..: MadeByMiki :..

::::…..No sé que no sé res….::::

Una Barcelona més activa.

with 10 comments


Properament a les seves pantalles...

Properament a les seves pantalles...

Aquest passat diumenge (ahir) a Barcelona va ser un dia de mobilitzacions i d’una certa provocació social. Mentre a la Plaça de Catalunya els indignats (amb molts menys efectius que la setmana passada) feien un munt d’activitats, debats i conferències. Allà estàvem els AGM de “La Barna si j’y suis”, fent una xerrada precisament sobre el moviment del 15M i la seva repercusió internacional, sobretot pel que respecta a França. L’ambient era gairebé d’eufòria, diumenge passat es va grabar la trobada amb Daniel Mermet i aquesta va ser emesa i comentada a tota França, el primer “Café Repaire” de fora de França va ser reconegut i donat a conèixer de la millor manera possible.

Així docs, va quedar clar que una de les motivacions de “La Barna si j’y suis”, era el fer de connexió entre el que està passant a Barcelona i Catalunya, com ho estem visquent en primera persona i que n’expliquem fora.

El fet de ser un dels pocs catalans del grup és molt enriquidor, és molt interessant veure-ho tot des de un punt de vista molt diferent, els referents seus i els meus son uns altres i això fa que tot sigui ben curiós.

El seu nivell de politització i participació en general, és molt més gran que el meu. Mentre jo assisteixo a molt poques trobades com la d’ahir, molts d’ells venien de la manifestació contra les nuclears que va acabar davant la seu de Endesa. Pel que em van dir van ser més de cinc mil participants, el que no es pot considerar ni un gran éxit ni un fracás total…

I la darrera mobilització que vaig veure va ser la més espectacular, mentre erem xerrant a la Plaça de Catalunya un enorme escàndol venia de les rambles, i sorpresa!, un grup força gran de ciutadans despullats o mig despullats feien una espècie de desfilada festiva i provocativa infringint de manera evident les noves normatives municipals que controlen com s’ha d’anar pel carrer.

Els que diuen que aquestes coses fan mal al turisme no saben el que es diuen. Si jo fos un turista ahir al cor de Barcelona me’n hauria emportat una impressió molt millor que ara fa un mes. La nostra societat sembla avui una mica més viva, participativa i espontània. A la ràdio que escolto (RAC1), deien que era una protesta dels indignats, però no va ser així, aquella gent ni tan sols va entrar a la plaça i van enfilar Passeig de Gràcia amunt.

Per cert, tot i això, crec que ja és hora de marxar de la Plaça de Catalunya i fer unes protestes més imaginatives. Per això estic molt d’acord amb el que avui s’ha decidit a la plaça, espero que tot plegat serveixi per fer un pas més enllà i no desgastar-se en acampades eternes.

 

http://labarnasijysuis.over-blog.es/article-cafe-repaire-17-pla-a-catalunya-75691191.html 

http://labarnasijysuis.over-blog.es/

 

10 Respostes

Subscribe to comments with RSS.

 1. Aquesta trobada no és pas en el YouTube, oi?… o no l’he sabuda buscar 😦

  Montse

  7 Juny 2011 at 6:02 pm

 2. I el mes curios es que d’aquestes coses sols t’e n’assabentes fora dels medis tradicionals.

  joeyllagrima

  7 Juny 2011 at 8:59 pm

 3. Jo també veig bé deixar ja la plaça. És moment de marxar abans de donar la sensació de que s’està morint l’acampada.

  Hi ha noves propostes i esperem veure com reacciona aquesta ciutat que tu ens expliques que sembla estar més viva que fa unes setmanes.

  El que de moment s’ha hagut de postergar ha estat el boicoteig a la pressa de possessió d’en Trias, ja que per mor del PP, no serà fins l’1 de juliol.

  Per cert, en la foto, significa alguna cosa el símbol que hi ha a l’extrem superior de la dreta?

  Tomàs

  7 Juny 2011 at 9:43 pm

  • El símbol que veus és el logo dels indignats de la Plaça de Catalunya, si t’hi fixes bé és com un “mapa” convertit en icona.

   MadeByMiki

   7 Juny 2011 at 9:53 pm

 4. Interessant. Jo us animo que canviessiu coses i que us fessiu sentits! 🙂

  ahse

  7 Juny 2011 at 11:22 pm

 5. Jo també estic d’acord amb tu i amb Tomàs, ara s’ha de fer un altre pas, demostrar que estem vius, pensem i exigim que facin el que nosaltres volem per a nosaltres. No ens poden prendre la potestat de decidir sobre nosaltres mateixos, ni com a individuus ni coma col·lectiu.

  samox

  8 Juny 2011 at 7:27 pm


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

<span>%d</span> bloggers like this: