groucho Marx que deia que “Partiendo de la nada hemos llegado a las más altas cotas de la miseria” (moral, afegiria). Com pot ser que si robes el moneder a una iaia vagis a la comissaria i si el robes a milers et surti tan bé. Vull demanar la ciutadania marciana; algú s’hi apunta?

  Montse

  1 Abril 2011 at 1:10 pm

 4. Sí. Tenen cara…

  ahse

  1 Abril 2011 at 6:56 pm

 5. Acabo de llegir el post d’en Tomàs: què potser em voleu deixar KO aportant aquestes dosis de consciència!? PS M’ha encantat la foto de l’Ana Patrícia i els seus amiguets: els anys passen i en ZP segueix amb la mateixa cara de nen bo… o m’equivoco!?

  Kuka

  2 Abril 2011 at 6:13 pm

  • El ZP segueix com sempre, deixant-nos amb la seva gran incògnita: És tonto o ho fa veure???

   MadeByMiki

   3 Abril 2011 at 4:53 pm

 6. La banca no es nacionalitzarà, el que hem de procurar és que el banco Santander no compri el país sencer.

  La gran Banca s’ha sabut mourà millor amb la crisi que abans. Són més que voltors, són aliens.

  Tomàs

  2 Abril 2011 at 8:07 pm

 7. Ja se sap que on hi ha guanyadors sempre hi ha una medalla de plata, una altra de coure… i “uns quants” fracassats que no surten a les notícies. Sempre queda clar qui guanya i qui perd. Aquí també.

  anomenatinútil

  6 Abril 2011 at 8:52 am


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: